عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور از اعتراض انجمن فیزیوتراپی ایران به اقدام غیرفانونی وزارت بهداشت در ارتباط با عدم پذیرش فارغ التحصیلان کارشناسی فیزیوتراپی برای شرکت در آزمون دکترای حرفه ای فیزیوتراپی (DPT) خبر داد.

احمد موذن زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: دکترای حرفه ای فیزیوتراپی یک مقطع رایج در سطح استاندارد جهانی است که در کشورهای غربی و پیشرفته دنیا به طور کامل اجرایی شده و مسئولیتهای فیزیوتراپی به این افراد واگذار شده است.

عضو کمیته راهبردی دکترای حرفه ای فیزیوتراپی با اعلام اینکه این رشته در 260 دپارتمان آمریکا تدریس می شود، افزود: این مقطع حتی در کشورهای منطقه همچون هند، پاکستان و عربستان نیز عملیاتی شده است.
 
وی با اشاره به وجود بیش از 50 هزار نفر دکترای حرفه ای فیزیوتراپی که در آمریکا مشغول کار هستند، ادامه داد: در سال 2000 در آمریکا دورنمایی برای سال 2020 ترسیم کرده اند که ارائه خدمات به مردم توسط افراد دارای مدرک دکترای حرفه ای فیزیوتراپی صورت خواهد گرفت که تاکنون 50 درصد این امر محقق شده است.
 
موذن زاده از وجود 200 فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی که در 14 دپارتمان دانشگاهی کشور مشغول تدریس هستند، خبر  داد و افزود: نظر انجمن فیزیوتراپی ایران این است که شرایط برای اجرای کامل دکترای حرفه ای فیزیوتراپی در کشور آماده است.
 
عضو شورای عالی نظام پزشکی ادامه داد: وزارت بهداشت باید پذیرش دکترای حرفه ای فیزیوتراپی را از مقطع لیسانس و فوق لیسانس شروع کند و بعد از یک تاخیر 3 ساله نسبت به پذیرش دانشجوی این رشته از طریق آزمون سراسری اقدام کند.
 
وی با اشاره به برگزاری اولین دوره آزمون دکترای حرفه ای فیزیوتراپی در 28 دی ماه جاری که فقط شامل افراد فوق لیسانس فیزیوتراپی می شود، افزود: بحث ما این است که چرا این آموزان فقط برای دارندگان مدرک فوق لیسانس است. در حالی که بر اساس موافقت وزیر وقت بهداشت(دکتر لنکرانی) در 22 اردیبهشت ماه 1388 و موافقت شورای عالی برنامه ریزی، و همچنین تایید شورای عالی سیاستگذاری وزارت بهداشت در تاریخ اول مرداد ماه 1390، دستور اجرایی دکتر وحیددستجردی وزیر بهداشت برای شرکت فارغ التحصیلان لیسانس این رشته را گرفتیم.
 
موذن زاده ادامه داد: بر اساس نظریه برد فیزیوتراپی و انجمن فیزیوتراپی ایران، سهم پذیرش دانشجو در مقطع دکترای حرفه ای فیزیوتراپی باید نسبت یک به دو باشد. یعنی اینکه 15 نفر فوق لیسانس و 30 نفر لیسانس فیزیوتراپی بتوانند در این مقطع حاضر شوند.
 
عضو شورای عالی نظام پزشکی از مقطع دکترای حرفه ای فیزیوتراپی به عنوان مقطع ورود فیزیوتراپ به بالین نام برد و افزود: در کشور بیش از 5 هزار نفر فیزیوتراپ در مقطع لیسانس و بیش از 1000 نفر دانشجو مشغول تحصیل هستند. همچنین 700 تا 800 نفر فوق لیسانس داریم.
 
موذن زاده، اقدام وزارت بهداشت در پذیرش 15 نفر فوق لیسانس فیزوتراپی برای مقطع دکترای حرفه ای این رشته را بر خلاف تایید وزارتخانه دانست و گفت: در افق 1404 ، برای دورنمای فیزیوتراپی می بایست حرف اول را در خاورمیانه بزنیم.
 
عضو شورای عالی نظام پزشکی در پایان تاکید کرد: درخواست انجمن فیزیوتراپی از وزیر بهداشت و سایر مسئولین وزارتخانه ، این است که اجازه دهند فارغ التحصیلان کارشناسی فیزیوتراپی نیز در این آزمون شرکت کنند.