خبرگزاری مهر- گروه دین و اندیشه: اعلام برنامه های مختلف عزاداری و سخنرانی ماه محرم، برگزاری همایش روز جهانی فلسفه، اطلاعیه ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در آستانه محرم و چند خبر دیگر از جمله خبرهای مهم دین و اندیشه در این هفته هستند.

برنامه عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) هیأت رزمندگان

هیأت رزمندگان اسلام همانند سنوات گذشته مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران با وفایش را در محرم امسال برگزار می کند.این مراسم در مهدیه تهران و حسینیه شهدای بسیج برگزار می شود.
 
مراسم مهدیه تهران از 25 آبان مصادف با شب اول محرم لغایت 5 آذرماه مصادف با شب یازدهم محرم هر شب از ساعت 20 آغاز می شود.
 
مراسم حسینیه شهدای بسیج نیز از 25 آبان مصادف با شب اول محرم لغایت 7 آذرماه مصادف با شب سیزدهم محرم هر شب از ساعت 20 آغاز می شود.
 
برنامه سخنرانی‏ حسین انصاریان در محرم 91 اعلام شد
 

برنامه سخنرانی‎های محرم 91 استاد حسین انصاریان در تهران در 5 جلسه (در حسینیه‏ها و مساجد) و پخش آن در صدا و سیما اعلام شد.

برنامه‏ها به شرح زیر است: حسینیه هدایت واقع در میدان قیام شروع برنامه 7 صبح و موضوع سخنرانی محبت در قرآن و فرهنگ اهل بیت(ع) در این مراسم حجت الاسلام فلاح زاده به بیان احکام می‎پردازد.
حسینیه علوی خیابان کارگر شمالی پشت مسجد حضرت امیر 30/3 تا 30/4 عصر و موضوع سخنرانی «مؤمن از دیدگاه قرآن و روایات» است.
 
مسجد حضرت امیر خیابان کارگر شمالی بعد از نماز مغرب و عشاء با موضوع «تفسیر زیارت وارث».
 
حسینیه همدانی‏ها 30/7 تا 30/8 شب در موضوع «مسئولیت انسان در زندگی دنیا». حسینیه صاحب الزمان چهار راه کوکاکولا ساعت 30/9 تا 30/10 با موضوع «گناه در دیدگاه قرآن و روایات».
 
آموزش کنونی فیلسوف پرور نیست

دکتر رضا داوری اردکانی در مراسم گشایش همایش روز جهانی فلسفه که بعدازظهر سه شنبه 23  آبان ماه در موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد طی سخنانی به جایگاه فلسفه اشاره کرد و گفت: اگر فلسفه نباشد و اگر فیلسوفان نباشند - چون فیلسوفان قائم به فلسفه هستند- قوام جمع دستخوش سستی می شود . فلسفه امر ناپیدایی است که هر کجا که نباشد نبودش احساس می شود و فیلسوف در واقع سخنگوی فلسفه است.
 
رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه در هیچ جا نمی بینید که جامعه ای از دین، معرفت و حکمت محروم باشد تاکید کرد: جامعه جدید قائم به فلسفه است.
 

 
وی تصریح کرد: ما امروز به همه صورتهای فلسفه نیاز داریم . به فلسفه اسلامی نیاز دارم چون نهال وجود ما استحکام پیدا می کند و تکلیف سهم ما معلوم می شود اگر چه سهم فلسفه اسلامی با فلسفه جدید متفاوت است. اگر فلسفه جدید را بفهمیم آنگاه فلسفه اسلامی و عالم خود را و تفاوت ها را بهتر درک می کنیم.
 
حجت‌الاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران هم در این مراسم ، گفت: فلسفه در طول تاریخ توسط بزرگان فلسفه رشد پیدا کرده و با گرایشهای مختلف خود را به جامه بشریت عرضه کرده و همواره در طول حیات خود گرفتار منتقدان و مخالفان بوده است.
 
 
وی با بیان اینکه ذات تفکر فلسفی همراه با نقد است تاکید کرد: هر فکر فلسفی که ارایه می‌شود باید انتظار داشت که منتقدانی آن را نقد کنند. به فلسفه اسلامی هم نقدهای متعددی وارد کردند که ازجمله کاری که غزالی کرد نه اولین بار و نه آخرین بار بود، البته نقد فلسفه خود نوعی تلاش فلسفی است بنابراین نباید فیلسوفان از نقد فلسفه از رده خارج شوند. حتی فیلسوفان هم یکدیگر را نقد کرده‌اند چرا که نقد اقتضای ذاتی فلسفه است.
 
