به گزارش خبرنگار مهر ، محمود فرازنده طی این گفتگو هدف از برپایی مراسم عزاداری توسط مردم ایران ودیگر مسلمانان را پاسداشت یاد و خاطر شهدای کربلا و ابراز وفاداری به آرمان های بزرگ شهدای کربلا دانست .
وی خاطر نشان ساخت که سنت های عزاداری مردم ایران از مسیر هند وارد آسیای جنوب شرقی و اندونزی شده و مراسم تابوت در اندونزی بخشی از میراث فرهنگی و تاریخی بین ایران ،هند واندونزی بشمار می رود.
سفیر کشورمان همچنین در بخش دیگر از سخنانش حادثه کربلا وشهادت مظلومانه حضرت اباعبدالله الحسین (ع ) و یارانش را غم انگیز ترین حادثه تاریخ اسلام برشمرد و ضمن تشریح اهداف و دلائل قیام امام حسین ، کربلا را درس مقاومت وایستادگی حق در برابر باطل و پیروزی خون بر شمشیر دانست.
وی افزود:مردم انقلابی ایران هم در طول مبارزات خود بر علیه رژیم وابسته شاه و هم در طول هشت سال جنگ تحمیلی ، همواره از عاشورا به عنوان سرمشق و الگوی خود برای مقاومت وایستادگی در برابر ظلم و باطل بهره گرفته اند.
سفیر کشورمان در بخش دیگر از سخنانش با اشاره به مشترکات وشباهت های موجود بین سنت های محرم در ایران واندونزی خاطر نشان ساخت : مردم اندونزی همانند مردم ایران محب اهل البیت بوده و برپایی مراسم سنتی حمل تابوت در سومارا علیرغم برخی تفاوتها با سنت های محرم در ایران حکایت از عشق و ارادت مردم این منطقه به حضرت اباعبدالله دارد و این بزرگترین نقطه مشترک فرهنگی بین مردم دو کشور بشمار می رود.
هر ساله همزمان با دهه اول محرم بویژه روز عاشورا در برخی مناطق جزیره سوماترا بویژه شهرهای بنگکلو وپاری امان ، مردم سنی مذهب این منطقه بر اساس یک سنت قدیمی با درست کردن تابوت و زدن بر طبل ها به خیابان ها آمده و حادثه کربلا را با اجرای نمایش های سنتی پاس می دارند.
مراسم سنتی تابوت در شهر پاری امان امسال با حضور سفیر کشورمان ،معاون استاندار ،شهردار و سایر مقامات محلی و همچنین صدها هزار تن از مردم منطقه برگزار شد.