ناهيد خداكرمي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: با وجود اينكه در زمينه سلامت مادران و دختران جامعه، خط نخست و پل ارتباطي بين پزشك و بيمار بايد ماما باشد اما بازهم اين مساله در كشور اجرا نمي شود.
وي اظهار داشت : هم اكنون در كشور 18 هزار ماما در مقطع كارشناسي و بالاتر وجود دارد كه بهترين آموزش ها را فرا گرفته و بازخورد مثبت به لحاظ ارائه خدمات بهداشتي با كيفيت از سوي ماماهايي كه به خارج از كشور اعزام شده اند، نشان از توان بالاي اين ماماهاي ايراني دارد اما از اين توان در كشور استفاده نمي شود.
خداكرمي تصريح كرد: امروزه در بسياري از كشورهاي دنيا كه سلامت زنان و دختران جامعه آنها از وضعيت بسيار خوبي برخوردار است، تمامي زنان و دختران جوان در هنگام بروز مشكل، نخست به كلي نيك ماما مراجعه كرده و پس از ويزيت و غربالگري، در صورت نياز به خدمات تخصصي به مطب پزشكان متخصص ارجاع داده مي شوند.
وي ادامه داد: در كشور اطلاع رساني در خصوص سيستم ارجاع به بيماران انجام نمي شود تا بيماري كه مشكل حادي ندارد، در مرحله نخست به ماما مراجعه كند، بنابراين بيماران به سوي مطب هاي تخصصي پزشكان هجوم مي آورند.
دبير جمعيت علمي مامايي با بيان اينكه مسئله سلامت زنان، مادران و دختران جوان در كشور بر اساس استانداردهاي جهاني، برنامه ريزي نشده است، گفت: مراجعه زنان و دختران جامعه در مرحله نخست به ماماها به پوشش بيمه اي آن هم بستگي دارد.
وي اظهار داشت: در برخي از كشورها پوشش بيمه اي ماماها به گونه اي است كه اگر زني دچار بارداري پرخطر باشد و از مطب مامايي به پزشك متخصص ارجاع داده شود، تعرفه اي كه براي اين پزشك متخصص در نظر گرفته شده است بيشتر است بنابراين پزشكان متخصص نيز ترجيح مي دهند كه بيماران به مطب ماماها ارجاع داده شوند.