پس از شکست مذاکرات انگلیس با اتحادیه اروپا بر سر بودجه آتی این اتحادیه، برخی از مقامات انگلیسی از لزوم جدایی از اتحادیه اروپا سخن گفته و حتی به "دیوید کامرون" نخست وزیر، فشار می آورند تا موضوع ماندن و یا جدا شدن از اتحادیه اروپا را به همه پرسی بگذارد.
اما با این وجود، روزنامه دیلی تلگراف در شماره امروز خود از تمایل انگلیس برای افزایش همکاری های نظامی با اتحادیه اروپا خبر داد.
به نوشته این روزنامه رهبران کشورهای اروپایی در نشست اخیر خود در بروکسل با افزایش فعالیت نظامی این اتحادیه توافق کردند و به موجب این توافق نیروهای اتحادیه اروپا از این پس با سرعت بیشتر و بطور تاثیرگذار به مناطق بحرانی اعزام می شوند.
بر اساس این توافق قرار شده که اعضای اتحادیه اروپا بر اساس یک روش خاص موضوع همکاری های نظامی خود با اتحادیه اروپا را زمانیکه در حال بررسی برنامه دفاع ملی خود هستند، مد نظر قرار دهند.
در همین رابطه دفتر نخست وزیری انگلیس اعلام کرده که "دیوید کامرون" بی نهایت از این تصمیم رهبران اروپا خوشحال است.
در حال حاضر، انگلیس یک پیمان امنیتی با فرانسه دارد که بر اساس آن دو کشور در قابلیت های نظامی یکدیگر مانند جنگنده ها و ناوهای هواپیمابر شریک هستند.
برهمین اساس منابع نزدیک به دولت کامرون اعلام کرده اند که این توافق رهبران اتحادیه اروپا، مسیر گسترش همکاری های نظامی انگلیس با دیگر کشورهای اروپایی را هموارتر می کند و لندن می تواند پس از فرانسه این همکاری ها را با دیگر کشورهای اروپایی نیز ادامه بدهد.
اما با این وجود تعدادی از اعضای حزب محافظه کار انگلیس هشدار داده اند که این توافق می تواند مقدمه ای باشد برای تشکیل ارتش اروپا.
در همین رابطه کشورهای فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا و لهستان آماده هستند تا اقدامات خود برای تشکیل ساختار فرماندهی مشترک ارتش اتحادیه اروپا را افزایش دهند و از همین رو برخی نگران آن هستند که ارتش اروپا به عنوان رقیبی برای ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) مطرح شود.
زمزمه های خروج از اتحادیه
اما نکته ای که در این میان جالب به نظر می رسد آن است که انگلیس در حالی از افزایش همکاری های نظامی با اتحادیه اروپا حمایت می کند که در روزهای گذشته خبرهای متعددی در خصوص فشار چهره های مختلف به دولت کامرون برای جدایی از اتحادیه اروپا منتشر شده است.
برای مثال "لیام فاکس" وزیر دفاع سابق انگلیس گفته که دولت کامرون باید با تعیین جدول زمانبندی شده برای انجام مذاکرات با اتحادیه اروپا در خصوص بازار اقتصادی مشترک، هر چه سریعتر درباره ماندن و یا خروج از اتحادیه اروپا تصمیم گیری کند.
تنش های موجود میان انگلیس و اتحادیه اروپا از زمان مطرح شدن بودجه آتی این اتحادیه و مطرح شدن مواردی چون افزایش سهم کشورهایی چون انگلیس، شکل گرفت.
در همین رابطه "بوریس جانسون" شهردار لندن و چهره شناخته شده محافظه کاران انگلیس، در خصوص جدا شدن از اتحادیه اروپا می گوید : خروج از اتحادیه اروپا به معنی پایان جهان نیست.
جانسون در سخنانی در این رابطه گفت : ترجیح می دهم که همچنان در اتحادیه اروپا بمانیم اما اگر از این اتحادیه خارج شویم، این اقدام الزاما به معنای پایان جهان نیست.
شهردار لندن در ادامه افزود : اگر مذاکرات انگلیس با اتحادیه اروپا به نتیجه نرسد ما باید آماده جدا شدن از این اتحادیه باشیم.
وی در ادامه گفت: دوست دارم که پیش از برگزاری انتخابات سال 2015 به مردم این فرصت داده شود تا درباره آینده انگلیس در اتحادیه اروپا با حضور در همه پرسی تصمیم گیری کنند.
جانسون آخرین نفر از اعضای حزب محافظه کار انگلیس است که در خصوص جدا شدن این کشور از اتحادیه اروپا سخن می گوید.
پیشتر علاوه بر فاکس و جانسون، "مارک پیچارد" از اعضای قدمی این حزب که در کمیته 1922 حضور داشته از کامرون خواسته بود که در انتخابات سال 2015 و یا حتی قبل از آن امکان برگزاری همه پرسی را فراهم کند.