به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" طي اين ديدار ، در مورد وحدت اسلامي ، مشكلات مسلمانان جهان و مسئله فلسطين و عراق بحث و تبادل نظر شد .
دكتر علاءالدين بن محمود زعتري استاد دانشگاه سوريه در اين ديدار ، پيرامون وحدت بين مسلمانان و نقش جمهوري اسلامي ايران در اين امر مطالبي بيان كرد و گفت : جمهوري اسلامي ايران با پشتوانه محكم و استوار در زمينه تقريب مذاهب و ايجاد وحدت بين مسلمانان جهان پيش رفته و فعاليت مي كند.
وي افزود : شرايط جهان به گونه اي است كه اگر مسلمانان جهان با هم وحدت نداشته باشند ، دشمنان از آنان سوء استفاده خواهند كرد .
بر اساس اين گزارش ، رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي ، عصر ديروز در نخستين كميسيون علمي هجدهمين كنفرانس بين المللي وحدت اسلامي ضمن ارائه مقاله اي با موضوع تاريخ تشكيل مذاهب اسلامي به تبيين دلايل اختلاف بين فقها پرداخت .
دكتر شيرازي با اشاره به اهم مذاهب فقهي كه تا امروز باقي مانده است ، در مورد نحوه شكل گيري و انتشار فقه امامي ، زيدي ، اباضي ، حنفي ، مالكي ، شافعي و حنبلي صحبت كرد .
وي در ادامه با بيان تأسيس علم الخلاف به عنوان يكي از علوم حوزه هاي علميه به مباني ، اصول و سير تاريخي اين علم تطبيقي اشاره كرد .
رئيس دانشگاه مذاهب اسلامي در پايان احياء علم الخلاف را راهي در جهت تقريب بين مذاهب مختلف اسلامي عنوان كرد .
هجدهمين كنفرانس بين المللي وحدت اسلامي ، 4 تا 6 ارديبهشت ماه با شركت 120 ميهمان از 34 كشور جهان به همراه جمع كثيري از انديشمندان و متفكران داخلي و خارجي فعال در حوزه و دانشگاه ، در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي برگزار مي شود .