حسین مسافرآستانه معتقد است، جشنواره تئاتر فجر باید یک آیین‌نامه مشخص با سیاست شفاف داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین مسافرآستانه جشنواره تئاتر فجر را بزرگترین رخداد تئاتری کشور دانست و افزود: این رویداد بین المللی در بسیاری از محافل تئاتری جهان کاملا شناخته شده است.

وی با بیان این که سه دهه جشنواره تئاتر فجر با فراز و نشیب همراه بوده، گفت: با وجود تمام مشکلات، این جشنواره سیر رو به رشدی داشته است؛ چه با حضور گروه های معتبر تئاتر جهان در ایران و چه به لحاظ انعکاس این رویداد بزرگ در رسانه های بین المللی، جایگاه ویژه ای برای تئاتر فجر در سطح جهانی رقم زده شده است.

کارگردان نمایش"خورشید کاروان" جشنواره تئاتر فجر را بسیار حساس دانست و توضیح داد: این جشنواره به دو جهت بسیار حساس است نخست این که در مقابل دیدگان جهانی قرار می گیرد و باید کیفیت آثار در دنیا خودنمایی کند. دیگر موضوعاتی است که جشنواره تئاتر فجر متعهد آن است و باید بیشتر مبتنی بر نیازهای فرهنگی جامعه ایرانی باشد. آن چه این جشنواره را از سایر جشنواره های دنیا متمایز می کند همین نگاه موضوعی و برگرفته از فرهنگ ایران یا جامعه ایرانی است.

مسافرآستانه با بیان این که سیاست های متغیر در برگزاری جشنواره تئاتر فجر موجب شده با نوسان بالا و پایینی روبرو باشیم، ادامه داد: سه دوره مسوولیت برگزاری این جشنواره را به عهده داشته ام ولی متاسفانه جشنواره تئاتر فجر تاکنون با یک سیاست، آیین نامه و تیم برگزاری ثابت کار خود را پیش نبرده است.

وی افزود: به طور طبیعی وقتی دبیر جشنواره هر ساله تغییر می‌کند سیاست و فراخوان بر مبنای سلیقه آن دبیر تغییر خواهد کرد. بحثم این نیست که  دبیر تغییر نکند ولی این تغییر برمبنای سیاست واحد باشد. تئاتر به هیچ وجه نمی تواند در یک سیاست ثابت باقی بماند؛ چون امری متغییر است. براساس همین ویژگیِ تغییرناپذیری و بر مبنای یک سیاست واحد با اطلاع کامل از آن چه گذشته برای آن چه باید بگذرد، برنامه ریزی کرد.

کارگردان نمایش"در قاب ماه" اضافه کرد: به طور طبیعی جشنواره باید یک آیین نامه مشخص با سیاست کامل شفاف داشته باشد تا برای رسیدن به این اهداف برنامه ریزی شود و یک دوره مدیریت مشخص چند ساله داشته باشیم.

وی مهمترین نکته ای که جشنواره را در رسیدن به هدف خودش موفق می کند حمایت و پشتیبانی مسوولان دانست و افزود: جامعه تئاتری باید به تئاترفجر تعهد اخلاقی داشته باشد. این جشنواره باید برای همه مهم باشد. هم هنرمندان که نسبت به تئاتر دلسوزند و عمر خود را برای این هنر گذاشته اند و هم مدیران، تا شاهد شکوفایی هر چه بیشتر جشنواره تئاتر فجر باشیم. 

عباس غفاری مشاور هیأت انتخاب بخش پوستر جشنواره شد

عباس غفاری، بازیگر، کارگردان و روزنامه‌نگار تئاتر به عنوان مشاور هیأت انتخاب بخش پوستر جشنواره تئاتر فجر انتخاب شد. غفاری که هم‌اکنون به عنوان مدیر پروژه اجراهای محیطی تئاترشهر فعالیت می‌کند، قرار است در بخش انتخاب بهترین پوسترهای تئاتر، به داوران این بخش یاری رساند.
 
ابراهیم حسینی مدیر بخش پوستر جشنواره معتقد است: بعضی از پوسترها به مثابه پوستر خوب است، اما هیچ ارتباطی به نمایشی که برای آن طراحی شده، ندارد. گروه داوران، به شخصی که همه نمایش‌ها را دیده باشد، نیاز دارد؛ کسی که تم و موضوع نمایش‌ها را بداند تا داوران به میزان هماهنگی موضوع نمایش و طرح پوستر پی ببرند. عباس غفاری یکی از هنرمندانی است که برای این کار مناسب تشخیص داده شد. او به همه نمایش‌های سال گذشته اشراف دارد.
 
حسینی درباره نظر و رأی عباس غفاری در انتخاب نهایی پوسترها می گوید: عباس غفاری فقط به عنوان مشاور، با این گروه همکاری می‌کند و رای و نظری در انتخاب نهایی آثار نخواهد داشت. 
 
سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از 26 دی تا 12 بهمن به دبیری سعید کشن‌فلاح برگزار می‌شود.