کرمان - خبرگزاری مهر: استاندار کرمان ایجاد روابط تجاری کرمان با چین را فرصتی طلایی برای دو طرف دانست و گفت: استان کرمان با پتاسیلهای معدنی، تجاری و کشاورزی گامهای پیشرفت و توسعه را طی می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل نجار ظهر پنج شنبه در نشست خبری با اشاره به برپایی نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری در چین اظهار داشت: در این نمایشگاه چهار استان کرمان، چهارمحال بختیاری، کرمانشاه و فارس در قالب هیئت های جداگانه شرکت کردند.

نماینده عالی دولت در استان کرمان با اشاره به اینکه جلساتی که برای ایران ترتیب داده شده بود با استقبال پرشور حاضرین همراه بود، ابراز داشت: در این نمایشگاه فرصت های سرمایه گذاری در استان کرمان به خوبی تشریح شد.

نجار گفت: در نمایشگاه مذکور ایران رتبه اول را در بین کشورهای دیگر کسب کرد.

 استاندار کرمان با اشاره به حضور پررنگ کرمان در این نمایشگاه افزود: امیدواریم این امر زمینه ای برای سرمایه گذاری بیشتر در این استان پهناور شود.

نجار ابراز داشت: این فرصتی طلایی برای چین و ایران است که می تواند به سود هر دو کشور باشد.

وی سختکوشی، تابعیت کامل مردم از حکومت و قناعت پیشگی را از جمله ویژگی های مردم چین عنوان کرد و افزود: باید در بحث کار و همت دیدگاهمان را تغییر دهیم.

استاندار کرمان با اشاره به تعداد زیاد گردشگران در چین ابراز داشت: ما در کرمان امکانات و ظرفیت های بسیاری در این زمینه داریم اما باید به گونه ای از این ظرفیت های استفاده کنیم که باعث جذب گردشگر به کشور و استان و تبع آن ارزش افزوده ناشی از صنعت توریسم شویم.

استاندار کرمان در ادامه با اشاره به صادرات خرما به چین افزود: در سال 89 مشکلاتی در زمینه این محصول وجود داشت که با فراهم کردن زمینه های لازم صادرات این محصول کشاورزی به چین آغاز شد.

ساخت و سازهای استان علت خسارت محدود زلزله

نجار با اشاره به زلزله خیز بودن استان کرمان گفت: بحث سرمایه گذاری در کرمان هیچ ربطی به این قضیه نداشته و وجود گسل در این استان نمی تواند مانع از سرمایه گذاری در آن شود، چنانچه در چین هم نشده است.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه ظرفیت ها تعیین کننده هستند، افزود: سرمایه گذاری در هر نقطه ای از جهان باید با رعایت اصول ایمنی ساخت و ساز همراه باشد و ساختمان ها براساس استانداردهای تعریف شده احداث شوند.

نماینده عالی دولت در استان کرمان با اشاره به اینکه در زمان وقوع زلزله کرمان در چین بودم، گفت: در اولین روز ورود به کرمان از مناطق زلزله زده بازدید کردم که خوشبختانه خسارت مالی زمین لرزه اخیر کرمان بسیار ناچیز بود.

وی علت اصلی خسارت مالی کم را ساخت و سازها دانست و افزود: در این زمین لرزه ساختمان های بسیار قدیمی و کهن صدمه دیده بودند.

لزوم بسته بندی مناسب برای محصولات صادراتی

وی ادامه داد: در زمینه صادرات دولت صادر کننده نیست و فقط مسیر صادرات را هموار می کند و در این زمینه بخش خصوصی باید وارد میدان شوند.

استاندار کرمان در ادامه گفت: برند و بسته بندی نامناسب محصولات به صادرات لطمه می زند.

نجار ابراز داشت: همچنین کیفیت محصولات صادراتی بسیار مهم است و باید به آن توجه ویژه شود زیرا در صورتیکه محصولی با کیفیت پایین با نام ایران به سایر کشورها صادر شود باعث بدنامی تجار خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری خارجی محدودیت هایی دارد گفت: سرمایه گذاری داخلی باید 51 درصد و سرمایه گذاری خارجی 49 درصد باشد.

نجار تصریح کرد: در سال 89 در زمینه ایجاد زیر ساخت ها لازم برای سرمایه گذاری رتبه اول و در سال گذشته رتبه چهار کشور را به لحاظ جذب سرمایه کسب کردیم.

وی ادامه داد: در گودال خشت مال ها 180 میلیون دلار و در سیرجان نیز 500 میلیون دلار توسط قطری ها برای پرورش هوبره سرمایه گذاری شده است.

استاندار کرمان تصریح کرد: ما نیز با این امر که سرمایه گذاری بیشتر در خصوص مس بیشتر باید در کرمان انجام شود مواق هستیم.

وی ادامه داد: طی جلسه شتاد راهبری مصوب شد: چنانچه دستگاه دولتی و یا غیردولتی معدنی را در اختیار دارد اگر تا زمان قانونی آن را به نتیجه مطلوب نرساند معدن را بازپس گیری خواهیم کرد.

نجار در خصوص انتقال سرمایه و دفاتر شرکت مس به کرمان ادامه داد: نمی توانیم بخش خصوصی را به به این کار مجبور کنیم زیرا سود سرمایه گذاران تامین شود.

.............................

گزارش: اسما محمودی