به گزارش خبرگزاری مهر، معاون پژوهش برنامهریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش فارس در همایش تجلیل از معلمان پژوهشگر برتر استان فارس گفت: یکی از مشکلات اصلی سیستم آموزشی فعلی ، تدریس نتیجه محور مبتنی بر حافظه است.
فرشید قاسمی اظهار کرد: متاسفانه در سیستم آموزشی کنونی، عموم معلمان به جای فرایند به نتیجه می اندیشند و کلاسها به گونه ای تنظیم شده که دانش آموزان در موقعیت حفظ مطالب آموزشی قرار می گیرند و برای این روند تشویق می شوند.
وی با تاکید بر اینکه تعلیم و تربیت مولفه های دیگری هم دارد که باید به آنها توجه شود، افزود: تحقیقات نشان می دهد که کلاسهایی که بر اساس حافظه محوری تشکیل می شود، بازده فهم و یادگیری دانش آموزان آنها کم است.
قاسمی دانش آموزان تربیت شده با رویکرد حافظه محور را به کتابخانه های کوچک زنده تشبیه کرد که اطلاعات صرفا در وجود آنها انباشته شده و تصریح کرد: ما به این کتابخانه های زنده نیاز نداریم بلکه به انسانهای متفکر با قدرت تشخیص نیاز داریم و دانش آموزان با شیوه های صحیح تدریس می توانند به عنوان متفکرین در آینده جامعه نقش آفرینی کنند.
معاون پژوهش و برنامهریزی آموزش و پرورش فارس اضافه کرد: باید با برنامه ریزی صحیح به سمتی برویم که این رویکرد مهم در کلاسها و مدارس ما محقق شود.
وی با بیان اینکه در پژوهش محوری باید نگرش و بینش دانش آموزان تغییرات مثبتی بیابد، گفت: پژوهش محوری یک فن است و معلمان و فرهنگیان ما باید این فن به بهترین شکل بیاموزند.
معاون پژوهش و برنامهریزی آموزش و پرورش فارس خاطرنشان کرد: محتوا ، روش تدریس و ارزشیابی سه محور اصلی پژوهش هستند که باید همواره مورد توجه معلمان باشد.
قاسمی تاکید کرد: برنامه ریزی ، خودمدیریتی، تشکیک مساعی، یافتن اطلاعات و ترکیب آنها، ارزیابی و تفکر نقاد از مهارتهایی است که دانش آموزان باید به فراگیری آنها بپردازند.
خاطرات سوادآموزان فارس ماندگارتر می شود
معاون سواد آموزی آموزش وپرورش فارس گفت: با اجرای مسابقه خاطره نویسی بین سوادآموزان،مسئولین و آموزشیاران سوادآموزی در سراسر استان ، خاطرات خدمت در این عرصه ماندگارتر می شود.
اسفندیار شریف زاده گفت:به مناسبت بزرگداشت هفته سوادآموزی، مسابقه خاطره نویسی برای تمامی آموزشیاران وسوادآموزان مشغول به تحصیل در تمامی دوره های سوادآموزی و کارکنان حوزه ستادی استانی و شهرستانی توسط معاونت سوادآموزی اداره کل برگزار می شود.
شریف زاده خاطرات را ماندگارترین لحظات عمر خاطره نویسها دانست و گفت: با سازماندهی این خاطرات و قرائت آنها در مراسم مسئولین سوادآموز،زمینه ای برای ایجاد انگیزه کارکنان و آموزشیاران خواهد شد.
معاون سواد آموزی آموزش وپرورش فارس بیستم دی ماه را آخرین مهلت ارسال خاطرات به دبیرخانه معاونت سوادآموزی استان عنوان کرد وگفت:در این دبیرخانه کمیته ای متشکل از داوران خاطرات برتر راانتخاب خواهند نمود
شریف زاده از تشویق صاحبان اثرات برتر خبر داد وگفت: خاطرات برتر در ویژه نامه ای برای استفاده علاقمندان به چاپ خواهد رسید.
اختصاص 300 میلیون تومان به طرحهای پژوهشی آموزش و پرورش فارس
معاون پژوهش برنامهریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش فارس گفت: امسال 1.5 درصد از بودجه اداره کل آموزش و پرورش فارس که معادل 100 میلیون تومان است به طرحهای پژوهشی این مجموعه اختصاص یافت.
