بزرگترین گشت تحقیقاتی اقیانوس شناسی خلیج فارس، دریای عمان و تنگه هرمز با حضور مسئولان موسسه اقیانوس شناسی و نیروی دریایی کشور آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، بزرگترین گشت اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای عمان با حضور مسئولان وزارت علوم، نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران و موسسه ملی اقیانوس شناسی آغاز به کار کرد.

این گشت تحقیقاتی با در اختیار گذاشتن کشتی هیدروگرافی از سوی نیروی دریایی به موسسه ملی اقیانوس شناسی صورت می‌گیرد. این امر به دلیل آماده نبودن کشتی تحقیقاتی انجام شده است.

این کشتی تا کنون عملیات تحقیقاتی بسیاری در آب‌های عمان و خلیج عدن انجام داده است ضمن اینکه شرایط لازم برای ذخیره آب و سوخت دارد.

در مراسم افتتاحیه این مراسم دکتر وحید چگینی - رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی افزود: این گشت تحقیقاتی به مدت یک سال در شاخه‌های مختلف فیزیک، زمین شناسی، زیست شناسی، شیمی، هواشناسی و محیط زیست دریایی برگزار می‌شود.

وی زمان اجرای این گشت تحقیقاتی را 4 فصل ذکر کرد و اظهار داشت: تعداد شاخه‌های علمی مورد مطالعه و نصب سامانه‌های مهار در برخی نقاط موجب شده است تا این گشت تحقیقاتی به عنوان مهمترین گشت تحقیقاتی اقیانوس شناسی خلیج فارس و دریای عمان محسوب شود.

وی اجرای این طرح را بخشی از برنامه جامع دیده‌بانی اقیانوس هند ذکر کرد و یادآور شد: اجرای این گشت نشان دهنده سطح بالای همکاری جمهوری اسلامی ایران و کمیسیون بین دولتی اقیانوس شناسی است.

به گفته چگینی با اجرای این گشت تحقیقاتی علاوه بر اندازه گیری پارامترهای مختلف در شاخه‌های زیست شناسی دریایی، فیزیک دریایی و محیط زیست دریایی، مدل سازی گردش آب و پارامترهای فیزیکی و دینامیک آبهای خلیج فارس و دریای عمان نیز انجام خواهد شد.

چگینی همچنین با تاکید بر اینکه کلیه عملیات تحقیقاتی این طرح به اتکا محققان داخل کشور انجام شده است، خاطرنشان کرد: از مهمترین اهداف این گشت تحقیقاتی بزرگ می‌توان به تهیه اطلاعات کافی از محیط‌های خلیج فارس و دریای عمان برای حفاظت از محیط زیست حساس و توسعه پایدار آن‌ اشاره کرد.