تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۱ - ۰۹:۱۹

زنجان - خبرگزاری مهر: رئیس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان گفت: در استان زنجان 12 ذخیره گاه زیستی وجود دارد که از لحاظ زیست محیطی جلوه ها و پدیده های طبیعی دارای ارزش های منحصر به فردی هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، تقی سالک گفت: بیشتر این ذخیره گاهها در شهرستان طارم با گونه غالب درخت اُرس با مساحت نزدیک به 1430 هکتار وجود دارد.
 
وی با بیان اینکه ذخیره گاه جزوان در شهرستان زنجان با مساحت 295 هکتار تنها ذخیره گاه زیستی مرکز استان است، افزود: ذخیره گاه زیستی توشکار ماهنشان از نوع درختان اُرس و ذخیره گاه حبش ماهنشان با مساحت 123 هکتاری از دیگر ذخیره گاههای زیستی این شهرستان است.
 
سالک  بر لزوم برنامه ریزی و مدیریت حفاظت از گونه های درختی این مناطق تاکید کرد و جلوگیری از تجاوز به این عرصه ها را مهم ارزیابی کرد.
 
10 هزار دام غیرمجاز از مراتع طارم بیرون رانده شده است

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم گفت: بیش از 10 هزار دام غیرمجاز در 9 ماه نخست سال از مراتع طارم بیرون رانده شده است.
 
محمدعلی طهماسب فرخی افزود: گستردگی مراتع و حضور دامداران استان گیلان در مراتع بخش شمالی طارم و تعدد دامداران غیرمجاز همواره یکی از مشکلات یگان حفاظت این اداره بوده است.
 
وی در تشریح مشکلات بخش یگان منابع طبیعی طارم افزود: با توجه به ارزش بالای زمین در طارم و دسترسی آسان به آب و نهال زیتون باعث وسوسه متصرفان به اراضی ملی می شود که برای پیشگیری و رفع تصرف با توجه به کمبود نیروی توانا و کارشناس محسوس است.
 
فرخی ادامه داد: آتش سوزیهای فراوان در مراتع ییلاقی و نبود راههای دسترسی و کمبود امکانات با توجه به حجم گسترده کاری جزو چالشهای این اداره در کنترل خسارتها بوده است.
 
فرخی  مشکلات مالی این اداره را یادآور شد و درباره استقبال کشاورزان و باغداران طارمی از صنوبرکاری افزود: صنوبرکاری در این شهرستان رونقی ندارد و به دلیل موقعیت ممتاز جغرافیایی کاشت زیتون و انار و دیگر محصولات زراعی در اولویت است.
 
رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان طارم از توقیف 41 دستگاه تراکتور، بیل مکانیکی، لودر و یک دستگاه اره موتوری توسط نیروهای یگان این اداره در 9 ماه نخست سال خبر داد و گفت: خلع ید 5 فقره به مساحت 25 هکتار و نیز قلع و قمع 10 فقره به تعداد 950 اصله زیتون  در این مدت صورت گرفته است.

اراضی مسیر انتهای انتقال سیلاب کانال  ولیدر بازگشایی شد

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم با اعلام اینکه اراضی مسیر انتهای انتقال سیلاب کانال  ولیدر تملک و بازگشایی شد، گفت: اعتبار تخصیص یافته برای این طرح بیش از 300 میلیون ریال بوده است.
 
محمد طهماسب فرخی لایروبی کانال و دیواره حفاظتی ولیدر و ساخت 2 کانال خاکی پشتیبانی را یادآور شد و تحویل و نصب 18 دستگاه آبشخور در مراتع ییلاقی و استرداد 13 دستگاه آبشخوارهای  را یادآور شد.
 
وی از کودپاشی 100 هکتار مراتع ییلاقی در راستای اجرای طرح مرتعداری خبر داد و از صدور 225 فقره اخطار رفع تخریب در 9 ماه نخست سال خبر داد.
 
در 9 ماهه نخست سال 10 مورد اطفاء حریق در 163 هکتار از اراضی این شهرستان روی داده است.