چابهار - خبرگزاری مهر: مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و داروی کشور گفت: سامانه اصالت محصولات آرایشی و بهداشتی در منطقه آزاد چابهار به صورت پایلوت اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعظیم بهفر ظهر یکشنبه در بازدید از آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: اداره نظارت بر مواد غذایی منطقه آزاد چابهار بر واردات کالاهایی که به صورت صنعتی و با مارک مشخص تولید و وارد می شوند، نظارت دارشته و علاوه بر آن بازرسی های دائمی از کارخانجات و بازار به عمل می آورد.

وی گفت: نمونه های محصولات غذایی عرضه شده از سطح بازار نیز پس از نمونه برداری در آزمایشگاه کنترل کیفی منطقه آزاد چابهار آزمایش می شود تا در صورت عدم انطباق مارک، کیفیت و انقضاء در ورود به منطقه آزاد جلوگیری شود.

وی افزود: با توجه به اینکه محصولات غذایی و آرایشی و بهداشتی به طور مستقیم در سلامت انسان تاثیرگذار هستند، نظارت بر عرضه این محصولات ضروری است.

مدیرکل نظارت و ارزیابی فرآورده های آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و داروی کشور ضمن بازدید از همه بخش های آزمایشگاه از نتایج مثمر ثمر کارهای صورت گرفته توسط مسئولین منطقه نیز در امر جمع آوری و معدوم کردن محصولات تاریخ مصرف گذشته قدردانی کرد.

وی گفت: بعضی کالاها با توجه به اینکه با سلامتی مردم در ارتباط است نیازمند توجه بیشتر و نظارت از سوی مدیران مسئول برای جلوگیری از تهدید سلامتی مردم است.

وی افزود: جهت بالا بردن سطح کیفیت آزمایشگاه موضوع اعزام کارشناسان جهت دوره های تکمیلی پیگیری خواهد شد.

بهفر همچنین بر الزام خرید از فرآورده های سلامت محور بخصوص فرآورده های آرایشی، بهداشتی و غذایی، دارویی و تجهیزات پزشکی تاکید کرد.

وی اظهار داشت: کالاهایی که به تایید وزارت بهداشت به صورت برچسب فارسی نویس که شامل تاریخ تولید، انقضاء، شرکت وارد کننده، کارخانه تولید کننده و سری ساخت فرآورده ها است و یا همراه با برچسب کنترل اصالت و سلامت می باشد، دارای تاییدات و معیارهای وزارت بهداشت است.

آزمایشگاه کنترل کیفیت مواد غذایی در سال 1379 با اخذ موافقت اصولی از وزارت بهداشت راه اندازی شد و متعاقب آن در سال 1385 معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت پس از ابلاغ چارت سازمانی مربوطه (اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی) و آموزش پرسنل اختیارات خود در خصوص ترخیص مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را طی تفاهمنامه فی مابین به مدیریت نظارت بر ضوابط بهداشت انسانی منطقه آزاد چابهار واگذار کرد.

در سال 1391با توجه به عملکرد مناسب مدیریت مذکور سازمان غذا و دارو اختیارات خود را در خصوص صدور پروانه های بهره برداری و مسئول فنی کارخانجات مشمول قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی را به سازمان منطقه آزاد تفویض نمود.