به گزارش خبرنگار مهر، علی مندنی پور صبح چهارشنبه در نشست خبری خود در پاسخ به این پرسش که آیا شما از پلمپ اتحادیه سراسری کانون وکلا مطلع بودید گفت: این اتفاق پیرو شکایتی از طرف یکی از داوطلبان آزمون سال 90 بوده است که ما این خبر را از طریق خبرگزاری مهر شنیدیم و حتی اسناد را هم از طریق این خبرگزاری دریافت کردیم.
وی افزود: دو روز قبل از برگزاری آزمون سراسری کانون وکلا سازمان سنجش دستورالعمل دادسرای خارک را مبنی بر پلمپ اسکودا به ما نشان داد. همان لحظه من تا نیمه های شب تلاش می کردم تا این موضوع فعلا متوقف شود زیرا 44 هزار نفر می خواستند آزمون دهند و این تبعات خوبی نداشت به همین طریق با نهادهای سیاسی، امنیتی و قضایی گفتگو کردیم و آنها دستور دادند فعلا این موضوع متوقف شود.
رئیس اسکودا گفت: البته این پرونده به خیر گذشت و منتظر هستیم چه اقداماتی صورت می گیرد. بنده خودم با شاکی پرونده صحبت کردم و به وی گفتم اگر موافق است تمامی اعضای هیئت مدیره بنشینند و با شما صحبت کنند. شما از خود ما هستید اگر کارد به استخوان برسد خانه خود را نباید آتش بزنید. اگر قرار باشد به ناحق نمره بدهیم بهتر است در کانون را تخته کنیم ولی اگر دیدیم حقی از شما ضایع شده می توانید اقدام کنید البته این را هم باید بگویم که این موضوع مربوط به دوره ریاست من نبوده است.
خبرنگار مهر از مندنی پور سئوال کرد شما در این پرونده متهم به اخذ پول از متقاضیان وکالت بیش از مبلغ قرارداد با سازمان سنجش هستید یعنی به جای 25 هزار تومان 70 هزار تومان گرفته اید و بر مبنای 44 هزار متقاضی باید گفت که سه میلیارد پول جمع می شود که یک میلیارد تومان آن سازمان سنجش و 2 میلیارد هم به جیب اسکودا می رود که مندلی پور پاسخ داد حساب و کتاب شما کمی ایراد دارد ولی این را باید بدانید که کانون های وکلا هم خرج دارند و منبع درآمد کانون ها همین آزمونهاست که خبرنگار مهر سئوال کرد مشکل اینجاست که این قرارداد میان اتحادیه و سازمان سنجش منعقد شده در حالیکه اتحادیه مجوز ندارد.
رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلا گفت: چه کسی گفته است که ما مجوز نداریم که خبرنگار مهر گفت: بر اساس نامه وزارت کشور شما ثبت قانونی نشده اید که مندلی پور پاسخ داد ما قدمتی چند ده ساله داریم و کانونهای وکلا ما را انتخاب کرده اند اما به دلیل قانع نشدن سئوال خبرنگار توضیح در این مورد مسکوت ماند.
از مندنی پور سئوال شد که ایثارگران سالهاست که در مورد سهمیه خود با کانون های وکلا مشکل دارند و به جای 30 درصد 10 درصد آنها انتخاب می شوند که پاسخ داد ایثارگران نماد عزت و شرف ایران هستند و احترامشان واجب است ولی ما نمی توانیم اجازه دهیم وکیلی با نمره پایین یا سواد کم از حقوق مردم دفاع کند. ما حتی پیشنهاد می دهیم که بنیاد شهید بیاید با ما همکاری کند و برای آنها دوره و کلاس آموزشی بگذاریم که البته با بنیاد شهید هم صحبت هایی کرده ایم.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره اینکه همکاری و تعامل و نقش کانون وکلا در تدوین لایحه جامع وکالت چه میزان بوده است، گفت: از مجلس خواسته هایی داشتیم و حتی به سران سه قوه هم نامه زدیم لایحه ای هم خودمان نوشتیم و تقدیم کردیم ولی مشورتی از ما گرفته نشد.