به گزارش خبرگزاري "مهر"، خاتمي در اين ديدار با اشاره به روابط خوب دو كشور در زمينه هاي گوناگون به ويژه سياسي، ديدگاههاي دو كشور را در مورد مسائل منطقه اي و بين المللي نزديك به هم دانست.
رئيس جمهور تقويت و گسترش همه جانبه مناسبات و همكاري در زمينه هاي مورد علاقه دو كشور را براي تحكيم ثبات و امنيت منطقه موثر دانست و از توافقاتي كه ميان ايران و كويت در زمينه هاي گوناگون از جمله انتقال گاز ايران به كويت ابراز خرسندي كرد و بر حل هر چه سريعتر موضوع منطقه فلات قاره ميان دو كشور به گونه اي كه نقع دو طرف در نظر گرفته شود، تاكيد كرد.
وي با اشاره به اينكه آنچه در فلسطين، لبنان و عراق مي گذرد، ما را نگران مي كند، منطقه خاورميانه را بحراني ترين و حساس ترين منطقه نه تنها براي كشورهاي منطقه بلكه براي دنيا دانست و تصريح كرد: كه منطقه ما بيش از هر چيز نياز به امنيت و آرامش دارد و بايد بتوانيم پاسخگوي نسل هاي آينده براي تبدل منطقه به يك منطقه پيشرفته باشيم.
خاتمي در ادامه با تاكيد بر اينكه ناامني در منطقه تنها به نفع كساني است كه مي تواند پيشرفت، آزادي و استقلال كشورهاي منطقه را ببيند، خاطرنشان كرد: عامل مهم تنش و ناامني در منطقه صدام بود و ايران و كويت بيشترين خسارتها را از وجود او متحمل شدند.
وي با بيان اينكه ما علاقمند بوديم كه عراق بعد از صدام شاهد ثبات و امنيت و آزادي باشد، به آشوبها، ترور، جنگ و درگيري در عراق اشاره و ابراز اميدواري كرد كه با انتخاباتي كه برگزار شد، مقدم يك دمكراسي فرايگر براي استقلال عراق توسط ملت اين كشور فراهم و شاهد پيشرفت در عراق باشيم.
رئيس جمهور با بيان اينكه ما براي ماندن و با عزت زندگي كردن و پيشرفت هيچ راهي جز در كنار هم بودن نداريم، خاطرنشان كرد: اين راهي است كه رسالت تاريخي بر دوش مسوولان و دولت مردان قرار داده كه عوامل انسجام را ايجاد و در پي حذف عوامل جدايي باشيم.
خاتمي روابط جمهوري اسلامي ايران با كويت و ساير كشورهاي حوزه خليج فارس را رابطه اي خوب و مناسب كه روز به روز نيز بهتر و گسترده تر مي شود، عنوان كرد و افزود: بناي ما بر تفاهم نسبت به همه مسايل كه بطور طبيعي در ميان كشورها وجود دارد، مي باشد و گفتگو و مذاكره را به هر چيز ديگر ترحيج مي دهيم.
وي تمام اقوام منطقه اعم از عرب، عجم، شيعه، سني، ترك و كرد را سرنشينان يك كشتي كه هيچ راهي جز امنيت و ثبات در منطقه ندارند دانست و خاطر نشان كرد كه ثبات و امنيت نه توسط خارجي بلكه تنها به وسيله دولتها و ملتهاي منطقه تحقق خواهد يافت.
رئيس جمهور با بيان اينكه نبايد مسايل منطقه مانع نزديكي ما به يكديگر شود افزود: در عين حال نبايد از مسايل موجود در منطقه غافل شويم زيرا دنياي اسلام و عرب بايد بدانند كه بدترين سوءاستفاده رااز اختلاف ميان كشورهاي منطقه رژيم صهيونيستي مي كند و تهديدها و تعرض هايي كه به مسجد الاقصي مي شود، بايد همه مسلمانان و دنيان از آن احساس خطر كنند.
آقاي خاتمي در پايان در پاسخ به پيام دعوت امير كويت براي ديدار از اين كشور اظهار اميدواري كرد در فرصت مناسبي از كشور ديدار كند.
در اين ديدار كه دكتر كمال خرازي وزير امورخارجه كشورمان و نيز وزير آموزش و پرورش كويت حضور داشتند، آقاي محمد صباح السالم الصباح وزير خارجه كويت با اشاره به اينكه جمهوري اسلامي موقعيت خاصي براي كشور كويت دارد، پيام دعوت امير كويت از رئيس جمهوري اسلامي ايران براي سفر به كشور كويت را تقديم آقاي خاتمي كرد.
وي با بيان اينكه ايران كشوري بزرگ و مهم در منطقه است و از موقعيت استراتژيك در منطقه برخوردار است بر گسترش و تحكيم روابط تاكيد كرد.
وي به تشكيل كميته بازرگاني ميان دو طرف اشاره و اظهار علاقه كرد كه اين كميته به كميسيون همكاري هاي مشترك اقتصادي ارتقا يابد.
وي همچنين با اشاره به مسايل موجود ميان دو طرف از جمله انتقال گاز ايران به كويت و موضوع فلات قاره مشترك در مرزهاي آبي، مشورتهاي منظم در خصوص مسايل منطقه را ضروري خواند.
وزير خارجه كويت در ادامه با اشاره به موقعيت بحراني منطقه بويژه آشوب درگيري در عراق و فلسطين، ديدگاههاي دو كشور را در مورد مسايل منطقه بويژه عراق يكسان دانست.
وي در پايان با اشاره به روند مذاكرات ميان مقامات دو كشور در خصوص مسايل مورد علاقه بويژه در خصوص تحديد فلات قاره اظهار اميدواري كرد كه، مذاكرات به نتيجه خوب و مناسبي برسد.
همچنين وزير آموزش و پرورش كويت نيز در اين ديدار با ارايه مطالبي بر گسترش روابط فرهنگي و علمي دو كشور تاييد كرد.