خسروپناه با اشاره به موضوع روز جهانی فلسفه در ایران که به بررسی وضعیت فلسفه در ایران اختصاص پیدا کرده است گفت: علاوه بر وجود نقدهایی امتیازاتی نیز در وضعیت آموزش و پژوهش فلاسفه ایران وجود دارد. یکی از امتیازاتی که فلسفه در ایران دارد وجود دانشمندان متعدد فلسفه با گرایش‌های گوناگون است. الان در ایران افرادی هستند که به جرات می‌توان گفت کانت شناس، ملاصدرا شناس، ابن سینا شناس و ... هستند. هم در دانشگاه و هم حوزه اساتیدی هستند که در حوزه فلسفه اسلامی کارهای عمیقی انجام داده‌اند.
 
حجت الاسلام دکتر احمد عابدی استاد حوزه و دانشگاه همچنین در درروز اول این همایش طی سخنانی به "آسیب شناسی تدریس فلسفه اسلامی در مقاطع تحصیلات تکمیلی" پرداخت و گفت: کلمات فیلسوفان همراه با رمز است. فیلسوفانی که داستان های فلسفی همچون آواز پر جبرئیل، سلامان و ابسال و... را مطرح می کنند همه تحت این داستانها مطالب فلسفی را می گویند اما چقدر از این کتابهای فلسفی رمزگشایی می شود. با وجود گرایش زیاد به فلسفه در ایران اما ما با بی دقتی در خواندن متون فلسفی و فهم فلسفه مواجه هستیم.
 
عدم تلاقی عزاداری با اوقات نماز/ پرهیز از برنامه های دور از ساحت مقدس اباعبدالله

ستاد ساماندهی شئون فرهنگی به مناسبت فرا رسیدن ایام محرم الحرام و موسم عزاداری سید و سالار شهیدان، با صدور اطلاعیه‌ای، عموم مردم رابه برگزاری باشکوه و به دور از تحریفات درمراسم عزاداری حسینی دعوت کرد.
ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در آستانه محرم سال 1434 هجری قمری اطلاعیه‌ای را صادر کرد. متن کامل این اطلاعیه در خبرهای مهر آمده است.
 
مناظره خسروپناه و زیبا کلام درباره آسیب شناسی روشنفکری در ایران

حجت الاسلام خسروپناه اخیرا در برنامه زوایه در مناظره با دکتر زیباکلام در مورد آسیب شناسی روشنفکری در ایران گفت نمی گوئیم غرب کاملا باطل است و هیج چیز آموختنی ندارد، اما آسیبهایی در غرب وجود دارد که باید با دین آنها را حل کرد.

برنامه زنده تلویزیونی "زاویه" با اجرای عبدالله صلواتی که چهارشنبه 17 آبان ماه و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر عبد‌الحسین خسروپناه، رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و دکتر صادق زیباکلام عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با موضوع "آسیب‌ شناسی جریان روشنفکری در ایران" برگزار شد متن کامل این مناظره در مهر منتشر شده است.
 
عزاداری عاشورا در بیش از 2 هزار امامزاده/ شروط حمایت از هیئات مذهبی

حجت الاسلام احمد شرفخانی معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه دوشنبه 22 آبانماه در آستانه ماه محرم، طی نشست خبری به تشریح ویژه برنامه های این سازمان در ماه محرم با عنوان« سوگواری بصیرت عاشورایی» پرداخت و گفت: حادثه تاریخی عاشورا به عنوان یک فرهنگ در میان مسلمانان به ویژه شیعیان جایگاه ویژه ای دارد. عاشورا صرف حادثه تاریخی نیست بلکه به عنوان یک جریان مستمر و سرمشق دائمی است.
 
 
وی با بیان اینکه مردم متولیان اصلی برپایی عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) هستند و سازمانها و نهادهای دیگر به عنوان یک مجموعه مشارکت کننده در این عزاداری قرار دارند، افزود: محرم به عنوان فرصتی برای ارتقا سطح معرفتی و معارفی مردم است.