رئیس ستاد برگزاری سومین دوره جشنواره داستان کوتاه پایداری از محقق نشدن وعده‌های معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای کمک به برگزاری سومین جشنواره داستان کوتاه پایداری خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سومین جشنواره داستان کوتاه پایداری ظهر امروز دوشنبه 20 آذر با حضور رضا حاجی‌آبادی و محمدحسین عابدینی در محل موزه شهدا برگزار شد.

در ابتدای این نشست خبری رضا حاجی آبادی مدیر نشر هزاره ققنوس در سخنانی با اشاره به اینکه این جشنواره تنها رویداد ادبی بخش خصوصی ادبیات ایران در حوزه دفاع مقدس به شمار می‌رود، اظهار کرد: در دوره اول 200 اثر، در دوره دوم 400 اثر و در دوره سوم 800 اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است که با توجه به قدمت برگزاری این جشنواره میزان خوبی برای شرکت کنندگان به شمار می‌رود.

وی در ادامه به بخش جنبی این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: در این بخش مردم و مخاطبان جشنواره از طریق پایگاه اینترنتی آن به معرفی بهترین داستان‌های رسیده به جشنواره پرداخته‌اند که این نظر‌خواهی از پنج‌شنبه هفته قبل شروع شده و تاکنون نیز ادامه دارد و نزدیک به هزار نفر نیز تاکنون در آن شرکت کرده‌اند. در نهایت نیز بهترین اثر انتخاب شده توسط مردم در بخش جنبی این جشنواره مورد تجلیل قرار خواهد گرفت.

این ناشر هدف از برگزاری این بخش را شریک کردن مردم در انتخاب داستان‌هایی با موضوع ایثار و شهادت به منظور ترویج این فرهنگ در جامعه عنوان کرد.

وی افزود: در بخش نهایی این دوره از جشنواره 27 داستان مورد بررسی قرار گرفت و برگزیدگان از میان آنها انتخاب و روز 22 آذر در مراسمی از ساعت یک تا سه معرفی خواهند شد.

حاجی‌آبادی در ادامه با اشاره به روند داوری در این دوره از جشنواره افزود: داوران ما که شامل آقایان جواد محقق، محمدجواد جزینی و مصطفی علیزاده به همراه خانم نازنین جودت بودند در قضاوت خود بیشتر به موضوعات تکنیکی در نگارش داستان توجه نشان داده‌اند، ولی مردم بیشتر جنبه‌های احساسی داستان را برای قضاوت خود مد نظر داشته‌اند.

به گفته مدیر نشر هزاره ققنوس آثار برگزیده این دوره از جشنواره نیز در کتابی با نام «کتاب پایداری 91» منتشر خواهند شد. همچنین نفرات نخست این جشنواره 700 هزار تومان، نفرات دوم 500 هزار تومان و نفرات سوم هم 300 هزار تومان دریافت خواهند کرد.

رئیس ستاد این دوره از جشنواره همچنین با اشاره به هزینه‌های برگزاری آن گفت: در سال‌های گذشته معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز شهرداری تهران برای برگزاری این کنگره کمک‌هایی به ما کردند، اما امسال بخشی از بدنه معاونت فرهنگی که قول کمک به ما داده بود در نهایت از کمک کردن سرباز زد. البته شهرداری منطقه سه نیز برای امسال شفاها قول‌هایی به ما داده است که باید دید عملی می‌شود یا خیر.

محمدحسین عابدینی، دیگر سخنران این نشست خبری نیز در سخنان خود به حضور چشمگیر در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: حضور نویسندگان غیرایرانی در این دوره از جشنواره چشمگیر بود که این حضور در بخش جنبی و با شرکت نویسندگان افغان بسیار قابل توجه بود. این آثار توسط موسسه تسنیم داوری شد که در مراسم پایانی آثار برگزیده مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

وی همچنین با اشاره به بخش نهایی این دوره از جشنواره گفت: از 27 داستان رسیده به بخش نهایی 3 داستان به عنوان برگزیده و مابقی نیز به صورت شایسته تقدیر معرفی خواهند شد.

عابدینی اظهار امیدواری کرد، این جشنواره در سال آینده و در بخش جنبی با شور بیشتری برگزار شود.