حیدر رحمان زاده در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: این دوره از مسابقات روباتیک با هدف ارتقای سطح علمی، پژوهشی و فناوری روباتیک در کشور و آماده سازی دانشجویان و گروه های فعال در زمینه طراحی روبات برای حضور در مسابقات بین المللی برگزار شد و قرار بر این است نفرات برتر با هزینه دولت به مسابقات جهانی اعزام شوند.
وی افزود: در این مسابقات که با حضور بیش از ۱۵۰ پژوهشگر و با شرکت ۱۵ تیم از سراسر کشور در رشته های مسیریاب پیشرفته ناوبر شهری، مین یاب و انسان نما برگزار شد، موفق به کسب مقام نخست در رشته مسیریاب و تعقیب خط ساده شدم.
این روبات ساز جوان سقزی ادامه داد: روباتیک، علم مطالعه فن آوری مرتبط با طراحی، ساخت و اصول کلی و کاربرد روبات ها است.
رحمان زاده یادآور شد: روباتیک علم و فن آوری ماشین های قابل برنامه ریزی، با کاربردهای عمومی است و بر خلاف تصور افسانه ای عمومی از روبات ها به عنوان ماشین های سیار انسان نما که تقریبا قابلیت انجام هر کاری را دارند، بیشتر دستگاه های روباتیک در مکان های ثابتی در کارخانه ها بسته شده اند و در فرایند ساخت با کمک کامپیوتر، اعمال قابلیت انعطاف را انجام می دهند.
وی بیان کرد: چنین دستگاهی حداقل شامل یک کامپیوتر برای نظارت بر اعمال و عملکردها و اسباب انجام دهنده عمل مورد نظر است و هدف نهایی آن جلوگیری از صرف انرژی انسانی است.
مدرس روباتیک و تنها نماینده شرکت رهفا با نظارت جهاد دانشگاهی دانشگاه صنعتی شریف تهران در استان کردستان در پایان با بیان اینکه روباتیک در ایران بسیار قوی است به گونه ای که در جهان مقام سوم را دارد از مسئولین خواست تا به این رشته بها بیشتری داده تا جوانان کردستانی با توجه به هوش و ذکاوت و پتانسیل خدادادی برای این دیار افتخار آفرین باشند.