یک روزنامه غربی در گزارشی که می تواند مانعی جدید در سر راه رسیدن "سوزان رایس" به وزارت خارجه آمریکا باشد، گزارش داد که وی از سهامداران شرکت های طرف قرارداد با ایران محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واشنگتن پست، "سوزان رایس" نماینده آمریکا در سازمان ملل و همسر وی در شرکت هایی که تا همین اواخر با ایران در ارتباط بودند سهامدار هستند و همین موضوع می تواند چالشی جدید بر سر راه رسیدن وی به سمت وزارت خارجه آمریکا بوجود بیاورد.

 
شرکت شل بواسطه تحریم ها و اینکه نمی تواند پول نفت خریداری شده از ایران را به تهران بازگرداند، یک میلیارد دلار به جمهوری اسلامی بدهکار است.
 

این موضوع در حالی مشخص می شود که سوزان رایس بواسطه حمله به کنسولگری آمریکا در شهر بنغازی در 11 سپتامبر سال جاری که منجر به کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی شد، تحت انتقادات شدیدی قرار دارد.

به نوشته واشنگتن پست، شرکت هایی که رایس و همسرش در آنها سهامدار هستند از جمله شرکت هایی هستند که در سراسر جهان فعالیت دارند و برخی از آنها بواسطه تحریم های موجود روابط خود با ایران را قطع کرده اند.

در همین رابطه "ارین پلتون" سخنگوی رایس در سازمان ملل متحد گفت : در مورد موضوع ایران، رایس تلاش کرده تا بواسطه عمل نکردن تهران به تعهداتش، تحریم های ایران افزایش بیابد. از همین رو ایران هم اکنون از هر زمان دیگری منزوی تر است.

به گفته پلتون، رایس با توجه به مسئولیت خود در دولت آمریکا اقدام به انتشار لیست درآمدها و دارئی های خود کرده و بر اساس این فهرست رایس در شرکت های طرف قرارداد با ایران از جمله "انی" و "رویال دوچ شل" سهامدار است.

برهمین اساس  بزرگترین سرمایه گذاری وی، خریدِ بین 50 تا 100 هزار دلار سهام از شل بوده است. شل از معروفترین شرکت های بین المللی نفت جهان است که در اوایل سال جاری میلادی بواسطه تحریم های غرب، خرید نفت از ایران را متوقف کرد.

در همین رابطه تلاش واشنگتن پست برای برقراری ارتباط با مسئولان شل بی نتیجه بود اما یکی از مقامات رده میانی این شرکت که خواست نامش فاش نشود اعلام کرد که شرکت شل بواسطه تحریم ها و اینکه نمی تواند پول نفت خریداری شده از ایران را به تهران بازگرداند، یک میلیارد دلار به جمهوری اسلامی بدهکار است.

 

علاوه بر شرکت شل، رایس و همسرش بین 15 تا 50 هزار سهام در شرکت انی ( یک شرکت نفت ایتالیایی ) دارند. شرکت انی از جمله شرکت هایی است که می تواند به خرید نفت از ایران ادامه بدهد.

 

علاوه بر شرکت شل، رایس و همسرش بین 15 تا 50 هزار دلار سهم در شرکت انی دارند. شرکت نفتی ایتالیایی اِنی از جمله شرکت هایی است که می تواند به خرید نفت از ایران ادامه بدهد.

در همین رابطه کپیتال هیل نیز شروع به بررسی ارتباط رایس با شرکت های طرف قرارداد با ایران کرده و از وی خواسته تا در این مورد توضیحاتی بدهد.

در همین رابطه یکی از جمهوریخواهان حاضر در کنگره به واشنگتن پست گفت : موضوع ارتباط رایس با این شرکت ها، به لیست پرسش های که رایس باید به آنها پاسخ بگوید اضافه شد. بر همین اساس اکنون ابهامات موجود در باره گذشته سوزان رایس افزایش یافته است.

از سوی دیگر برخی از اعضای کنگره که با رایس در این رابطه صحبت کرده اند، اعلام داشتند که مشکلی در مورد ارتباط رایس با شرکت های طرف قرارداد با ایران وجود ندارد اما بهتر آن است که افرادی با چنین سمت هایی از این قبیل روابط خودداری کنند.