غلامعلی حدادعادل گفت: شعر خوب شعری است که هم ظرفش و هم مظروفش موزون و پسندیده باشد و شاعر خوب نیز شاعری است که والایی ظرف و مظروف شعر را با هم رعایت کند.

به گزارش خبرنگار مهر، غلامعلی حداد عادل عصر روز چهارشنبه 6 دی در دومین همایش شعر پاسدار با اشاره به سالگرد 9 دی که از آن به سالروز بصیرت تعبیر کرد، اظهار داشت: با حماسه 9 دی در سال 88 یک روز تازه  به روزهای انقلاب اسلامی اضافه شد. ما در انقلاب روزهایی مثل 22 بهمن داشته‌ایم که در آن ملت ما وحدت پیدا می‌کردند و بر اساسش دست به شورآفرینی می‌زده‌اند اما در مورد 9 دی ما به طور خاص بر روی بصیرت مردم متمرکز می‌شویم.

وی افزود: 9 دی فرصتی است که بار دیگر بر روی تجربه انتخابات سال 88 متمرکز شویم و توطئه دشمن و واکنش ملت در مقابل آن را به یاد آوریم تا این گذشته چراغ راه آینده ما شود و این تهدید دشمن هم به فرصتی مبدل شود که با آن انقلاب اسلامی در مقابل حوادث مشابه در آینده بیمه شود.

حداد عادل با اشاره به سپاه پاسداراین انقلاب اسلامی ادامه داد: سپاه در ایام جنگ تحمیلی توانست به فولاد آبدیده مبدل شود. در سپاه که سرمایه انقلاب و ملت است، انواع و اقسام قابلیت‌ها وجود داد، همانطور که قرارگاه خانم الانبیاء سپاه در سازندگی به ما بهره رساند باید در عرصه های فرهنگی هم سپاه قابلیت‌هایی داششته باشد تا نظام و مردم بتوانند از آن استفاده کنند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ادامه با اشاره به مقوله شعر آن را وجهی از ادبیات نامید و گفت: شعر در واقع جنبه هنری بیان یک کلام است. سخن گفتن امری است که معلق به همه است اما هنری سخن گفتن امری است که از عهده همه کس بر نمی‌آید، در واقع کسی که سخن را به هنر و ادبیات بیاراید اهل ادبیات و شعر است. هنر مقوله‌ای است که با هر چه همراه شود آن را متحول می‌کند،  ما در دنیا از خاک ماده‌ای فراوانتر نداریم، همین خاک تنها در دستان هنرمندان است که تبدیل به یک اثر هنری می‌شود ، در مورد سخن و کلام نیز یک نکته قابل اعتناست و آن اینکه سخن و کلام ماده فراوانی است که در دسترس بسیاری قار دارد و هیچ کس برای تامین مواد لازم برای ایجاد هنر ادبی و شعر خود را فقیر حس نمی‌کند.

حداد عادل ادامه داد: با وجود این فراوانی  و در کنار اینکه ظرف این هنر فراوان است اما محتوای این ظرف بسیار لطیف است. زبان در واقع جامه‌ای است پوشیده شده با اندیشه و ادراک بشری و احساسات و عواطف و شعر خوب هم شعری است که بر این اساس هم ظرفش و هم مظروفش موزون و پسندیده باشد و شاعر خوب نیز شاعری است که والایی ظرف و مظروف را با هم رعایت کند.

وی خطاب به شاعران پاسدار اظهار داشت: شما باید قدر این نعمت خداوندی را بدانید و قریحه شاعرانه خود را در خدمت مردم و انقلاب قرار دهید و آنها را شاد کرده و برانگیزید. در انقلاب اسلاتمی شعر همانند شیپوری است که صدایش مردم را بسیج می‌کند.

وی با اشاره به اینکه خداوند خقیقت وحی را در زبان ادیبانه بر ما نازل کرده است افزود: این به معنی آن است که اگر می‌خواهیم حقیقتی را به مردم جامعه بدهیم باید آن را رد قالب یک زبان فاخر ارائه کنیم تا تاثیر گذار باشد.

حداد عادل با بیان اینکه انقلاب اسلامی توانسته در عصه شعر چشم‌اندازی وسیع را پیش روی ما بگذارد گفت: اطمینان دارم که در آینده شعر این دوره از تاریخ انقلاب که در آن هستیم، ممتار خواهد بودو هویت خواهد داشت. شعر در تاریخ گذشته ما با معنویت همواره همراه بوده است و ادبیات کهن ما هم ادبیات معنا و معنویست است و خب انقلاب اسلامی هم از میان همه هنرها با شعر یوند بیشتری پیدا کرده است و لذا نباید از سابقه مفید و مثبت شعر در حافظ انقلابی‌مان غافل شویم.

وی همچنین تاکید کرد: جوانان شاعر ما باید پیش از هر چیز با قله‌های شعر فارسی انس بگیرند و حافظ را کتاب بالینی خود کند یعنی دیوانش را در کنار بسترشان قرار دهند و حافظِ حافظ شوند چرا که حافظ بازتاب فرهنگ و معرفت قرآن در آئین ادب ایران است. با سعدی هم به عنوان آموزگار ادب فارسی باید آشنا شد. شاعران جوان باید تا آنجا که می‌توانند شعر خفظ کنند و ذهن خودشان را موزون قرار دهند این احاطه ذهن شم را ترازویی می‌کند برای سنجش شعر تان و اینکه خود را داور آن قرار دهید.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی همچنین گفت: بعد از انقلاب اسلامی هزاران نفر به فارسی شعر گفتن روی آورده‌اند. گاهی که من با پایگاه اینترنتی شاعران فارسی زبان سر می‌زنم می‌بینیم  که روزانه تا 40 هزار نفر هم به آن سر می‌زنند و این نوید دهنده آینده‌ای بسیار روشن است و چه بهتر که سپاه هم که جایگاهش میان حماسه و عرفان و عاطفه است به این عرصه به شکل جدی وارد شود.

وی در پایان به قرائت قصیده‌ای از خود با عنوان عذر تقصیر که به ساحت پیامبر اکرم(ص) تقدیم شده بود پرداخت.