به گزارش خبرنگار مهر، یکی از گلایه های همیشگی جامعه پرستاری کشور، پرداختن نشدن به موقع حق و حقوقشان بوده است. به طوریکه پرستاران از تاخیرهای چند ماهه و کسر شدن از مبالغ پرداختی به شدت دلخور هستند و این قبیل برخوردها با جامعه پرستاری را موجب دلسردی و مایوس شدن آنها از ادامه خدمت می دانند.
پول اضافه کار پرستاران را کم می کنند
نرگس فائزی رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تالش گفت: نظام نوین پرداخت از ابتدای سال اجرا نشده و در بیمارستان شهید نورائی تالش فقط 4 ماه نخست سال اضافه کار پرداخت شد و گاهی اوقات به علت کمبود اعتبار 10 تا 20 ساعت از اضافه کاری پرستاران کم می شود.
وی با اعلام اینکه مشکل بخش تالش مثل بقیه شهرها، پرداخت نشدن مطالبات است، افزود: هم اکنون قانون کاهش ساعت کاری با افزایش اضافه کار در حال انجام است که البته اضافه کارها به موقع پرداخت نمی شود.
نبود امنیت شغلی
عهدیه مهرآور سولا رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری آستارا نیز با گلایه از پرداخت با تأخیر اضافه کار پرستاران، گفت: برای اعزام بیمار از آستارا به رشت از پرستاران آنکال برای همراهی بیمار استفاده می شود که سبب ناراحتی پرستاران شده است.
وی با بیان اینکه بر اساس قانون ارتقاء بهره وری همه پرستاران باید شیفت در گردش باشند، ادامه داد: اما در اینجا افرادی با سابقه بیشتر ثابت صبح هستند و معتقدند کمتر از مزایای این قانون بهره مند می شوند.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری آستارا، نبود امنیت شغلی را از دیگر مشکلات پرستاران دانست و افزود: عملاً در بخش اورژانس نیروی انتظامی ثابت و مستقری وجود ندارد و نگهبان نیز توانایی مقاومت در برابر افراد پرخاشگر را ندارد.
مهرآور پرداخت با تاخیر اضافه کار، کارانه و حق مسکن را از دیگر مشکلات پرستاران برشمرد و گفت: به بهانه کمبود اعتبار اضافه کار و کارانه پرستاران با تأخیر پرداخت می شود به طوریکه اضافه کار به مدت 3 ماه و کارانه از فروردین پرداخت نشده است.
حق لباس پرستاران را نداده اند
شکرالله صادقی نایب رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کاشان با انتقاد از تاخیر در پرداخت مطالبات قانونی پرستاران، اظهارداشت: هم اکنون قانون ارتقاء بهره وری در بیمارستانهای دولتی اجرا می شود که همه مطالبات پرستاران پیش از عید پرداخت شد اما اضافه کار از تیر، کارانه از اردیبهشت و مطالبات قانون ارتقاء بهره وری از فروردین پرداخت نشده است.
وی گفت: حق لباس 6 ماه نخست، حق مهد کودک برای 6 ماه و حق مسکن پرستاران پرداخت نشده است.
نایب رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کاشان، علت عدم پرداخت مطالبات پرستاری براساس قانون ارتقاء بهره وری را کمبود اعتبار عنوان کرد.
اضافه کار اجباری بدون دریافتی
از سوی دیگر علیزاده رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بناب و ملکان گفت: اگر چه قانون ارتقاء بهره وری در بیمارستانهای بناب و ملکان به صورت اضافه کار اجرا شده اما هنوز اضافه کار و کارانه پرستاران از ابتدای سال پرداخت نشده و دانشگاه با کمبود اعتبار مواجه است.
وی با اشاره به وجود مشکلات مالی برای پرداخت اضافه کار و کارانه افزود: پرستاران مجبور به گذراندن اضافه کار اجباری 120، 150 و 175 ساعت هستند اما از ابتدای سال چیزی دریافت نکرده اند.
پرستاران انتظار دارند عدالت رعایت شود
غضنفر میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری با انتقاد از عدم تخصیص بودجه مورد نیاز برای اجرای قانون کاهش ساعت کار پرستاران در بیمارستانهای دولتی، معتقد است جامعه پرستاری مشکلات اقتصادی کشور را که یک مشکل همگانی است درک می کند و انتظار خارق العاده ای از مسئولان ندارند و همیشه ثابت کرده اند که همراه و همکار نظام هستند اما وقتی می بینند برخی گروهها به موقع همه حقوق، مزایا و کارانه خود را دریافت می کنند و وقتی نوبت آنها می رسد می گویند بودجه نیست، مکدر می شوند و فقط انتظار دارند عدالت رعایت شود.
وی گفت: متأسفانه شاهدیم که برای گروههای مختلف مطابق قانون تعرفه های خدمات بی کم و کاست و به موقع پرداخت می شود اما وقتی سخن از اجرای قانون تعرفه های خدمات پرستاری می شود می گویند بودجه نداریم و آن را منوط به تصویب در شورای عالی بیمه و جاهای دیگر می کنند.