به گزارش خبرنگار مهر، در این بازدید که عصر شنبه انجام شد، رئیس مدیریت بحران و معاون وزیر کشور، نماینده معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، نمایندگان اعزامی از وزارت نیرو وسازمان منابع طبیعی و جنگلداری کشور نیز حضور داشتند و از بخشهای حادثه دیده سیل های اخیر در شهر و روستا های گرگان بازدید به عمل آوردند.
جواد قناعت استاندار گلستان در این بازدید گفت: مدیران استان، دولت و مجلس باید در کلان مباحث حوادث فهم مشترک و ادبیات واحد داشته باشند تا اولویتها در اجرا مشخص تر باشد.
قناعت بیان داشت: مسئولیت پاسخگویی در حوادث و بحران ها بر عهده وزارت کشور و مدیریت بحران است اما هیچ نقشی در تقسیم اعتبارات حوادثی ندارد.
وی افزود: طرح جامع مدیریت پیشگیری و اطفاء حریق منابع طبیعی از طرحهای علمی و کاربردی است که در کمیسیون زیربنایی نهاد در دست بررسی است که اگر از سوی کمیسیونهای مربوط مجلس شورای اسلامی ردیف پیدا کند بخش زیادی از مشکلات پیشگیری و یا حل می شود.
قناعت با اشاره به طرح جامع سیلاب اظهار داشت: برنامه جامع سیلاب که از سوی استان تهیه شده نیز نیازمند این است که در بودجه 92 ردیف اجرایی پیدا کند.
وی ادامه داد: احیای بافت فرسوده شهری و اختصاص اعتبارات مقاوم سازی نیازمند مساعدت جدی شورای اسلامی است.
همچنین مساعدت بر ایجاد و اصلاح و تکمیل قوانین مربوط به حوادث و اصلاح نظام پوشش بیمه ای در بخش کشاورزی مورد تأکید استاندار بود .
امیرآبادی نماینده مردم قم گفت: تلاشمان را در کمیسیون برنامه بودجه و تلفیق انجام خواهیم داد که با وجود کمبود منابع، اعتبار خوبی برای طرحهای جامع سیل تخصیص دهیم.
وی افزود : شورای شهر و شهرداری نیز باید مانع ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه شود.
کردستانچی ،نماینده معاونت و برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری نیز گفت : موافقیم ردیف اعتبار ویژه ای برای طرح جامع خطرپذیر سیل در بودجه سالانه برای استانهای شمالی داشته باشیم و ردیفهای موجود را تقویت کنیم.
علی پور، نماینده مردم قائم شهر گفت: تمرکز اعتبارات حادثه ای در سازمان مدیریت بحران از اهداف مهم است.
مقیمی نماینده مردم بهشهر و نائب رئیس کمیسیون عمران اظهار داشت: تسریع در لایروبی انهار و دیواره سازی رودخانه ها و طرحهای آبخیزداری و ساماندهی حریم و بستر رودخانه ها نظارت بر برداشت از جنگل و جمع آوری و هدایت آبهای سطحی تأکید می شود.
وی ادامه داد: از 34 حادثه احصا شده کشور 27 حادثه در گلستان اتفاق می افتد ایجاد ردیف خاص، تقویت ردیف های موجود، ارسال پیشنهادات به کمیسیون مجلس در تدوین قانون سیلاب ، تمرکز اعتبارات حوادث در سازمان مدیریت بحران و رسیدگی به حادثه دیدگان اخیر استانهای شمالی از اهداف ماست.
غلامی معاون برنامه ریزی استانداری گلستان گفت: برای تضمین ثبات برنامه مدیریت سیلاب و حوادث غیر مترقبه باید تنخواه مناسبی از مواد 10و 12 بودجه در اختیار مدیران استانی برای ناکار آمدی بیمه ها با تصویب قوانین تکمیلی جبران شود و برای محصولات اصلی و استراتژیک اجباری شدن بیمه ها توصیه می شود.
عیسی امامی، نماینده مردم گرگان ابراز داشت: چون مخاطرات پیوسته شده، مردم احساس نا امنی می کنند و پیش بینی اعتبارات مربوط به خسارت محقق نشده است، طرح جامع سیلاب که در آن کار مطالعاتی بسیار خوبی انجام شده است باید مورد توجه مجلس و دولت قرار گیرد، همچنین اقداماتی در حوزه آبخیزداری در بالادست باید صورت پذیرد.
نماینده وزارت نیرو نیز گفت: اجرای قانون تعیین حد و حریم بستر و ساماندهی رودخانه باید اجرایی شود که بر همین اساس قانون اعتبارات خوبی برای گلستان در نظر گرفته شده است.
وی افزود: ما هم بر اجرای طرح جامع سیلاب استان تأکید داریم و از نمایندگان می خواهیم ردیف قابل توجهی برای آن اختصاص داده شود.
نماینده سازمان منابع و جنگلها گفت: تأکید بر این است که طرح اطفاء حریق در سال 92 ردیف اعتباری پیدا کند.
گرشاسبی افزود: اگر مانع تغییر کاربری اراضی زراعی در عرصه های حاشیه جنگل نشویم افزایش خطرات قابل پیش بینی است همچنین طرح جامع سیل دامنه شمالی البرز را توصیه می کنیم.
قدمی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اظهار داشت: اجرای کامل قانون مدیریت بحران کشور که مصوب مجلس است برای ساماندهی موارد حوادث کافی است باید اعتبار حوادث کل کشور در سازمان مدیریت بحران کشور متمرکز گردد که نمایندگان در این جهت باید کمک کنند.