به گزارش خبرنگار مهر، مهران جهانشاهی صبح شنبه در جمع مدیران بخش پسماند استان افزود: همچنین با کمک مدیران مربوطه موانع مدیریت در این حوزه را در شهر ها پیگیری کنیم.
وی اظهار داشت: در گذشته متاسفانه با روشهای نادرست دفع پسماند انجام می شد که به طور مثال دفع در اراضی، دفع در آبهای جاری ،شخم زدن با زمین و معدوم کردن با خاک بود.
وی افزود: دفع غیر بهداشتی پسماند از باب کمیت و کیفیت و عدم بهره برداری از طرح ها یکی بزرگترین معضلاتی بود که ما با آن روبرو بودیم.
جهانشاهی با اشاره به برخی موضوعات که باعث مشکلات در این حوزه می شد بیان کرد: گستردگی مکان های سکونت روستایی و گسترش بی رویه مناطق شهری، بحران عدم مکانی برای تولید کمپوست،عدم فرهنگ سازی درست در ایجاد این پسماندها و عدم اجرای برنامه ها در جهت دفع پسماند بر اساس فناوری های روز از جمله مشکلات بود.
وی گفت: پدیده های گذشته باعث آلودگی آب های سطحی و زیر زمینی توسط شیرابه های زباله، کاهش ظرفیت پتانسیل طبیعت در منابع آب و خاک، انتشار عوامل بیماری زای مختلف، افزایش این پسماندها باعث کاهش زیبایی شناسی محیط های پیرامون شهرها می شد.
مهران جهانشاهی ادامه داد: اجرای رویکرد برنامه محوری با خرد جمعی هم افزایی اندیشه ها و توان اجرایی تمام نهاد های دولتی و اجرای برنامه های جدید و حساب شده در این راه باعث شد تا ما بتوانیم موفق عمل کنیم.
وی با اشاره به فعالیت هایی که دراین زمینه انجام می شود اظهار کرد: در ابتدا برای بهبود ، مشکلات را آنالیز کردیم و در نهایت توانستیم با حضور مدیران ارشد استان در این زمینه جلساتی را برگزار کنیم و همچنین این موضوعات نیز در کارگروه سلامت نیز مطرح شد.
جهانشاهی ادامه داد: برگزاری برنامه های متنوع فرهنگی، رادیویی تلویزیونی، برگزاری سمینارها ،همایش ها و کارگاه های آموزشی متنوع در این زمینه، جداسازی سکونت گاهی در دو زون شرقی و غربی، ساماندهی تمام محلات دفع غیر بهداشتی زباله، مطالعه طرح جامع روستایی و با هماهنگی امور روستایی استانداری، اجرای مطالعات زون شرقی و غربی از جمله اقدامات است.