فرشید قاسمی گفت: از میزان نیم تا سه درصد بودجه سازمانها و ادارات که هر مجموعه مخیر به اختصاص آن به برنامه های پژوهشی است، آموزش و پرورش فارس امسال 1.5 درصد بودجه کل را برای برنامه های پژوهشی هزینه کرده است.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش از سازمانهایی است که برای طرحهای پژوهشی علاوه بر بودجه استانی، از ردیف بودجه ملی نیز بهره مند می شود که در این راستا سال جاری 200 میلیون تومان اعتبار به برنامه های پژوهشی آموزش و پرورش فارس اختصاص یافت که البته این میزان 50 درصد بودجه تعیین شده است.
قاسمی اظهار کرد: تحقق کامل بودجه تعیین شده نیازمند طرحهای نو و خلاقانه و نگرش نوین به امر پژوهش در مجموعه آموزش و پرورش فارس و فرهنگیان این استان است که این نگرش تا حدودی به مرحله اجرا درآمده است.
وی با بیان اینکه فارس در حوزه مدیریت پژوهش مقام دوم کشور را دارد، اظهار کرد: از زمانی که پژوهش محوری به عنوان یک اصل مدنظر مسئولان آموزش و پرورش فارس قرار گرفت، ملاکهای گزینش تحقیقات و طرحهای پژوهشی طی جند ماه اخیر تغییرات عمده ای یافت و در این زمینه ارزشیابی معلمان، شیوه های نوین تدریس، شیوه های کلاس داری، روند کلی تعلیم و تربیت و نحوه ارایه آموزشها در فرایند جدیدی قرار گرفت.
ثبت مشخصات یکهزار و 200 معلم پژوهشگر در بانک اطلاعاتی فارس
رئیس گروه تحقیقات و پژوهش اداره کل آموزش و پرورش فارس گفت: از آغاز تشکیل بانک اطلاعاتی معلمان پژوهنده استان فارس تاکنون، مشخصات فردی و طرحهای یک هزار و 200 معلم پژوهشگر در این سامانه ثبت شده است.
رحیم کامیاب اظهار کرد: امسال 240 گزارش اقدام پژوهی از سوی 400 معلم پژوهنده به اداره کل آموزش و پرورش فارس ارسال شد که پس از داوری در مرحله استانی 25 گزارش از سوی 36 معلم به مرحله کشوری رقابتهای اقدام پژوهی فرهنگیان راه یافت.
وی افزود: در این همایش از 36 معلم پژوهنده برتر در مرحله استانی و دو معلم پژوهشگر برتر در سطح کشور که به طور مشترک بر روی یک طرح کار کرده اند، تجلیل میشود.
کامیاب با بیان اینکه هدف از اقدام پژوهی، نزدیک کردن نظر به عمل است، بیان کرد: پژوهشهای انجام شده در مجموعه آموزش و پرورش قابل تعمیم به مجموعه و سازمانهای دیگر نیز هست چرا که بهبود وضعیت کنونی و تبدیل شرایط نامطلوب به مطلوب هدف غایی پژوهش است.
مدیر پژوهشکده معلم شیراز گفت: زهرا اکبرزاده و زهرا قبادی در پانزدهمین رقابت معلمان پژوهنده کشور با طرح "راه های جذب بیشتر دانش آموزان به نماز به عنوان معلمان پژوهنده برتر کشوری معرفی شدند.
وی بیان کرد: همچنین مطابق ارزیابی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامهریزی درسی، فرشید قاسمی معاون پژوهش برنامهریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش فارس به عنوان مدیر پژوهشی برتر کشوری انتخاب شد.
کامیاب اظهار کرد: طرحهای کارآمد استان فارس با موضوع "توسعه فناوری اطلاعات با راهاندازی ویدئو کنفرانس، "ارائه آموزشهای ضمن خدمت به فرهنگیان استان فارس" و "تدوین بانک جامع پژوهشگران فارس" به عنوان طرحهای برتر در سطح کشور انتخاب شدند که این برنامه های هم اکنون در مرحله اجرا قرار دارد.
رئیس گروه تحقیقات آموزش و پرورش فارس بیان کرد: پژوهش سرای دکتر حسابی فسا نیز از میان 300 پژوهش سرای دانشآموزی در کشور مقام برتر را کسب کرد.
کامیاب گفت: در بخش دانش آموزی نیز، امید نظری از فارس با طرح ساخت دستگاه باسکول هیدرولیکی جرثقیل و ساخت دستگاه مکانیزه پرس و بستهبندی پنبه به عنوان دانشآموز پژوهنده برتر معرفی شد همچنین در ارزیابی انجام شده توسط استانداری فارس، محمدحسن و محمدعلی بوستانی با تالیفات متعدد و مقالات بین المللیISI وISC به عنوان پژوهشگران برتر استانی انتخاب شدند.