به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دفتر کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ژنو، تازهترین اطلاعات در خصوص فعالیت دولتی 23 کشور در ارتباط با مخاصمات مسلحانه و موضوعات بشردوستانه از جمله اصل تمایز بین نظامیان و غیرنظامیان، بهکارگیری تسلیحات خاص، حمایت از آوارگان داخلی، چارچوب حقوقی در خصوص بازداشت افراد در مخاصمات مسلحانه، بهکارگیری کودکان به عنوان سرباز و موارد فاحش نقض حقوق بینالمللی بشردوستانه که به مثابه جنایات جنگی است از تاریخ 22 آذرماه و از طریق پایگاه اطلاعاتی اینترنتی خود، در دسترس عموم قرار خواهد داد.
این اطلاعات رویههای دولتی کشورهای آرژانتین، بنگلادش، بلژیک، بوسنی و هرزگوین، بوروندی، چاد، شیلی، کلمبیا، کرواسی، جیبوتی، السالوادور، گواتمالا، جمهوری اسلامی ایران، ژاپن، مکزیک، پرو، صربستان، دولت سابق صربستان و مونته نگرو، سنگال، اسپانیا، سوئیس، اروگوئه و ویتنام را شامل میشود.
"الس دوبوف" سرپرست پروژه حقوق بینالملل بشردوستانه عرفیِ کمیته بینالمللی صلیب سرخ در این رابطه گفت: این پایگاه اطلاعاتی هماکنون شامل رویه دولتی 90 کشور تا پایان سال2007 است. هدف از ایجاد این پایگاه اطلاعاتی، تسهیل دسترسی آسان به قوانین حقوق بینالملل بشردوستانه عرفی و رویههایی دولتی برای تمامی افرادی است که به موضوع تفسیر و اجرای حقوق بینالمللی بشردوستانه علاقمند هستند.
به گفته وی با توجه به توسعه رویههای دولتی، شکلگیری حقوق عرفی یک فرایند مداوم و ضروری است تا اطلاعات در خصوص رویهها در سطح ملی و بینالمللی بهطور منظم بهروز شوند تا قواعد حقوق عرفی تعیین شده، با امکان توسعه این قوانین مورد بررسی قرار گرفته و تاثیر آنها بر بهبود حمایت از قربانیان مخاصمات مسلحانه مورد ارزیابی قرار گیرند.
دوبوف افزود: حقوق بینالملل بشردوستانه عرفی به مجموعه قواعدی گفته میشود که از یک رویه عمومی پذیرفته شده بهعنوان قانون، نشات میگیرد و التزام دولتها به این قواعد عرفی نیاز به موافقت رسمی آنها ندارد. طبق این گزارش اطلاعات در پایگاه اینترنتی صلیب سرخ به طور رایگان در دسترس عموم قرار داشته و بهطور مشترک با همکاری کمیته بینالمللی صلیب سرخ و صلیب سرخ انگلستان بهروز میشود.
مطالب اصلی نیز توسط نمایندگیهای کمیته بینالمللی صلیب سرخ و تعدادی از جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر جمعآوری شده و پس از آن توسط یک گروه تحقیقاتی که در مرکز حقوق بینالملل دانشگاه کمبریج مستقر است، تحت نظارت کمیته بینالمللی صلیب سرخ، مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میگیرند. اطلاعات جدیدتر در خصوص رویههای ملی و بینالمللی طی دورهی زمانی 2008 تا 2010 میلادی بین سالهای 2013 و 2014 میلادی ارائه خواهند شد.