کتاب «تاملی در باب نمایشگاه کتاب» با موضوع بررسی ابعاد گوناگون برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب از سوی کارگروه کتاب مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، کارگروه کتاب مرکز راهبردی جبهه فکری انقلاب اسلامی اقدام به تالیف و تدوین مجموعه‌ای تحلیلی درباره بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران کرده که با عنوان «تاملی در باب نمایشگاه کتاب» منتشر شده است.

این مجموعه که به گفته نویسنده مقدمه خود با هدف تاملی در لایه‌های رفتاری مخاطبان نمایشگاه کتاب تدوین شده است با گفتاری از حجت‌الاسلام محمد کاظم شمس، رئیس سابق موسسه انتشارات بوستان کتاب قم درباره چرایی شلوغی نمایشگاه کتاب آغاز می‌شود و در ادامه با گفتگوی میثم طغیانی با حجت‌الاسلام معراجی از کارشناسان حوزه کتاب با عنوان «فلسفه و شکل نمایشگاه کتاب» ادامه می‌یابد.

تیپ‌شناسی بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب نیز عنوان مقاله‌ای است از فرهاد جوکار که به همراه گفتاری از آیت معروفی درباره آنچه بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب از آن می‌خواهند و سعی دارند به دستش بیاورند و یادداشت زاهد بیگدلی درباره تاثیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب بر روند مجموعه‌سازی کتابخانه‌های دانشگاهی ایران دراین مجموعه قرار گرفته است.

گفتگو با حسین‌ پاینده درباره داستان کوتاه در ایران نیز از دیگر مطالب مندرج در این مجموعه است که در ادامه با نگاهی به آثار منتشر شده در کشور با موضوع حجاب و یادداشتی با عنوان «تقلای زبونانه فیمینسم در نمایشگاه کتاب» همراه شده است.

گزارشی از حضور آثار اقلیت‌های مذهبی مانند کتب مربوط به زرتشتیان، یهودیان و اهل تسنن به همراه مروری کوتاه بر حضور جریان‌های انحرافی در نمایشگاه کتاب و نگاهی به وضعیت اخلاقی فرهنگی نمایشگاه کتاب هم از دیگر عناوین مطرح شده در این کتاب است که مورد توجه تدوین‌کنندگان آن قرار گرفته است.

نگاهی به انتشار کتب ‌لاتین و عربی در نمایشگاه کتاب به همراه بررسی وضعیت انتشار آثار مکتوب هنری و موسیقایی نیز از دیگر بخش‌های جذاب این کتاب است.

بخش پایانی این کتاب نیز به بررسی نتایج حاصل از نظرسنجی از وضعیت نمایشگاه کتاب تهران در نظر فعالان حوزه کتاب می‌‍‌‌‌‌پردازد.