دبیرکل جامعه اصناف و بازار تصمیمات متغیر، خلق الساعه و اقدامت غیرکارشناسی دولت را علت اصلی بی ثباتی بازار و گرانی های اخیر دانست و گفت: دولت به جای کنترل بازار خود ابداع کننده گرانی ها است.

احمد کریمی اصفهانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به وضعیت بازار و گرانی های اخیر گفت:  با وجود اینکه دولت باید قیمت ها را تنظیم و کنترل کند شاهدیم که این روزها خود ابداع کننده گرانی ها شده است.

وی با تاکید براینکه کسی که ناصح است خود نباید عامل گرانی باشد، توضیح داد: هنگامیکه کالاهای دولتی مانند خودرو ، محصولات پتروشیمی و بلیط هواپیما گران می شود اثرات روانی در بازار ایجاد می کند و در نتیجه بخش خصوصی و بنگاههای کوچک نیز قیمت کالاهای خود را افزایش می دهند.

دبیرکل جامعه اصناف و بازار، بد عمل کردن دولت در کنترل بازار را یکی دیگر از عوامل بی ثباتی بازار دانست و با اشاره به برنامه مبارزه با احتکار دولت گفت رفتار نامناسب دولت در کنترل بازار، گرفتن های بی جهت و پلیسی کردن فضای بازار تنها التهاب را افزایش می دهد ، طبیعی است هر فروشنده ای برای خود یک انبار کالا برای توزیع دارد و بگیر و ببند ها موجب گرانی می شود.

کریمی اصفهانی افزود: ما هم با دپوی کالا موافق نیستیم اما حتی انبارهای کوچک نیز از این پلیس بازی ها در امان نمانده است و گرفتن ها نباید بی حساب باشد.

وی با ارائه راه حل جایگزین برای کنترل بازار تصریح کرد: به جای اینکه عوامل دولت وارد میدان شوند باید کنترل بازار را به دست اتحادیه ها بدهند چراکه هر اتحادیه ای بهتر می تواند اصناف زیر درست خود را کنترل کند و کارها کارشناسی تر انجام می شود.

وی همچنین تصمیمات متغیر و خلق الساعه  دولت را از دیگر علت های نابسامانی های اقتصادی نام برد و ادامه داد:  تصمیمات دولت بسیار متزلزل و غیر کارشناسی است بطور مثال چند روز قبل دولت صادرات 50 قلم کالا را ممنوع کرد و چند روز بعد این مصوبه را لغو کرد این تصمیمات بیشتر موجب بالا رفتن قیمت ها می شود و یا بارها اتفاق افتاده است که دو بخشنامه مختلف از سوی دولت صادر شده که اینگونه اقدامات نتیجه ای جز بی ثباتی بازار ندارد.

کریمی اصفهانی، در پایان خاطرنشان کرد: تازمانیکه کنترل بازار در دست دولت باشد این نابسامانی ها ادامه خواهد داشت.