به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسین فروزان مهر در جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان رضوی اظهار کرد: به فرموده مقام معظم رهبری، جنس قاچاق از مبادی ورودی تا محل عرضه آن در بازار، باید آماج اقدامات گوناگون مبارزه قرار گیرد.
استاندار خراسان رضوی افزود: اگر نتوانیم با قاچاق کالا و ارز در بازار مقابله و آن را کنترل نماییم، تمامی سیاست های بازرگانی و تنظیم بازار ناکارآمد خواهد شد.
فروزان مهر گفت: بالا بودن نرخ بیکاری در مناطق مرزی یکی از عمده ترین عواملی است که باعث روی آوردن به قاچاق کالا می شود و بروز مشکلاتی همچون ایجاد زمینه های پول شویی و ورود منابع حاصل از اقتصاد زیر زمینی را به دنبال دارد.
وی بیان کرد: پایین بودن هزینه ریسک قاچاق کالا و ارز، حاشیه سود بالا، بالا بودن نرخ و تعداد طبقات تعرفه های بازرگانی در مقایسه با سایر کشورها، عدم شفافیت در برخی از قوانین و را ه های فرار از اعمال قانون در زمینه مبارزه با قاچاق کالا و عدم تعریف جامع از قاچاق کالا و برخی ابهامات در تغییر قوانین از دیگر مواردی است که باعث شده قاچاقچیان کالا و ارز، مبادرت به این امر کنند.
استاندار خراسان رضوی افزود: نظارت مستمر بر فعالیت بازارچه های مرزی، تسریع در بررسی پرونده های قاچاق کالا و ارز، حذف برخی انحصارات و شناسایی باندهای اصلی قاچاق از دیگر راهبردهایی است که باید به منظور کاهش قاچاق کالا و ارز عملیاتی شود.
فروزان مهر تهاجم به ارزش های مورد قبول جامعه، تغیر الگوی مصرف، تأثیر بر سبک زندگی و تغییر آن و تشدید شکاف طبقاتی را از جمله آثار منفی قاچاق کالا در حوزه های فرهنگی و اجتماعی برشمرد.
وی با اشاره به برخی از مواد قانون برنامه پنجم توسعه اظهار کرد: ارتقاء و تقویت اقتصاد و معیشت مرزنشینیان علاوه بر ایجاد امنیت پایدار در مناطق مرزی، عاملی مهم و بازدارنده برای قاچاق کالا و ارز به شمار می رود.
وی ضمن تاکید بر استقرار صنایع در مناطق مرزی خواستار شکل گیری تعاونی های مرز نشینان و تقویت و حمایت تعاونی های موجود در این مناطق شد.
کمیته های اطلاعات و عملیات، پیشگیری و ساماندهی اقتصادی و فرهنگی نیز در این جلسه گزارشی از آخرین اقدامات صورت گرفته ارائه کردند.