کرمانشاه – خبرگزاری مهر: معاونت فرهنگی قوه قضائیه از ایجاد معاونت فرهنگی در دادگستری مراکز استان ها خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام هادی صادقی در جلسه شورای قضایی دادگستری استان کرمانشاه گفت: فلسفه وجودی معاونت فرهنگی در دستگاه قضائی فرهنگ سازی در زمینه اجرای عدالت بهتر است بنابراین حضور افراد عادل در این دستگاه ضرورتی انکار ناپذیر است.

وی افزود: وقتی به قول شریف قرآن زمین و آسمان بر اساس عدل بنا شده است بنابراین می شود و می توان آن را در میان مردم برقرار کرد و در این مسیر به کارگیری افراد و نیروهای شایسته و ایجاد سازمان هماهنگ و متوازن می تواند به عنوان هدف ومنظور مورد توجه قرار گیرد و برای پیشرفت این امر باید افراد را با حقوق آنها آشنا کرد.

معاونت فرهنگی قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرهنگ سازی در محیط بیرون از سازمان خاطر نشان کرد: علاوه بر پیگیری مسائل فردی کارکنان، فرهنگ سازی محیط بیرونی سازمان از قبیل آشنایی ارباب رجوع با مسائلی همچون حق محوری، قانون مداری و... از دیگر اصول و اهدافی است که باید با فرهنگ سازی ارتقا یابد چرا که این امر سبب کاهش مراجعات به دادگستری می شود و در واقع نوعی پیشگیری محسوب می شود.

صادقی ایجاد معاونت فرهنگی در دادگستری استان ها را از دیگر برنامه های معاونت فرهنگی برشمرد و اضافه کرد: برای فرهنگ سازی در زمینه مواردی که به آنها اشاره شد از جمله برنامه های اصلی معاونت فرهنگی قوه قضائیه ایجاد معاونت فرهنگی در دادگستری استان ها با برنامه ، چارت اداری ، نیروی فرهنگی متخصص و اعتبارات خاص است که هم اکنون به عنوان پیشنهاد به ریاست محترم قوه قضائیه برای تصویب ارائه شده است.

وی از جمله مشکلات کار فرهنگی در جامعه را احساس استغنای کاذب افراد دانست که در ادارات هم وجود دارد در حالیکه متناسب با افزایش مسئولیت احساس نیاز به این امور نیز بیشتر است و این امر باید به باور برسد و از طرفی به دلیل مشغله کاری زیاد و به تبع آن نبود وقت کافی، زمان لازم برای کار فرهنگی وجود ندارد و کار را با مشکل مواجه می سازد که با برنامه و در طول زمان می توان این مانع را نیز مرتفع کرد.

صادقی در پایان یادآور شد: کار فرهنگی  نیاز به همراهی و همدلی تمام بخش ها دارد و با یک بخش خاص نمی توان آن را به نتیجه رساند.

در ادامه حجت الاسلام علی مظفری، رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه  به ارائه گزارش و طرح برخی مشکلات فرهنگی دادگستری استان پرداخت و ابراز امیدواری کرد که با حضور معاونت فرهنگی قوه قضائیه در استان بشود این موانع را برداشت و بیش از پیش در مسیر تعالی فرهنگی گام برداشت.

مشاور فرهنگی رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه نیز ضمن ارائه گزارشی از کارهای فرهنگی انجام شده به برخی کمبودها اشاره کرد و گفت: از جمله مشکلات فرهنگی در دستگاه قضایی نبود چارت و چارچوب تشکیلاتی در واحد های فرهنگی است  و فقدان اعتبارات لازم که به واقع هم عرض با  مشکل تشکیلاتی است به این امر دامن زده و راه را برای کار فرهنگی در دادگستری ها نا هموار ساخته است.

دانیال هودرجی هم عرضی واحد فرهنگی و روابط عمومی را از دیگر مشکلات دانست و یادآور شد: بالغ بر 70 در صد از وظایف این دو واحد قابل تجمیع است که ادغام این دو مسئولیت می تواند راه حلی برای موازی کاری ایجاد شده باشد که این موضوع در کرمانشاه حل شده است و می تواند الگوی خوبی برای سایر استان ها باشد.

هودرجی نداشتن برنامه مدون فرهنگی و اجتماعی برای کارکنان و خانواده های آنها را دیگر مشکل بخش فرهنگی برشمرد و گفت : این موضوع موجد شکاف معرفتی خانواده های کارکنان قوه قضائیه با سختی و حساسیت کار آنها شده و رفته رفته ضرورت درک متقابل را به مخاطره می اندازد.