به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم سحرخیز در حاشیه بازدید از وضعیت آموزشی شهرستان شهریار در جمع خبرنگاران اظهار داشت: تغییرات جدید در محتوای کتب آموزشی، از اول مهرماه سال آینده در مدارس کشور اجرایی خواهد شد.
وی ادامه داد: تغییرات در کتب آموزشی از 10 الی صدردصد متغیر خواهد بود و در حال حاضر نیز سازمان پژوهش، اعمال تغییر در کتاب پایه اول راهنمایی را در دستور کار قرار داده است و هم اکنون نیز اقدامات لازم در این زمینه صورت گرفته است.
این مسئول گفت: اجرای طرح هوشمندسازی مدارس، درواقع جایگزین کردن روشهای کهنه و قدیمی با روشهای نوین تدریس و آموزش است، که در این زمینه تغییر محتوای کتب نیز یکی از شیوه های نوسازی روشهای آموزشی است.
تاثیر مطلوب تغییر محتوای کتب، نیازمند تغییر در روشهای تدریس و توانمندی معلمان است
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: تغییر محتوای کتب درسی به تنهایی پاسخگوی ارتقای سطح آموزشی کشور نیست و در کنار آن باید تغییر رویکرد در روش تدریس و ارزشیابی نیز دگرگون شود که توانمندسازی و بروز رسانی آگاهیهای معلمان، تجهیز امکانات سمعی بصری مدارس و ... از جمله موارد این تغییرات است.
سحرخیز افزود: هم اکنون در حیطه روش تدریس، ارزشیابی و توانمندی معلمان و مدرسان ضعف وجود دارد که در صورت اصلاح این حوزه، تغییرات 10 الی 15 درصدی در محتوای کتب، پاسخگوی ارتقای سطح آموزشی کشور خواهد بود.
نظام رتبه بندی معلمان، بزرگترین ارمغان سند تحول بنیادین به جامعه فرهنگیان است
این مسئول با اشاره به اهتمام ویژه وزارت آموزش و پرورش در ایجاد تحول بنیادین در نظام آموزشی کشور، گفت: شاه بیت تحول بنیادین در نظام آموزشی کشور، معلمان هستند که در این زمینه بمنظور دستیابی به اهداف تعیین شده باید به ایجاد انگیزه در فرهنگیان جامعه پرداخت.
وی نظام رتبه بندی معلمان را بزرگترین ارمغان سند تحول بنیادین به جامعه فرهنگیان دانست و اعلام کرد: با اجرای این طرح، انگیزه ای مضاعف برای تلاش علمی و کوشش کاری بیشتر در معلمان ایجاد خواهد شد که این مساله منجر به ارتقای هرچه بیشتر سطح آموزشی کشور خواهد شد.
سحرخیز افزود: وزارت آموزش و پرورش با همکاری مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی، بطور جدی بدنبال اجرایی کردن نظام رتبه بندی معلمان در حوزه آموزشی کشور است.
اهتمام ویژه وزارتخانه در ارتقای سطح کمی و کیفی سرانه ورزشی دانش آموزان
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران مبنی بر چگونگی سرانه ورزشی در مدارس، بیان کرد: طی چندین سال اخیر اقدامات بسیار مطلوبی جهت ارتقای سطح سرانه ورزشی دانش آموزان صورت گرفته است که از آن جمله می توان به ارائه ورزشهای تخصصی در هر پایه از مقطع ابتدایی، ساخت استخر شنا در مدارس سراسر کشور و....اشاره کرد.
این مسئول ادامه داد: تلاش بر این بوده است که زنگ ورزش در مدارس از حالت سرگرمی خارج شده و با ایجاد نگاه تخصصی، دانش آموزان با انتخاب یک رشته ورزشی، به ادامه آن در طول تحصیل بپردازند.
استخدام 10 هزار معلم ورزشی و ایجاد نگاه تخصصی در ورزش مدارس
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: در حال حاضر شرایط ورزشی مدارس در حد ایده آل قرار ندارد اما با اهتمام ویژه وزارت آموزش و پرورش در چندین سال اخیر، گامهای موثری در این زمینه برداشته شده است و امید می رود با انجام اقدامات پیش بینی شده، به حد مطلوب در این زمیه دست یافت.
وی عنوان کرد: به این منظور طی چند سال گذشته، بیش از 10 هزار معلم ورزشی در آموزش و پرورش استخدام شده اند، همچنین بنابر برنامه ریزیهای صورت گرفته، در حال حاضر مقرر شده است در مدارس جدیدالاحداث، یک سالن بزرگ و چندمنظوره ورزشی نیز احداث شود.