به گزارش خبرگزاری مهر، لطف علی چاوشی از در دست اجرا بودن طرح بنزین سازی این شرکت، در راستای رعایت مسائل زیست محیطی و به منظور افزایش تولید بنزین و ارتقای کیفیت محصولات پالایشگاه تا سطح استانداردهای جهانی خبر داد.
وی با بیان اینکه این طرح در حال حاضر، پیشرفت 91 درصدی دارد، گفت: پس از راهاندازی واحدهای مجتمع بنزینسازی که بهار سال آینده خواهد بود، روزانه حدود سه میلیون لیتر به تولید بنزین در واحدهای فرایندی اضافه میشود، ضمن آنکه کیفیت بنزین تولیدی پالایشگاه نیز به عدد اکتان(درجه آرام سوزی) 90 و 95 ارتقا مییابد و تولید بنزین پالایشگاه اصفهان، از 9 میلیون لیتر به 12 میلیون لیتر میرسد.
چاوشی در توضیح مشخصات این طرح و واحدهای آن افزود: این طرح، مشتمل بر سه واحد تصفیه هیدروژنی نفتا (NHT) با ظرفیت 60هزار بشکه در روز و با هدف حذف ناخالصیهای سولفور، نیتروژن و فلزات از نفتای سبک و سنگین، واحد تبدیل کاتالیستی با احیای مداوم (CCR) با نام تجاری اکتانایزر با ظرفیت 30 هزار بشکه در روز به منظور افزایش عدد اکتان جریان نفتای سنگین تصفیه شده به عدد اکتان 100 و واحد ایزومریزاسیون با ظرفیت 27 هزار بشکه در روز با هدف افزایش عدد اکتان جریان نفتای سبک تصفیه شده با عدد اکتان 88 در حال ساخت است.
وی هزینه پیشبینی شده برای اجرای این طرح را 470 میلیارد تومان اعلام و و اظهار داشت: از این میزان، تا کنون 397 میلیارد تومان هزینه شده که مبلغ باقیمانده از این هزینه صرف تکمیل برخی واحدها و تامین مواد شیمیایی از جمله کاتالیستها میگردد.
چاوشی با بیان اینکه واحد NHT مراحل پیشراهاندازی را طی می کند، گفت: با برنامهریزی و اقداماتی که صورت گرفته، این واحد تاقبل از پایان سال جاری، به مرحله راهاندازی و تحویل خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه بیشتر کارهای باقی مانده، به بخش اجرا مربوط میشود و سایر بخشهای مهندسی و کالای کل طرح به اتمام رسیده است، تصریح نمود: با اجرای این پروژه، استاندارد بنزین پالایشگاه تا حد استانداردهای روز اروپا ارتقا مییابد، ضمن اینکه پالایشگاه نیز در زمینه مواد اکتانافزا به خودکفایی میرسد.
به گفته چاوشی، این طرح از سوی امور مهندسی طرحهای شرکت پالایش نفت اصفهان و با همکاری پیمانکاران داخلی درحال اجراست.
شرکت پالایش نفت اصفهان، فعالیت خود را در زمینه پالایش نفت خام، تولید فراوردههای نفتی و تامین خوراک صنایع پاییندستی(پتروشیمی اصفهان، پتروشیمی اراک، نفت سپاهان، پالایش نفت جی و صنایع شیمیایی ایران) از سال 58 آغاز کرد و هماکنون حدود 23 درصد از فراوردههای نفتی مورد نیاز کشور را تولید میکند.
به گزارش مهر، سال 86 این شرکت با داشتن سودآوری و بهرهوری بیشتر نسبت به دیگر شرکتهای پالایشی، به عنوان یکی از مراکز نفتی پیشگام در مجموعه صنعت عظیم نفت کشور، مشمول اصل 44 قانون اساسی قرار گرفت و با عرضه سهام آن در بازار بورس، به بخش خصوصی واگذار شد.