به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست خبری روز دوشنبه خود در پاسخ به این سوال که آیا طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به ویژه آن بخش که کمیته ملی انتخابات را مطرح میکند، همان مبحثی است که قبلا در مجمع تشخیص مصلحت مورد بررسی قرار گرفت و به لیدری آقایان پورمحمدی، رضایی و هاشمی مطرح شده بود، است و چه دلیلی دارد که این طرح با وجود مخالفت شورای نگهبان و با صرف هزینه و پول بیت المال و صرف وقت مجلس مجددا در دستور کار مجلس قرار گیرد، گفت: مشکلی که در کشور ما وجود دارد این است که در تحلیل مسائل موضوعاتی که ربطی به هم ندارد، به هم متصل و وقت کشور و شرایط سیاسی کشور را برای چیزهایی که بیشتر توهم است، صرف می کنیم.
وی ادامه داد: کمیته ملی انتخابات هیچ ربطی به این طرح ندارد و ساختار آن متفاوت بود، موضوع کمیته ملی انتخابات این بود که عده خاصی از قوا در این کمیته حاضر می شدند و ربطی به وزارت کشور نداشت و اساسا جای دیگری طراحی می شد که انتخابات را برگزار کند. در حالیکه در این طرح وزارت کشور مسئول اجرای انتخابات و وزیر کشور رئیس هیات اجرایی است.
لاریجانی گفت: سوال این است که آیا در شهرها معتمدان انتخابات را اجرا نمی کنند؟ در شهرها، فرماندار با نظر هیات نظارت، 30 نفر از معتمدان محلی را دعوت می کند که آن 30 نفر، 9 نفر را به عنوان هیات اجرایی انتخاب می کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در هیات اجرایی مرکزی که در طرح قانون انتخابات ریاست جمهوری پیشبینی شده است، وزیر کشور و دادستان کل با تایید هیات مرکزی نظارت 30 نفر را انتخاب می کنند و آنها 7 نفر را به عنوان نماینده معتمد انتخاب و این افراد به اضافه دادستان و وزیر کشور هیات اجرایی مرکزی را تشکیل می دهند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: چرا نگران هستید؟ اینها معتمدان مردم هستند که با پیشنهاد وزیر کشور و هیات مرکزی نظارت انتخاب می شوند و هیچ ربطی به کمیته ملی انتخابات ندارد. چرا اینها را به هم متصل می کنید و می گویید لیدری آقای فلان...، گناه نکنید. در کشوری که اسلامی است نباید این مسائل مطرح شود در ضمن این طرح از مجمع تشخیص یا از سوی افرادی که نام بردید، وارد مجلس نشده است و نسبت این طرح با طرح کمیته ملی انتخابات متفاوت است. چرا باید انتخابات در سطح پایین تر هیات اجرایی داشته باشد؟، اما در سطح بالاتر این هیات اجرایی نباشد؟ انتخابات در شهر مهمتر است یا کلان کشور؟
وی خاطر نشان کرد: سخنگوی شورای نگهبان که می گویید نظر مخالف این شورا را اعلام کرده، مشاور من هم هست و نظراتش را به من هم می دهد. محور مخالفت شورای نگهبان با این طرح ماده(35) است تا آنجا که با شورای نگهبان صحبت کردم علت مدنظرشان برای مخالفت این است که موارد مندرج در ماده(35) مربوط به قانون اساسی است. بنابراین بخشی که شورا با آن مخالفت دارد ایراداتش را ما قبول داریم و آن را اصلاح خواهیم کرد. اگر نمایندگان مساعدت کنند بنابراین اینقدر نگرانی ندارد. مصلحت کشور این است که فضای معقول تری سنجیده شود و با اتهام زدن مسائل کشور را سنگین نکنیم.
لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید شما در سفر به ترکیه مسئولان ترکیه را از حمایت های موشکهای پاتریوت برحذر داشتید در این باره توضیح بیشتری دارید و اینکه موضع شما نسبت به مخالفان سوری چیست؟، تصریح کرد: موشک های پاتریوت اغلب از مرز سوریه و ناتو به منطقه وارد می شود. ورود ناتو به مسائل منطقه ای آتش افروزی جدید بوجود می آورد و طرفین را به عکس العمل وا می دارد. از طریق این گونه صلاح ها مانند موشک های پاتریوت نمی شود مشکلات منطقه ای را حل کرد.
وی درباره معارضان سوری نیز گفت: معارضانی که نخواهند با کشتار و صلاح اصلاحات انجام دهند، برای ما محترم هستند باید با آنها مذاکره کرد و این معارضان با دولت سوریه مذاکراتی داشته باشند و ما کمکشان می کنیم روز گذشته نیز گروهی از معارضان با جمهوری اسلامی مذاکراتی داشتند. باید وحدت درونی در سوریه بوجود آید و این وحدت باید با گروه هایی باشد که نمی خواهند اصلاحات با سلاح انجام شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مشکلات اقتصادی موجود کشور و بی تدبیری دولت در حل این مسائل که سوال یکی از خبرنگاران بود، نیز گفت: اگر کسی نگاه واقع بینانه به شرایط کشور داشته باشد اولویت کار، مسائل اقتصادی و گرانی است.
وی گفت: من از نمایندگان مجلس که در کمیسیون های تخصصی دغدغه اصلی شان این موضوع است تشکر میکنم، هم اکنون مصلحت کشور پرداختن به مسائل حاشیه ای نیست بهترین راه این است که اصحاب رسانه که دغدغه مردم دارند و علاقمندان در کشور که به بهبود شرایط کشور می پردازند، وحدت فکری داشته باشند. فکر می کنم در این زمینه باید خیلی کار کرد.
لاریجانی گفت: همچنین باید فضای بازتری برای تولید بوجود آورد. تولیدکنندگان با توجه به نرخ ارز و پیچیدگیهایی که بوجود آمده به کمک زیادی نیاز دارند امیدوارم ذهن ها روی این موضوع متمرکز شود و مباحث حاشیه ای کاهش یابد و وقت مسئولان صرف مسائل اصلی کشور شود.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری که درباره برگزاری انتخابات آزاد و نظرات اصلاح طلبان در این خصوص پرسید، ادامه داد: همه علاقهمند هستند جریانات مختلف در انتخابات حضور داشته باشد. بنا بر حسب کسی نیست، اما همه باید قبول کنند که چارچوب های قانونی را رعایت کنند هر کسی که می خواهد وارد عرصه انتخابات شود باید بداند که برای کار در قوه مجریه انتخاب می شود بنابراین باید قانون اساسی را بپذیرد.
وی در خصوص کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری آینده که سوال یکی از خبرنگاران بود، گفت: من قبلا نظرم را در این باره بیان کردم، اتفاق جدیدی رخ نداده فکر می کنم در مسیر کار، حرکت باید به سمتی باشد که نیروهای کارآمد در کشور مجتمع شوند و فضای کشور از فضای حاشیه ای به متن آید و کمک کننده حل مشکلات کشور باشد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا شما دنبال دعوت از افراد برای حضور در میدان انتخابات هستید و دیدارهای انتخاباتی داشته اید، گفت: من صحبتی با کسی نکرده ام دیدار خاصی هم نداشته ام خیلی از افرادی که هم اکنون برای ورود به انتخابات به عنوان کاندیدا مطرح هستند، با من مراوداتی داشته اند آنها رفقای من هستند اما اینکه من از آنها برای انتخابات درخواستی کرده باشم، چنین چیزی مطرح نبوده است.