به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از واحد اطلاع رساني مركز پژوهش ها، دكتر لطف الله فروزنده ضمن بيان اين مطلب افزود: با شناسايي و اعلام آمادگي حدود پنج هزار نفر از اعضاي هيات علمي دانشگاهها و مراكز علمي و تحقيقاتي براي همكاري با اين مركز، هم اكنون يك نهضت پژوهشي كاربردي در عرصه قانونگذاري در كشور در حال تحقق است.
قائم مقام مركز پژوهش هاي مجلس، تعامل هر چه بيشتر اين مركز با نمايندگان و كميسيونهاي مجلس شوراي اسلامي از طريق دادن مشاوره به آنها و ايجاد ارتباط و تعامل با دانشگاهها و مراكز علمي - تحقيقاتي جهت دريافت نتايج پژوهش و تحقيقات آنان در فرايند قانونگذاري را از مهمترين اولويت هاي كاري مركز پژوهش ها عنوان كرد.
فروزنده همچنين تعامل و ارتباط با دستگاههاي اجرايي كشور براي افزايش كاربردي شدن هر چه بيشتر قوانين و مقررات را از ديگر اولويت هاي كاري مركز پژوهش ها دانست و افزود: در اغلب نشست هاي تخصصي اين مركز از مديران و كارشناسان وزارتخانه ها، سازمانها و دستگاههاي اجرايي مرتبط با موضوع دعوت به عمل مي آيد.
قائم مقام مركز پژوهش هاي مجلس در خصوص نحوه ارتباط اين مركز با نخبگان كشور و افزايش سطح اين همكاري نسبت به سالهاي گذشته گفت: مركز پژوهش ها با هدف ايجاد تعامل با نخبگان و صاحبنظران كشور براي 30 هزار عضو هيات علمي دانشگاههاي دولتي ، 5 هزار عضو هيات علمي دانشگاه آزاد و 300 مركز علمي و پژوهشي، فرم همكاري ارسال و از آنها دعوت به همكاري كرده است.
دكتر فروزنده در ادامه به طراحي و فعاليت سايت نخبگان از سوي اين مركز اشاره كرد و اظهار داشت: از طريق اين سايت، صاحبنظران دعوت به همكاري شده به تناسب ميزان آمادگي ، توانمندي ، تخصص و سابقه كار تحقيقاتي در دفاتر و زير گروههاي تخصصي مركز پژوهش ها، ساماندهي و از ديدگاههاي آنها بهره برداري لازم به عمل مي آيد.
وي تصريح كرد: كه در حال حاضر 244 نفر از نخبگان كشور ، دو هزار و 999 پژوهشگر و سه هزار و 316 نفر از افراد عادي با سايت نخبگان در ارتباط هستند كه از ديدگاهها و نظرات كارشناسي آنها استفاده مي شود.
قائم مقام مركز پژوهش هاي مجلس ، توجه خاص نمايندگان مجلس هفتم به نظرات كارشناسي و تحقيقاتي مركز پژوهش ها را قابل تقدير دانست و افزود: توجه خاص نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به گزارش هاي اين مركز حكايت از ارتقاء سطح علمي و كارشناسي فعاليت هاي اين مركز دارد.
دكتر فروزنده يكي از رويكردهاي مديريت فعلي مركز پژوهش هاي مجلس را برقراري ارتباط تنگاتنگ با رسانه ها و مطبوعات كشور ذكر كرد و افزود: براي اطلاع رساني شفاف و مناسب و به موقع، سايت خبري مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي، راه اندازي و زمينه حضور سهل و آسان خبرنگاران در مركز پژوهش ها فراهم شده است.
قائم مقام مركز پژوهش ها در خصوص سياست هاي پيش روي اين مركز گفت: با توجه به اينكه بودجه مركز با يك رويكرد برنامه اي، تنظيم و به تصويب رسيده است، دفاتر پژوهشي مركز براي اولين بار به شكل برنامه اي فعاليت خود را آغاز كرده اند.
فروزنده افزود: يكي از حوزه هاي كاري مركز پژوهش ها ، نظارت و ارزشيابي فعاليت هاي دستگاهها در حسن اجراي قانون و ارايه گزارش لازم در اين خصوص به مجلس شورا ي اسلامي است.
دكتر فروزنده در پايان به بيان عملكرد دفاتر تخصصي مركز پژوهش ها در ماههاي خرداد تا اسفند سال هاي 82 و 83 پرداخت و گفت: در 9 ماه آخر سال 82 ، 207 گزارش كارشناسي و در مدت مشابه به سال 1383 افزون بر دو برابر آن يعني 416 گزارش موردي و مورد نياز مجلس در خصوص طرح ها و لوايح، تهيه و در اختيار نمايندگان مجلس شوراي اسلامي قرار داده شده است.