به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ناصر رفیعی، شامگاه پنج شنبه در مراسم عزاداری هیئت رزمندگان اسلام قم که در مجتمع فرهنگی امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به خطبهای که امام حسین(ع) در شب عاشورا و در جمع اصحاب خود ایراد فرمود، اظهار داشت: امام حسین(ع) در بخش اول خطبه خود به حمد و ثنای پروردگار پرداخت و این در حالی بود که امام در محاصره کامل دشمنان قرار داشت اما امام در این شرایط هم دست از ستایش خداوند بر نداشت.
وی عنوان کرد: برخی از مردم دین فصلی دارند و تنها در مواقع گرفتاری خداوند را صدا میزنند که قرآن میفرماید، وقتی سختی و مشکلات به برخیها روی میآورد، خدا را میخوانند و در خوشیها خدا را فراموش میکنند.
کارشناس امور مذهبی افزود: امام حسین(ع) در زمان عادی هم دعای عرفه خواند و این نشان دهنده آن است که سیدالشهداء(ع) هم در خوشیها و هم سختیها خدا را صدا زده است.
وی اضافه کرد: در خصوص انفاق نیز قرآن فرموده، مومنین کسانی هستند که در داری و نداری، خوشی و ناخوشی انفاق میکنند.
انسان نباید در خوشیها خداوند را فراموش کند
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه، انسان نباید در خوشیها خداوند را فراموش کند گفت: امام حسین(ع) و عبادت برای همه سال است اما برخی از افراد تنها در برخی از ماهها، احترام دستورات الهی را نگه میدارند.
وی با بیان اینکه انسان باید در شرایط خوشی و آرامش، خودش را به خداوند بشناساند تا در ناخوشی پروردگار او را یاری رساند افزود: انسان باید در همه حال به فکر خدا باشد و نباید توقع داشت که همه دعاهای ما مستجاب شود چرا که انسان مصالح خود را نمیداند و ممکن است عدم استجاب برخی از دعا برای او بهتر باشد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه در ادامه با بیان اینکه امیرالمومنین(ع) فرمود دعا چهار شرط اساسی دارد افزود: اولین شرط دعا خلاص است که متاسفانه دیده میشود در بیشتر مواقع دعاها لغلغه زبان است و توجهی در آن نیست.
وی اضافه کرد: درستی و توجه نیت، شناخت اسباب و وسیله دعا ازدیگر شرایط دعا است که امام علی(ع) به آن اشاره داشتند.
در دعاها انصاف را رعایت کنیم
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه باید در دعاها انصاف را رعایت کنیم افزود: بعضی مواقع انسان زمینه دعا را از بین میبرد و روایات داریم که انسان باید اینگونه دعا کند که آنچه برای او صلاح و مصلحت است اتفاق افتد.
وی با بیان اینکه امام در خطبه شب عاشورای خود برای پنج نعمت از خداوند تشکر کرد افزود: امام حسین(ع) در این خطبه فرمود خداوند تو را سپاسگذاریم که به ما نعمت نبوت، قرآن، فهم دین و دینداری دادی و به اینکه با نعمت چشم و گوش قدرت فهم دادی.
وی افزود: امام حسین(ع) در این خطبه میفرماید خداوندا تو را شکر میکنیم که ما را از مشرکان قرار ندادهای.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: امام حسین(ع) شب عاشورا را برای تلاوت قرآن فرصت گرفت که صدای قرآن و مناجات تا صبح از خیام حسینی بلند بود.
در مجالس عزاداری و در مساجد قرآن فراموش نشود
حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه در مجالس عزاداری و همچنین در مساجد قرآن نباید فراموش شود افزود: جوانان باید به قرآن روی بیاورند و این بد است که جوانی در جمهوری اسلامی نتواند قرآن بخواند.
وی با بیان اینکه امام حسین(ع) در بخش دیگری از خطبه شب عاشورا از اصحاب خود تقدیر کرده است افزود: سیدالشهداء(ع) به اصحاب خود فرمود من یارانی بهتر و با وفاتر از اصحاب خود سراغ ندارم.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه اضافه کرد: امام بعد از اینکه خطبه خود را ایراد فرمود از یاران خود خواست که از تاریکی شب استفاده کنند و برگردند و به آنها فرمود دشمنان با من کار دارند که بعد از این جمله امام، صدای گریه اصحاب بلند شد.
حجت الاسلام رفیعی ادامه داد: مسلم بن عوسجه بلند شد و به امام حسین(ع) فرمود، اگر در یاری تو کشته شوم و باز زندهام کنند و دوباره بکشند و جسدم را آتش زنند هرگز از تو جدا نمیشوم و اینگونه وفاداری خود را به امام حسین(ع) نشان داد.
تاریخ انتشار: ۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۹
قم - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه گفت: برخی از مردم دینِ فصلی دارند بدین معنا که تنها در مواقع گرفتاری خداوند را صدا میزنند که در خوشیها هم نباید خدا را فراموش کرد.