به گزارش خبرنگار مهر، این هفته خبرنگاران و طبیعت گردان برای آشنایی با جاذبه های گردشگری استان خراسان جنوبی به شهرستانهای زیرکوه، بیرجند و سه قلعه رفتند و مسیرهای گردشگری جدیدی در این استان را شناسایی کردند.
در شهرستان زیرکوه که در فاصله 30 کیلومتری تا افغانستان قرار دارد کویرهای نزدیک روستای همت آباد یکی از بکرترین کویرهایی است که گردشگران زیادی را می تواند برای پرنده نگری جذب کند.
از سوی دیگر شهرستان سه قلعه نیز با همین ویژگی ها از جمله مسیرهای کویرنوردی برای دوستداران طبیعت است. اما در شهرستان نهبندان نیز روستایی به نام ده سلم وجود دارد که به دلیل معماری خاصش و درختان خرمایی که دورتا دور خانه ها را گرفته زیبایی آن را دو چندان کرده است همچنین این منطقه کویر ده سلم نامی دارد که به دلیل رمل های شنی اش تصویری از زیبایی های کویر لوت را به نمایش می گذارد.
استاندار خراسان جنوبی در دیدار با خبرنگاران و تورگردانان قول داد که برای این سه منطقه گردشگری اعتبارات ویژه ای را در نظر بگیرد تا این مسیر نیز یکی از مسیرهای گردشگری استان به حساب بیاید.
اختصاص 300 میلیون تومان اعتبار برای احداث نخستین اکوکمپ کویری
همچنین مدیر کل اداره میراث فرهنگی استان خراسان جنوبی گفت: 150 میلیون تومان از اعتبارات طرح توسعه نهبندان، 50 میلیون تومان از اعتبارات شهرستان و 90 میلیون تومان از اعتبارات ملی برای تاسیس نخستین اکوکمپ کویری در روستای ده سلم استان خراسان جنوبی پش بینی شده است.
برگزاری جشنواره برند گردشگری
اما برگزاری جشنواره برند گردشگری نیز اواخر این هفته برگزار شد و در آن جمعی از فعالان گردشگری گرد هم آمدند تا برای سومین بار موضوع ساخت برند برای گردشگری ایران را بررسی کنند با این تفاوت که خلاقیت در برند سازی مورد توجه قرار گرفت. در این سمینار معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی گفت: کمیته برند گرشگری در سازمان میراث فرهنگی تشکیل می شود.
منوچهر جهانیان گفت: ایران توانایی جذب 30 میلیون گردشگر زیارتی را تا چند سال آینده خواهد داشت. این تعداد گردشگر حداقل 10 میلیون شغل مستقیم و غیر مستقیم ایجاد می کنند و بیش از 60 میلیون دلار درامد ارزی خواهند داشت.
گردشگری هوایی دوباره رونق میگیرد
گرانی بلیت هواپیما همچنان موضوع اصلی خبرگزاری ها بود اما در این باره یک مدرس گردشگری گفت: افزایش نرخ بلیت هواپیما در یک مدت کوتاهی باعث افت سفرهای هوایی می شود اما بعد از مدتی مردم به نرخ جدید عادت می کنند.
ابراهیم زاهدی گفت: نمی توانیم بگوییم چون بلیت هواپیما گران شده است پس ما سفر نکنیم و یا اینکه از امکانات دیگر سفر بهره نبریم. سفر با وسایل شخصی و قطار نیز انجام می شود اما ممکن است در یک مدت کوتاهی سفرهای با هواپیما کاهش پیدا کند اما تعداد مسافران قطار مطمئنا زیادتر خواهد شد.
وی گفت: گران شدن بلیت هواپیما باعث می شود که مدتی تعداد سفرها کاهش یابد اما دوباره وضع به صورت سابق در می آید.
اقامتگاههای بومی گردشگری ضابطهمند می شوند
اما مدیر کل دفتر امور مراکز و خدمات گردشگری درباره تخلف آژانسداران و سو استفاده آنها در بحث گرانی بلیت ها نیز گفت: گران شدن نرخ بلیت ها مشخص است و قیمت اتاق و خدمات دیگر نیز کاملا نرخ معینی دارند منتهی اگر آژانسی بخواهد از این موضوع سوء استفاده کند و بالاتر از آنچه که باید قیمت تور را با مسافر حساب کند با او برخورد جدی می کنیم.
مدیر کل دفتر امور مراکز و خدمات گردشگری خبر دیگری هم داد و گفت: قرار است در روزهای آینده اقامتگاههای بومی ضابطه مند شوند به همین دلیل در مرحله نخست باید ضابطه و استانداردهای آنها مطالعه تا برای تایید اقدام شود.
استقبال کم فعالان گردشگری از نمایشگاه هتلداری
نمایشگاه تخصصی هتلداری که هم اکنون در سالن حجاب درحال برگزاری است، عنوان نمایشگاه ثبت شده در سازمان UNWTO را یدک می کشد. این درحالی است که این نمایشگاه با کمترین مخاطب و استقبال از سوی هتلداران و فعالان گردشگری رو به رو شد. نمایشگاه تخصصی هتلداری و تجهیزات وابسته در سالن حجاب برپا شده و تا امروز17 آبان نیز ادامه دارد.
در این میان تنها سه گروه هتلی از میان همه گروههای هتلی، سه دفتر خدمات مسافرتی، دیده می شوند اما شرکت هایی که برای تزئینات داخلی هتلی، دکوراسیون، آبنماها، لوستر، نورپردازی، کف پوش، آخرین متد های خود را به نمایشگاه آورده اند بیشتر خودنمایی می کنند
رضایت گردشگران اروپایی از تجربه سفر به ایران
گردشگران اروپایی از تنوع صنایع دستی ایران و جاذبه های گردشگری آن اطلاعات زیادی ندارند اما در زمان برگشت، رضایت کاملی از این سفر دارند.
گردشگران اروپایی در بین شش ویژگی مربوط به رستوران، کمترین میزان رضایت را از تنوع رستوران ها داشته اند و این ویژگی به عنوان نقطه ضعف در بخش رستوران شناخته می شود. همچنین تنوع و کیفیت غذا و نوشیدنی و نیز کیفیت خدمات، تهدیدهای بالقوه مقصد ایران در بخش رستوران هستند. اغلب گردشگران از یکنواختی و تکراری بودن غذاها در رستوران ها گله مند بودند. طبق گفته یکی از آنان، ما به عنوان گردشگر مایل به خوردن غذاهای معمولی هستیم که مردم عادی در خانه هایشان می خورند نه غذاهایی که در رستوران می خورند.
تخریب کامل محوطه 10 هزار ساله ای در اردکان
در حوزه میراث فرهنگی نیز این هفته خبر ناگواری از اردکان رسید مبنی بر اینکه یک فرد متخلف، برای یافتن گنج یا معدن سنگ محوطه ثبت شده مفیدی در 60 کیلومتری اردکان را به طور کامل تخریب کرد این محوطه که به زعم کارشناسان بیش از 10 هزار سال قدمت تاریخی داشته است هنوز به طور کامل کاوش نشده بود.
در این محوطه تاریخی 58 سنگ نگاره وجود داشت با این حال اداره میراث فرهنگی یزد از این فرد که اتفاقا شناسایی شده، شکایت کرده است.