مدیر امور هنرهای تجسمی و امور موزه‌ها سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سوگ استاد جوادی‌پور هنرمند پیشکسوت نقاشی ایران گفت که رفتن هنرمند دال بر فقدان او نیست.

امیر عبدالحسینی‌؛ مدیر امور هنرهای تجسمی و امور موزه‌ها سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد درگذشت محمود جوادی‌پور، استاد پیشکسوت نقاشی ایران گفت:‌ بی‌شک درگذشت استاد جوادی‌پور از هنرمندان شاخص هنرهای تجسمی کشور که با فعالیت‌های خستگی‌ناپذیرش منشا خدمات بسیاری در این حوزه بود، غبار غم و اندوه را بر دل هنرمندان کشور مخصوصا هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی نشاند.

وی افزود: رفتن هنرمند، فقدان او نیست. هنرمند همواره زنده و حاضر است. چنانچه استاد محمود جوادی‌پور زنده است و تنها از سرزمینی موقت، به ساحتی ایمن‌تر، آرام‌تر و رنگین‌تر سفر کرده است، آنهم با نقش‌های ماندگاری که از خود بر این دیار به یادگار گذاشته است.

وی ادامه داد:‌ زنده‌یاد محمود جوادی‌پور هنرمندی توانمند، استادی ارجمند، آموزگاری مهربان و از پیشگامان هنرنوگرای ایران بود که تأثیرات قابل توجهی در عرصه هنرهای نقاشی و گرافیک ایران بر جای گذاشته است. روحش شاد و بهشت برین جایگاهش باد.

استاد جوادی‌پور از پیشکسوتان هنرهای تجمسی

عبدالحسینی خاطرنشان کرد: هنرایران یکی از بزرگان خود را طی یک قرن اخیر از دست داد. استاد جوادی پور به حق از پیشگامان هنر نوگرای ایران بود. بی شک نقاشی، گرافیک، تصویرسازی و نقاشیخط معاصرایران هریک به نحوی مدیون تلاشها و جستجوگری‌های وی‌ هستند.

وی در مورد برنامه‌های احتمالی برای گرامیداشت یاد این هنرمند بزرگ گفت: در تلاشم که با همکاری موزه هنرهای معاصر برنامه‌ای درخور این هنرمند بزرگ برپا کنیم.

محمود جوادی پور ابتدا در دبستان سلطانی و سپس در دبستان علامه تحصیل کرد و در سال 1312 گواهینامه ششم هنرستان صنعتی ایران و آلمان (تهران) را در رشته آهنگری و ماشین سازی دریافت کرد و در هنرستان، نیما یوشیج به تدریس ادبیات پرداخت. این هنرمند در سال 1320 در آزمون ورودی دانشکده هنرهای زیبا که به تازگی تاسیس شده بود پذیرفته شد و جزء دومین گروه هنرجویان رشته نقاشی دانشکده به شمار می رفت.

او در این دوره با لیلی تقی پور، احمد اسفندیاری عبدالله عامری و چند نفر دیگر همکلاس شد.جوادی پور در سال 1322 در چاپخانه بانک ملی ایران به عنوان نقاش چاپخانه به صورت نیمه وقت استخدام شد و در این زمان بود که با مطالعه و تلاش، شیوه چاپ رنگی عکاسی را آزمود و موفق شد اولین کار چاپ رنگی را در این سال انجام دهد.او نشانه های مراکز و سازمان های بسیاری را طراحی و اجرا کرد. جوادی پور پس از گذراندن دوره 6 ساله دانشکده، تابلوی بزرگ "سیل زدگان" را نقاشی کرد که این اثر در محل دانشکده تا سال ها باقی ماند.

در اوایل سال 1328 در نمایشگاه گروهی انجمن فرهنگی ایران و فرانسه (تهران) به همراه حسین کاظمی، احمد اسفندیاری و مهدی ویشکایی شرکت کرد.در همین سال نخستین نگارخانه خصوصی ایران را با همکاری حسین کاظمی و هوشنگ آجودانی با نام "آپادانا" تاسیس کرد و اولین نمایشگاه انفرادی اش در این نگارخانه برپا شد.

او در سالهای فعالیتش به تصویر سازی برای کتاب های درسی، شعر و داستان نیز پرداخت و نمایشگاه های بسیاری از آثار بی شمارش را در طول سال های فعالیت هنری خود در ایران و کشورهای خارجی برگزار کرد و در مراکز هنری مختلف به تدریس پرداخت.محمود جوادی پور یکی از هنرمندان ارزشمند کشور بود که با کار و فعالیت خود برگ مهمی از تاریخ فرهنگی معاصر ایران را رقم زد.

وی هفته گذشته در آلمان از دنیا رفت.