مسجد جامعی با اشاره به اینکه ظرفیت هنر از هنرمند نشات می گیرد، گفت: هنرمندان مجریان اصلی فعالیتهای هنری در سطح شهر هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، سومین دوسالانه مجسمه های شهری با حضور دکتر احمد مسجد جامعی، عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران، سید مجتبی موسوی، مدیر اداره حجم، سعید شهلاپور، طاهر شیخ الاحکمایی، اعضای شورای سیاستگذاری، هنرمندان و علاقه مندان به این رشته، در نگارخانه برگ افتتاح شد.

مسجد جامعی، عضوکمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران ضمن گرامیداشت یاد و خاطره و قدردانی از هنرمندان پیشکسوت، مرحوم نعمتی شریف و جوادی پور، گفت: برگزاری مراسم هنری مانند دوسالانه های مجسمه سازی و سمپوزیوم از جمله فعالیت های ارزشمند سازمان زیباسازی شهر تهران به حساب می آید.

او با اشاره به اینکه پرداختن به هنر موضوع متفاوتی است که تنها با کمیت در ارتباط نبوده و به کیفیت زندگی شهری توجه ویژه ای دارد، ادامه داد: حضور هنر و به خصوص مجسمه ها در فضاهای شهری به ایجاد فضای مکث در تهران کمک می کند.

مسجد جامعی با تاکید بر نیاز تهران شلوغ و درگیر با انواع آلودگی ها به ایجاد فضاهای مکث، افزود: بسیاری از مجسمه هایی که در فضاهای شهری قرارگرفته به محلی برای گفت و گو و ملاقات تبدیل شده است.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه در هر کار هنری عنصر زیبایی حرف اول را می زند، گفت: مجسمه بدون تعریف نسبت با انسان و فرهنگ زیبا نیست و درحقیقت انسان منشاء و هویت سنگ و آهن به عنوان آثار هنری است و از آن به عنوان یک هنر دفاع می کند.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران با اشاره به اینکه ظرفیت هنر از هنرمند نشات می گیرد، ادامه داد: در حال حاضر برگزاری بسیاری از فعالیت های هنری به صورت سفارشی و دستوری انجام می شود و هنرمندان و اساتید پیشکسوت در آن حضوری ندارند.در فعالیت های هنری سازمان زیباسازی شهر تهران فضایی فراهم شده است که مدیریت در کنار هنرمندان حضور داشته باشد و هنرمندان نقش اصلی در برگزاری این برنامه ها را ایفا کنند.

مسجد جامعی ابراز امیدواری کرد در سومین دوسالانه مجسمه های شهری ظرفیت کارگاه های هنری برای حضور هنرمندان افزایش پیدا کند.

در ادامه مراسم افتتاحیه دوسالانه مجسمه های شهری، سید مجتبی موسوی، مدیر اداره حجم سازمان زیباسازی شهر تهران، گفت: سومین دوسالانه مجسمه های شهری با آثار زیبایی از هنرمندان، بهتر و قوی تر از سالهای قبل برگزار می شود.

او با تاکید بر اینکه برگزاری دو دوره گذشته دوسالانه مجسمه های شهری تجربه خوب و موفقی برای سازمان زیباسازی شهر تهران به حساب می آید، ادامه داد: تمام تلاش خود را کرده ایم که دوسالانه های مجسمه سازی بر اساس برنامه زمانبندی برگزار شود.

موسوی با اشاره به اینکه دوسالانه مجسمه سازی محلی برای تبادل نظر و اطلاعات میان هنرمندان به حساب می آید، افزود: حضور هنرمندان و استقبال آنها از این موضوع اعتبار قابل قبولی برای هنر شهری به همراه داشته است.

مدیر اداره حجم سازمان زیباسازی شهر تهران بابیان اینکه صاحبان اصلی فعالیت های هنری سازمان زیباسازی شهر تهران، هنرمندان هستند، گفت: امیدوارم هنرمندان در دوره های آتی این فعالیتها و ساخت مجسمه ها برای فضاهای شهری پرتلاش ظاهر شوند.

سعید شهلاپور، عضو شورای سیاستگذاری و انتخاب آثار دوسالانه مجسمه های شهری با اشاره به اینکه به عنوان یک مجسمه ساز زمانی که اولین دوره دوسالانه مجسمه های شهری برگزار شد، چندان امیدی به ادامه این موضوع در دوره های آتی نداشتم، گفت: کیفیت آثار اجرایی بسیار بهتر از دو دوره قبل شده است.

او با تاکید بر اینکه از فعالیت هایی که طی 7 سال گذشته از سوی سازمان زیباسازی شهر تهران در حوزه مجسمه سازی شده است، راضی و شاکر هستم، ادامه داد: خوشبختانه مدیران و کارگزاران شهرداری جز حمایت، دخالتی در این موضوع نداشتند.

شهلاپور با تاکید بر اینکه مدیریت شهری از ایده خلاقانه در حوزه های هنری نهایت استقبال را می کند، افزود: در بهار سال آینده سمپوزیوم مجسمه سازی با چوب در ابعاد غیرقابل تصور برگزار خواهد شد که به زودی فراخوان آن اعلام می شود.

او با اعلام این خبر که باغ بزرگی در چهاردانگه به عنوان کارگاهی برای مجسمه سازان پیش بینی شده است، گفت: دو سوله در این باغ در اختیار مرکز فعالیت های مجسمه سازی قرار خواهد گرفت که با تجهیزات کامل در اختیار هنرمندانی خواهد بود که فاقد کارگاه هستند.

به گفته او اتفاقات سالهای اخیر نشان داده است که جریان مجسمه سازی تهران هر دوره وسیع تر از دور قبل می شود.

بر اساس این گزارش ، سومین دوسالانه مجسمه های شهری، تا آخر دی ماه در نگارخانه برگ برپا خواهد بود و در آن180 اثر از 172 هنرمند در معرض دید عموم خواهد بود.

آثار منتخب از میان 776 اثر انتخاب شده است و فرشید مثقالی، بهروز دارش، سعید شهلاپور، فاطمه حدادیان و طاهر شیخ الاحکمایی، اعضای شورای انتخاب آثار هستند که به بررسی آثار رسیده پرداختند.

سیاستگذاری و برنامه ریزی برای برگزاری سومین دوسالانه مجسمه سازی از سال 90 آغاز شده و در نهایت با انتشار فراخوان در اسفند ماه سال گذشته 978 هنرمند آثار خود را برای داوری به دبیرخانه دوسالانه ارسال کردند.

هیات داوران متشکل از حمید شانس، مرتضی نعمت اللهی، مهرداد ایروانی، رضا قره باغی و سهند حسامیان در نهایت این آثار را بررسی کرده و به 5 نفر از افراد برگزیده تندیس دوسالانه، دیپلم افتخار و هدیه نقدی اهدا می شود.

برگزیدگان دور اول و دوم دوسالانه مجسمه های شهری نیز می توانند بدون داوری اولیه یک اثر خود را در بخش نمایشگاهی ارائه کنند.