حسن منتظر تربتی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت تامین گاز مورد نیاز صنایع عمده و کارخانجات کشور در فصل زمستان، گفت: با وجود افزایش مصرف گاز طبیعی توسط مشترکان خانگی و تجاری تاکنون بیشترین میزان گاز به صنایع عمده کشور تحویل شده است.
مدیر مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز با رد این موضوع که برای زمستان امسال با افزایش مصارف خانگی، سهمیه بندی گاز صنایع در دستور کار قرار ندارد، تصریح کرد: بر این اساس حتی از ابتدای سالجاری تاکنون هم نسبت مدت مشابه سال گذشته بیش از یک میلیارد مترمکعب گاز تحویل صنایع شده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون به طور متوسط روزانه بیش از 70 میلیون مترمکعب گاز طبیعی تحویل صنایع عمده کشور می شود، اظهار داشت: از سوی دیگر در صورت هرگونه محدودیت در تحویل گاز صنایع، این واحدها می توانند از سوخت مایع و فرآوردههای نفتی ذخیره سازی شده استفاده کنند.
وی با یادآوری اینکه تاکنون هیچگونه اولویت بندی برای محدودسازی تحویل گاز به صنایع مختلف کشور همچون سیمان، فولاد، آلمینیوم و سایر کارخانهها تعریف نشده است، تبیین کرد: با این وجود معمولا در فصل زمستان اقتصادی بودن قیمت سوخت مایع و گاز مورد توجه صاحبان صنایع قرار می گیرد.
تربتی با اشاره به ضرورت مصرف بهینه و ایمن گاز توسط مشترکان خانگی، بیان کرد: مطابق با آمارهای مصرف هر یک درجه دمای هوا که کاهش می یابد مصرف روزانه گاز طبیعی کشور 10 تا 15 میلیون مترمکعب کاهش می یابد.
مدیر مرکز دیسپچینگ شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی معادل 3.5 میلیون بشکه نفت، گاز طبیعی در کشور تولید و مصرف می شود، تاکید کرد: اگر ظرفیت تولید گاز ایران افزایش نمی یافت مجبور به واردات و توقف صادرات نفت بودیم.
این مقام مسئول با بیان اینکه همزمان با افزایش ظرفیت تولید، ظرفیت انتقال و توزیع گاز طبیعی در کشور هم افزایش یافته است، گفت: هم اکنون امکان انتقال تا سقف 700 میلیون مترمکعب گاز وجود دارد به طوریکه حتی ظرفیت انتقال بیش از تولید گاز در پالایشگاهها است.