به گزارش خبر نگار مهر، سید مجید موسوی عصر چهارشنبه در گردهمایی محققان منابع طبیعی و امور دام استان سمنان که به مناسبت هفته پژوهش در سالن جهاد کشاورزی این استان برگزار شد افزود: باید تحقیقاتی که انجام می شود در وضعیت اقتصادی، معیشت دامپروران و کشاورزان و افزایش تولیدات موثر باشد.
کمبود اعتبار در بخش آموزش و تحقیقات
وی با بیان اینکه باید تمام تلاش خود را در بخش کشاورزی برای رسیدن به یک شتاب کلی به کار گیریم، اظهار داشت: در راستای پیشرفت و ترقی کارهای پژوهشی در استان سمنان حمایت های لازم را انجام می دهیم.
موسوی اضافه کرد: متاسفانه امسال محدودیت اعتباری موجب شده تا نتوانیم آنطور که باید به آموزش و تحقیقات کمک کنیم.
مطالعه و پژوهش لازمه کار درست و اساسی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به این مطلب که برای انجام یک کار درست و اساسی به مطالعه و پژوهش نیاز داریم، عنوان کرد: این کار موثر تر و برای دولت اقتصادی تر خواهد بود.
موسوی با بیان اینکه برای فعالیت تحقیقاتی در استان سمنان سیاست هایی داریم، از پژوهشگران خواست تا طرح های تحقیقاتی به سمت سیاست های سازمان هدایت شوند.
کمبود علوفه دام و طیور در استان سمنان
وی به کمبود آب در استان سمنان اشاره کرد و اظهار داشت: در این استان با کمبود علوفه دام و طیور مواجه هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از کاهش سطح زیر کشت محصولات زراعی و افزایش سطح باغات در استان خبر داد و عنوان کرد: در بخش آفات گیاهی در شهرستان ها به خصوص آرادان و گرمسار با مشکل مواجه هستیم که این مشکل باید با پژوهش و تحقیقات رفع شود.
ضرورت مهار بیماری های دامی در استان سمنان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به بیماری دامی شاهرود در سال گذشته گفت: این بیماری موجب ضرر قابل توجه دامداران این شهرستان شد.
موسوی با بیان اینکه باید پژوهشگران در راستای مهار بیماریهای دامی به سازمان دامپزشکی کمک کنند، افزود: باید یک طرح تحقیقاتی در زمینه بیماریهای شایع دامی در استان سمنان انجام شود.
وی از پرورش ماهی تیلاپیا برای اولین بار در استان سمنان خبر داد و گفت: این یک اتفاق بزرگ در شیلات استان است.
اجرای طرح شتر در استان سمنان
وی با اشاره به این مطلب که با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان قرار است در 13هزار هکتار از مراتع استان طرح شتر انجام شود، گفت: قرار است یک واحد دوهزار نفری شتر در این استان راه اندازی شود.
وی همچنین با بیان اینکه در کنار این طرح صنایع تکمیلی راه اندازی خواهد شد، اضافه کرد: باید یک کار تحقیقاتی برای بررسی مشکلات شتر و حل آن انجام شود.
نتیجه و عمل کارهای تحقیقاتی برای همگان مشخص باشد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه باید طرح هایی که برای کارهای تحقیقاتی انجام می شود نتیجه و عمل آن برای همه مشخص باشد، اظهار داشت: باید کشاورزان و دامداران از نتیجه این طرح های تحقیقاتی حداکثر استفاده را کنند.
موسوی ضمن تاکید بر اینکه برای بهره برداری از طرح های تحقیقاتی باید آموزش، تحقیق و ترویج هماهنگ باشند، خاطر نشان کرد: باید از توان علمی و اجرایی همه محققان استفاده شود.
فعالیت 18محقق در مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان
رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان گفت: 70 درصد از نیروهای این مرکز عضو هیئت علمی، کارشناسان ارشد و کارشناسان با تجربه هستند.
نصرت الله حسنی با بیان اینکه سرانه پژوهشی محققان مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان از سرانه کشوری بالاتر است، افزود: سرانه پژوهشی هر محقق در این مرکز 3.8 طرح است.
وی از فعالیت 18 محقق در این مرکز خبر داد و اظهار داشت: مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان 70 طرح تحقیقاتی امسال در دست اجرا دارد که 50 درصد آن مربوط به علوفه و مراتع، 30 درصد دارویی و 20 درصد صرفه جوئی آب اختصاص دارد.
فعالیت پنج ایستگاه تحقیقاتی منابع طبیعی در استان سمنان
حسنی با بیان اینکه در حال حاضر پنج ایستگاه تحقیقات منابع طبیعی سمنان، تحقیقات مدیریت مرتع و دام جاشلوبار، تحقیقات بیابان گرمسار، تحقیقات پخش سیلاب در آبخوان قوشه دامغان و تحقیقات پخش سیلاب در آبخوان بیار جمند با وسعت چهار هزار و 65 هکتار در استان سمنان مشغول به فعالیت هستند، افزود: گرایش منابع طبیعی و گیاهان دارویی، دام و مرتع، آبخیز داری، بیابان زدایی، اقتصادی و اجتماعی از گرایش های تحقیقاتی این ایستگاه ها است.
ایجاد خاک برای اولین بار در استان سمنان
وی از تشکیل بانک خاک برای اولین بار در استان سمنان با هدف شناسایی خاک وآنالیز شدن خبر داد و گفت: تا کنون 70 نوع خاک در این بانک جمع آوری شده است.
رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان، مهار سیلاب ها و کاهش خسارات وسیع سیل، تبدیل اراضی بایر به مراتع مشجر و اراضی بارور کشاورزی، بهینه سازی محیط زیست، توسعه پایدار کشاورزی و منابع تجدید شونده، تقویت پوشش گیاهی و افزایش تولید عرصه، اشتغال زایی و افزایش درآمد و رونق اقتصادی را از مهمترین اهداف ایستگاه های تحقیقاتی مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان عنوان کرد.
شناسایی گیاهان شور پسند در حاشیه کویر استان سمنان
وی در ادامه از شناسایی پنج تا شش گونه شورپسند در حاشیه کویر خبر داد و گفت: این گونه ها به حداقل آب نیاز دارند و در مناطق کویری مقاومند.
حسنی با اشاره به اینکه این گونه ها که توسط محققان این مرکز شناسایی شده اند در مناطق کویری با شرایط نامطلوب توان استقرار دارند، افزود: همچنین گونه علوفه ای سکال در اراضی کم بازده دارای عملکرد بالایی است.
کاشت کاکتوس علوفه ای و گونه ای از اکاسیا در اراضی شور و خشک استان سمنان
رئیس مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان، گفت: با انجام فعالیت های پژوهشی شرایط استقرار کاکتوس علوفه ای و گونه ای از اکاسیا در اراضی شور و خشک این استان امکان پذیر شد.
وی با بیان اینکه تحقیقات در مورد این گونه ها ادامه دارد گفت: پس از دو سال تحقیق نشان داده شد که این گیاهان می توانند در این منطقه نیز استقرار و پایدار شوند.
بنا بر این گزارش: در این گردهمایی پژوهشگران به ارائه مقاله پرداختند و از تعدادی از پژوهشگران برتر مرکز تحقیقات منابع طبیعی و امور دام استان سمنان تجلیل شد.