آيت الله جوادي آملي در ادامه تفسير سوره مباركه يوسف، به نقش سختي‌هاي روزگار در تربيت و اصلاح سركشان اشاره كرد.

به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" به نقل از رسا، آيت الله جوادي آملي روز شنبه در درس تفسير سوره مباركه يوسف در جمع طلاب و فضلاي حوزه علميه قم با اشاره به تأديب سركشان روزگار گفت : اگر كسي را حرف استاد، پدر و مادر نرم نكند، قهراً روزگار او را نرم خواهد كرد. به تعبير نظامي (يكي نغز بازي كند روزگار / كه بنشاندت نزد آموزگار) . اگر در عصر حضرت يوسف (ع ) زليخا با نسبت فساد اخلاقي به آن حضرت، سعي بر تبرئه خود داشت، روزي چنان تربيت شد كه خود به بزهكاري اعتراف نمود.

استاد حوزه علميه قم در ادامه افزود : بايد همه بدانند كه كيد خائنين هرگز به مقصد نمي‌رسد. راه خيانت، به بيراهه رفتن است. تنها راهي كه براي پيمودن باز است، همان صراط مستقيم است. اين هشداري بود كه همه انبياء به اقوام و سلاطين عصر خود مي‌دادند، پس اربابان زور‌مدار امروزه هم از اين قاعده مستنثي نيستند.

مفسر قرآن كريم با حايز اهميت دانستن لطف الهي در پيشروي امور گفت : اگرچه افراد نسبت به اعمال خود مختارند، ولي به همراهي فيض و فوز الهي كار به هدف مي‌رسد. معصومين (ع ) هرگاه نعمتي را به خود اسناد دادند، آن را فوراً از ناحيه خداي سبحان دانستند. اگر خدمتي در كشور صورت گرفت به فيض الهي و خدمات افراد لايق بود.