به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه بیست و نهمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، دبیرخانه این شورا بیانیه ای صادر کرد که بخشهایی از این بیانیه در ادامه آمده است: شورای عالی انقلاب فرهنگی در آذرماه 1391 در حالی وارد بیست و نهمین سال حیات خود میشود که نگاهی به عملکرد و کارنامه این شورا حاکی از موفقیت آن در انجام وظایف خود علیرغم همه مشکلات و موانع بوده است.
هنگامی که با درایت رهبر معظم انقلاب در مقام ریاست ستاد انقلاب فرهنگی و موافقت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، حضرت امام خمینی "ره"، این ستاد با قرار گرفتن در جایگاهی رفیع به شورای عالی انقلاب فرهنگی تبدیل و مدیریت کلان حوزه علم و فرهنگ را برعهده گرفت، شاید کمتر کسی بود که بر لزوم تشکیل این ستاد و قرارگاه و موفقیتهای بعدی آن آگاهی داشته باشد؛ اما حمایتهای بیدریغ رهبر حکیم انقلاب که به واقع پرچم نهضت تمدنسازی نوین اسلامی را بر دوش دارند، شورای عالی انقلاب فرهنگی را در دستیابی به موفقیتهایی چشمگیر یاری رسانید.
در چند سال اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با درک صحیح از دغدغه رهبر معظم انقلاب در موضوع تولید علم و جنبش نرمافزاری و نصبالعین قرار دادن سیاستهای کلان مورد نظر معظمله، با جدیت بیشتر به این حوزهها ورود کرده است.
در حوزه فرهنگ، تدوین " سند مهندسی فرهنگی " و " نظام نامه پیوست فرهنگی " که در حال تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی است، تعیین کننده خط مشی کلان فرهنگی نظام است که ساماندهی و پیشرفت همه جانبه کشور در عرصههای فرهنگی را بدنبال خواهد داشت.
تدوین و تصویب " فلسفه آموزش و پرورش " و " سند تحول بنیادین آموزش و پرورش " و نظارت عالیه بر اجرای این سند، که یکی از مطالبات رهبر معظم انقلاب از شورای عالی انقلاب فرهنگی محسوب میشد، به خوبی توانست بخش مهم و حیاتی تعلیم و تربیت را از سردرگمی ناشی از اجرای نسخههای وارداتی و بخشینگر رها سازد، تا این حوزه مهم بتواند با نگاه به این سند کلان در مسیر تکامل هرچه بیشتر خود حرکت کند.
خوشبختانه این زحمات از دیده صائب رهبر عزیز انقلاب نیز مغفول نمانده و معظمله در دیدار سال گذشته با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن تاکید بر جایگاه رفیع این شورا بهعنوان قرارگاه فرماندهی مقابله با جنگ نرم دشمنان، از همه دستاندرکاران شورای عالی انقلاب فرهنگی و دبیرخانه آن تشکر و قدردانی کردند.
مسائل و موضوعات مرتبط با حوزه زنان و خانواده نیز از گذشته در شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد بررسی قرار میگرفت که این شورا نیز در سالهای اخیر با حمایتهای صورت گرفته، توانسته است رشد چشمگیری در تدوین سیاستهای مرتبط با مسائل مرتبط با موضوع زنان نظیر موضوع خانواده، عفاف و حجاب، اشتغال و سلامت بانوان و داشته باشد.
توجه به استقلال حوزههای علمیه با اعطای اختیارات مناسب به این نهاد ریشهدار علمی و پژوهشی، تصویب سند جامع نخبگان کشور و اصلاح روند ناکارآمد در امور نخبگان، تاسیس بنیاد سعدی برای تقویت و ترویج زبان و ادبیات فارسی، تاسیس دانشگاه فرهنگیان به منظور تربیت نیروی متخصص در حوزه تعلیم و تربیت، تشکیل ستاد ملی زن و خانواده به عنوان نهاد ملی عالی اجرایی در حوزه خانواده و زنان نمونهای از مصوبات راهبردی شورای عالی انقلاب فرهنگی برای پیشرفت و ارتقای کشور در عرصههای علم و فرهنگ به شمار می آیند.
تلاش در مسیر تدوین الگوی سبک زندگی اسلامی و ایرانی، نظام ملی نوآوری، تحول و ارتقای علوم انسانی، احیای فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، ساماندهی روند جذب اعضای هیئت علمی، تلاش برای تدوین سند دانشگاه اسلامی، تدوین و تصویب اسناد مرتبط با نقشه جامع علمی (نظیر سند هوافضا، سند نانو، سند سلولهای بنیادی، رسانه و ارتباطات و...)، سند مهندسی فرهنگی(پیوست فرهنگی، سند جامع خانواده، سیاستهای جمعیتی و...) هم از سایر برنامههای کلان شورای عالی انقلاب فرهنگی است، که به خواست خداوند متعال و دعای خیر همه دلسوزان میتواند در مسیر حرکت ملت مسلمان ایران به سمت قلههای تعالی و پیشرفت، کمکرسان باشد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالهای اخیر وارد حوزه بهروزرسانی و اصلاح مدیریت برخی از نهادها مانند دانشگاه آزاد اسلامی، فرهنگستانها و... نیز شد که به فضل پروردگار در این حوزه از ماموریت خود نیز موفق بود.