به گزارش خبرنگار مهر، کشور تایلند که تا سال 1939 با نام سیام شناخته میشد، مشتق واژه «تای» در زبان تایلندی به نام قوم تای و به معنی آزادی است. این کشور در منطقه آسیای جنوب شرقی از کشورهای مهم منطقه و محل تلاقی ادیان بودایی، هندو، چینی و مسیحیت بوده است.
تایلند به دلیل نزدیکی با کشورهای کامبوج، ویتنام و لائوس مدتی درگیر جنگ بود و ناخواسته به جنگ کشیده شد. از طرف دیگر به دلیل همسایگی با برمه، در طول تاریخ با مصائب و مشکلات زیادی مواجه بوده است. تایلند، از نظر بافت و ترکیب جمعیتی و نیز ادیان و مذاهب، کشوری با پیشینه تاریخی، مردمانی با آیینهای شاد و متنوع و ادیان جهانگستر است.
علاوه بر غذا و جشنها، سرزمین تایلند دیدنیها و شنیدنیهای شگفتانگیز زیادی دارد؛ از جمله مکانهای دیدنی، شهرک تمساحها، شهر بازی بچهها، باغ وحش استثنایی، معابد و مجسمههای نشسته و ایستاده و خوابیده بودا، کاخهای پادشاهان و پارکهای زیبا، بازارهای شناور روی رودخانهها، شهرهای باستانی و دهها مکان تاریخی و جاذبه طبیعی.
سرزمین و اقلیم، در عرصه روزگار، زندگی و مردم، سیاست و حکومت، اقتصاد و معیشت، فرهنگ و هنر و همچنین سفر و گردشگری عناوین کلی مورد بررسی این کتاب در مورد کشور تایلند هستند.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
تقویم تایلند براساس تولد بوداست که سال 2547 را نشان میدهد. کشور تایلند بیشترین تعداد گردشگر را در بین کشورهای شرق آسیا دارد، اما ورود مهمانان خارجی تاثیر محسوسی بر فرهنگ مردم نداشته و ندارد. مردم تایلند بسیار خونگرم و مهماننواز و مهربان هستند و از مهمانها به گرمی استقبال میکنند. آنها مردمی بسیار آرام و صبور هستند و به ندرت عصبانی میشوند. با کسی با صدای بلند حرف نمیزنند. بسیار مودب و باوقار هستند. در بین مردم، خانواده جایگاه و منزلت خاصی دارد. با بزرگترها با احترام رفتار میشود. در فرهنگ مردم، مادر از ارزش والایی برخوردار است و سمبل عشق و فداکاری و مهر محسوب میشود. فرهنگ و سنت تایلند در بسیاری از جهات، با فرهنگ و سنت ایرانی همخوانی دارد.
این کتاب با 134 صفحه مصور رنگی، شمارگان 3 هزار نسخه و قیمت 2 هزار و 300 تومان منتشر شده است.