قم - خبرگزاری مهر: رئیس فرهنگستان علوم اسلامی، سبک زندگی مدرن را بزرگ‌ترین حجاب و مانع رویکرد انتظار عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد مهدی میرباقری شامگاه پنج شنبه در جمع عزاداران حسینی هیئت ثارالله در مدرسه فیضیه قم اظهار داشت: عصر ظهور، عصر ویژه‌ای است که همه تلاش انبیاء‌ و اوصیای ‌آن‌ها و اولیای ‌الهی معطوف به آن عصر بوده و محور تحقق آن دوران هم وجود مقدس حضرت بقیه الله (عج) و خلیفه تام خداست و ما همه مهمان این سفره هستیم.

وی با بیان اینکه انتظار، رویکرد ارتقاء توحید، ولایت و شریعت در جامعه است ادامه داد: انتظاری که ما باید دنبال کنیم یک انتظار صرفاً با رویکرد فقهی نیست.

استاد حوزه علمیه قم گفت: برخی دین را در فقه احکام خلاصه می‌کنند و می‌گویند اگر حکومتی دینی باشد باید احکام شریعت، عملی شود که این حرف درست است و حکومت دینی هم باید حکومتی باشد که در آن احکام و فروع، اقامه شود.

دین خلاصه در فروع، احکام و شریعت نمی‌شود

وی تصریح کرد: دین، خلاصه در فروع و احکام و شریعت نمی‌شود بلکه باطن دین، ولایت حقه است که وقتی محقق شد همه خیرات و اخلاق کریمه، ساری و جاری خواهند شد و شریعت اقامه شده و جامعه، زنده به حیات طیبه می‌شود و بالا‌تر از آن، حقیقت توحید محقق می‌شود.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی مأموریت اصلی حکومت دینی را اقامه توحید و اقامه ولایت دانست و افزود: رویکرد ما به حکومت دینی و به دوره ظهور نباید صرفاً یک رویکرد فقهی باشد، بلکه باید اصول و فروع را با هم ببینیم.

جامعه منتظر، جامعه توحیدی، ولایی و فقهی است

وی اضافه کرد: در رویکرد انتظار، باید دنبال جامعه منتظری باشیم که در آن، هم اصول و هم فروع رشد کرده باشد و جامعه دینی و جامعه منتظر، جامع و دربردارنده توحید، ولایت و شریعت است، یعنی جامعه منتظر، جامعه توحیدی، ولایی و فقهی است.

حجت الاسلام میرباقری با بیان اینکه انتظار یعنی نصرت جمعی و تاریخی امام(عج) در بنای کاخ عظیم ظهور افزود: رویکرد انتظار نباید صرفاً رویکرد فردی باشد بلکه انتظار باید یک رویکرد جمعی باشد و حقیقت جمعی ما یک حقیقت منتظر باشد، یعنی باید اجتماع قلوب بر مطالبه ظهور واقع شود نه اینکه صرفاً افراد بخواهند منتظر باشند.

جامعه منتظر می‌خواهیم نه فرد منتظر

وی با تاکید بر اینکه ما جامعه منتظر می‌خواهیم نه صرفاً فرد منتظر اظهار داشت: انتظار باید یک انتظار تاریخی باشد یعنی انتظار، یک پرستش تاریخی و عبادت تاریخی است که همه ما در آن نقش ایفا می‌کنیم.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی تصریح کرد: بنای عصر ظهور، بنایی نیست که یک نسل بتواند آن را اقامه‌اش کند چرا که نسل‌ها می‌آیند هر کدام یک سنگ بنایی می‌گذارند و سپس، معماری می‌شود و در عصر ظهور به وسیله حضرت، تام و تمام می‌شود.

وی ادامه داد: همه انبیاء‌(ع) و همه معصومین(ع) و بلکه همه آحاد جامعه موحدین، در این عبادت عظیم شریکند یعنی همه به اندازه خودشان می‌خواهند کاری کنند که آن دولت اقامه شود.

