یک استاد جامعه شناسی دین گفت: با عدم انطباق فرهنگ رسمی و فرهنگ وارداتی دچار یک دوگانگی و تضاد شده‏ایم و این دو فرهنگ کاملاً همدیگر را خنثی می‎کنند.

حجت الاسلام دکتر سید محمد ثقفی در مورد عدم انطباق فرهنگ رسمی (آن فرهنگی که از سطوح بالا به بدنه تزریق می‏شود و منابع آن مبانی انقلاب و قانون اساسی است) با فرهنگ غیررسمی ( فرهنگ وارداتی‏ که در جامعه ساری و جاری است) به خبرنگار مهر گفت: فرهنگ وارداتی از دوره مشروطه وارد ایران شد.

وی افزود: ناقلان این فرهنگ واراداتی قشر روشنفکر محدود جامعه آن زمان بود که یا خود تحصیل کرده اروپا بودند یا به زبان فرانسه آشنایی کامل داشتند. آنها از نظام مشروطه نظام سکولار و لائیک را برای کشور طلب کردند و این با بدنه اصلی فرهنگ جامعه که یک فرهنگ مذهبی سنتی بود در تضاد بود. این عدم همخوانی را در نظام پهلوی هم مشاهده می‎شد.

ثقفی تصریح کرد: اما در عصر ماهواره و اینترنت آنها به خانه‏های مردم نفوذ کردند و شبها مردم یک فرهنگ را می‎بینند و روزها با فرهنگ دیگری مواجه هستند. بنابراین دچار یک دوگانگی و تضاد شده‏ایم و این دو فرهنگ کاملاً همدیگر را خنثی می‎کنند.

این محقق و پژوهشگر حوزه جامعه شناسی دردرباره  اثرات و تبعات این عدم انطباق هم اظهارداشت: اگر افراد جامعه در ظاهر با فرهنگ رسمی جامعه باشند ولی قلباً همبستگی نداشته باشند تحت تأثیر فرهنگ بیگانه و وارداتی قرار می‎گیرند و این یک حالت تضاد و دوگانگی ایجاد می‎کند که منجر به بی هویتی و بحران هویت می‎شود.