حجت الاسلام میرباقری افزود: در بنای عصر ظهور سهم اصلی از آنِ امام(ع) است ولی به اندازه‌ای که به ما مشارکت دادند می‌توانیم در این بنای رفیع کاخ عصر ظهور حضور داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بنای عظیم عصر ظهور کاخ رفیع عبادت است و توحید در آن محقق می‌شود اظهار داشت: بنای عظیم عصر ظهور، بنایی است که همه تاریخ در آن مشارکت و هم افزایی می‌کنند و انسان و جامعه منتظر، آن انسان و جامعه‌ای است که سهم خود را در بنای تاریخی عصر ظهور ایفا می‌کند و یک عبادت مشاع تاریخی و همدلی، همفکری و همکاری بزرگ یک جبهه عظیم تاریخی را رقم می‌زند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی عنوان کرد: این تاریخ عظیمی که به سمت ظهور حرکت می‌کند پرچم دارانی دارد که پرچم داران تاریخی اندیعنی مربوط به یک دوران نیستند، مثل انبیاء و ائمه معصومین(ع) که یک دوران تاریخی را معماری می‌کنند و به سمت ظهور، سوق می‌دهند.

وی با بیان اینکه افعالی که معطوف به عصر ظهور انجام می‌گیرد، یکسان نیستند ادامه داد: یک سری افعالمثل عاشورا تاریخ سازند، یک سری افعال در مقیاس رهبری اجتماعی است که یک سهم از مدیریت و ولایت حقه تاریخی است.

حجت الاسلام میرباقری اضافه کرد: سهم عده‌ای هم پایین‌تر است و به اندازه خودشان در این عبادت تاریخی شریکند که در این حرکت تاریخی، انسان‌ها در عبادت معصوم(ع) شریک می‌شود.

تاریخی بودن عصر ظهور و تاریخی بودن حجاب عصر ظهور

وی با بیان اینکه تحقق عصر ظهور موانعی دارد افزود: ‌‌‌ همان گونه که خود عصر ظهور یک بنای رفیع تاریخی است مانع آن هم یک بنای تاریخی است.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: حجاب عصر ظهور، یک حجاب ساده نیست و قرآن‌‌‌ همان طور که اصل ظهور را با شکوه و عظمت بیان می‌کند، مقابل آن را هم، پیچیده می‌داند.

حجت الاسلام میرباقری با بیان اینکه دستگاه باطل و حجاب عصر ظهور را نباید یک حجاب ساده ببینیم اظهار داشت: البته در عین اینکه قرآن این دستگاه را خیلی وسیع و گسترده مطرح می‌کند و دورانش را هم خیلی تاریخی‌تر و طولانی‌تر از این دنیا معرفی می‌کند، جبهه باطل را در مقابل اولیای الهی، خیلی کوچک می‌داند.

سبک زندگی مدرن، بزرگ‌ترین حجاب و مانع رویکرد انتظار

وی سبک زندگی مدرن را بزرگ‌ترین حجاب و مانع رویکرد انتظار برشمرد و افزود: حجاب امروز در مقابل اسلام و عصر ظهور، حجاب مدرنیته است.

وی ادامه داد: مدرنیته، بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین حجاب معاصر در مقابل حقیقت ولایت حقه است، یعنی تجمع شیطنت‌ها و ملعنت‌های تاریخی است که به این جریان تبدیل شده است.

استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: مدرنیته به صراحت از نفی خدا و زندگی بی‌خدا صحبت می‌کند و تمدنی است که بین زندگی و بندگی تفکیک کرده، یعنی بندگی را محو کرده و برای زندگی بشر از روزی که متولد می‌شوند تا روزی که می‌میرند برنامه ریخته و بلکه برای قبل از تولدشان تا بعد از مرگشان هم برنامه دارد.

حجت الاسلام میرباقری با بیان اینکه این تمدن، مدل‌های پیچیده‌ای برای ابعاد مختلف زندگی طراحی کرده است ادامه داد: مثلاً آن قدر تغذیه را پیچیده کرده‌اند که ده‌ها صنعت بزرگ، دانش‌های پیچیده و پشتیبان از روان‌شناسی تا زیست‌شناسی تا جامعه‌شناسی تا هنر و علوم صنعتی را به خدمت می‌گیرند تا نظام تغذیه بشر را ساماندهی کنند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: آن‌ها هنر را در تغذیه ضرب کردند و هنر ایجاد اشت‌ها درست شد و بعد رابطه این الگوی تغذیه را با الگوی تفریح ملاحظه می‌کنند و هم چنین تناسب بین اشتغال و تغذیه را هم می‌بینند و مثلاً فست فود‌ها را راه می‌اندازند.

وی گفت: در شهری که همه تک شغلی هستند و خانم‌ها بیشتر، خانه دار هستند هیچ وقت فست فود‌ها در آنجا رشد نمی‌کند ولی وقتی همه چند شغله و خانم‌ها همه سر کار هستند پیداست که فست فود‌ها مشتری دارد.

حجت الاسلام میرباقری با بیان اینکه آن‌ها آرام آرام سبک‌های زندگی ساده را با دانش پشتیبان با تکنولوژی پشتیبان به یک الگوی پیچیده همه جانبه تبدیل کردند افزود: آن‌ها مسافرت را به صنعت پیچیده توریسم تبدیل کردند و الگوی پوشاک، مسکن، شهرسازی، تفریح، اشتغال، تحصیل، ازدواج و سایر الگو‌ها هم همین روند را طی کرده است.

وی ادامه داد: آن‌ها همه چیز را پیچیده کردند و همه این مجموعه‌های پیچیده را درون یک مجموعه بزرگ‌تر پیچیده، هم افزا و هماهنگ کردند و نامش را الگوی توسعه گذاشتند و کشور‌ها را به کشورهای توسعه یافته، در حال توسعه و عقب مانده تقسیم کردند.

استاد حوزه علمیه قم ابراز داشت: آن‌ها وقتی طراحی سبک زندگی را در مقیاس الگوی توسعه، فراگیر می‌کنند اول این سبک‌های ساده را به یک آیین پیچیده تبدیل می‌کنند و این آیین‌های پیچیده را در الگوهای به هم پیوسته در یک شبکه هم افزا قرار می‌دهند.

جریان سکولاریست‌های مسلمان، بزرگ‌ترین انحراف دنیای اسلام

حجت الاسلام میرباقری همچنین عنوان کرد: الگوی توسعه مدرن، پیچیده‌ترین لایه حجابی است که در مقابل اسلام و عصر ظهور تولید شده است و لذا به گمان ما در درون دنیای اسلام، اگر بخواهیم یک طبقه منحرف نام ببریم که حقیقتاً انحراف از اسلام و انحراف از عصر ظهور ایجاد می‌کنند سکولاریست‌های مسلمان هستند.

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی گفت: سکولاریست‌های مسلمان امروز در کنار یهود و نواصب در مقابل عصر ظهور صف آرایی کرده‌اند و جبهه‌ای بر علیه حق و اهل بیت (ع) به وجود آورده‌اند.

وی تصریح کرد: آنها که دنبال جدا کردن زندگی از بندگی بودند و خودشان را روشن فکر‌ترین طبقه به حساب می‌آوردند با وهابی‌های مرتجع همدست شده‌اند و بر علیه هلال شیعی، مشترکاً دست به اقدام می‌زنند.

حجت الاسلام میرباقری تاکید کرد: هیچ انحرافی در دنیای اسلام بد‌تر از اشاعه جریان تجدد و بازسازی و اصلاحات بر محور تجدد نیست.