حسینی با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی قرآنی آیات در 22 استان کشور و 22 کشور جهان، از برنامه ریزی جهت برگزاری سومین دوره جشنواره قرآنی آیات در سال آینده و در 31 استان کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حجت الاسلام حمید محمدی، معاون قرآن و عترت این وزارتخانه، روز دوشنبه11 دیماه ماه طی نشست خبری در دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی به تشریح برنامه های جشنواره های بین المللی قرآنی آیات پرداختند.

در ابتدای این نشست حسینی گفت: دومین دوره جشنواره بین المللی قرآنی آیات، در 22 استان کشور و نیز در 22 کشور خارجی برگزار می شود که آغاز این جشنواره هاهفته وحدت خواهد بود و مراسم پایانی آن در 19 بهمن در تهران برگزار می شود.
 
برپایی دومین جشنواره قرآنی آیات با شعار «هنر، انسان و قرآن»
 
وی جشنوارههای قرآنی آیات را برنامه ای شبیه جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) توصیف کرد و گفت: با برگزاری این جشنواره ها انتظار داریم که اندیشمندان، پژوهشگران و هنرمندان در حوزه قرآن در کنار هم قرار گیرند و آثار برجسته ای را ارائه دهند.
 
وزیر فرهنگ با اشاره به اینکه دومین جشنواره های بین المللی قرآنی آیات با شعار «هنر، انسان و قرآن» برگزار می شود، افزود: برای اینکه گفتمان قرآنی در کشور حاکم شود، جریان سازی فرهنگی با چنین برنامه هایی صورت می گیرد و امیدواریم با این برنامه ها یک رابطه ناگستنی بین قرآنیان و هنرمندان متعهد در کشور و خارج از کشور به وجود آید.
 
وی افزود: این جشنواره ها در کل کشور برگزار می شود اما مراسم پایانی هر کدام از بخشهای 22 گانه، در استانهای میزبان برپا می شود.
 
حسینی در ادامه با اعلام برگزاری 3 همایش علمی در حوزه مباحث قرآنی در طول برگزاری جشنواره های آیات، تأکید کرد: محتوا و موضوعی که در این جشنواره ها بر آن تأکید می شود «انسان از منظر قرآن» است ضمن اینکه امسال بخش بیداری اسلامی را نیز خواهیم داشت.
 
وزیر فرهنگ در پایان از برنامه ریزی جهت برگزاری سومین دوره جشنواره قرآنی آیات در سال آینده در 31 استان کشور خبر داد و تأکید کرد: با برگزاری جشنواره قرآنی آیات در ایام دهه فجر امیدواریم که آثار برجسته ای تولید شود که قابل ارائه در جهان باشد و این امکان ایجاد شود تا در موزه ای هنرها و تولیدات قرآنی برگزیده حفظ شود.
 
تولید مبانی و ادبیات نظری هنر قرآنی
 
در ادامه این نشست حجت الاسلام حمید محمدی معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: جشنواره های قرآنی آیات به دنبال احیای زبان قرآن –که همان زبان فطرت می باشد- است. هنر قرآن دارای زبان انسانی و بین المللی است و هنر قرآنی، هنری فطری و حقیقی در برابر هنرهای موهوم و نفسانی است. داعیه رساندن انسان به حقیقت بزرگترین داعیه هنرهای قرآنی است که در این جشنواره ها بدان توجه می شود.
 
محمدی به رویکردهای سه گانه معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ اشاره کرد و گفت: یکی از کارهای زمین مانده تولید مبانی و ادبیات نظری هنر قرآنی است که با دعوت از نخبگان دانشگاهی و حوزوی، صاحبنظران در یک سازو کار مناسب در حوزه نظریه پردازی هنر قرآنی سعی در تولید ادبیات علمی این کار دارند.
 
وی یادآور شد: رویکرد دوم ما ایجاد زیرساخت سخت افزاری و آموزش منابع انسانی است و ترویج فعالیتهای قرآنی در سطح مؤسسات قرآن و عترت و گسترش آن در سطح کشور با استفاده از تمام ظرفیتها و حمایت از تولید آثار فرهنگی فاخر است.
 
معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد افزود: رویکرد سوم ارائه و ترویج محصول قرآنی است؛ برگزاری جشنواره آیات به ارائه آثار ممتاز قرآنی می پردازد و از آثار برگزیده قطعا حمایت ویژه می کند.
 
در دولت دهم مؤسسات قرآنی دارای مجوز از 180 عدد به 2 هزار عدد افزایش یافت
 
وی با اشاره به قالبهای ششگانه جشنواره های قرآنی آیات، گفت: قرآن و هنرهای نمایشی با 5 جشنواره، قرآن و هنرهای تجسمی با 5 جشنواره، قرآن و فرهنگ و ادب در 7 جشنواره، قرآن و پژوهش در 3 حوزه، قرآن و نغمات، و قرآن و رسانه های مکتوب و دیجیتال از جمله قالبهای ششگانه جشنواره قرآنی آیات به شمار می روند.

محمدی با اشاره به برپایی برنامه های مختلف قرآنی در کشور، تأکید کرد: ما به دنبال فرهنگ سازی در حوزه قرآن هستیم. یکی از مهمترین کارهای ما آموزش عمومی قرآن است که از طریق 2 هزار مؤسسه قرآنی دنبال می شود. در آغاز دولت دهم تنها 180 مؤسسه قرآنی دارای مجوز بود و الان به 2 هزار مؤسسه قرآنی افزایش پیدا کرده است.
 
وی افزود: یکی از مسائل مغفول مانده بحث تبلیغ و ترویج قرآن است که از رسالتهای بزرگ وزارت ارشاد است که این امر در سالهای گذشته به شدت دچار رکود بوده است و یکی از بخشهای جشنواره های قرآنی آیات با رفع این رکود دنبال می شود.
 
معاون قران و عترت وزارت ارشاد با تأکید بر اینکه باید علاقه به قرآن در مردم ایجاد کرد، افزود: تبلیغ و ترویج قرآن یکی از مبهم‌ترین موضوعات است؛ در واقع استفاده از ابزار هنر و رسانه برای ایجاد اشتیاق به قرآن تبلیغ و ترویج قرآن می شود، که نقش کلیدی آن نیز بر عهده رسانه های مختلف است.
 
وی افزود: آموزش عمومی و تبلیغ و ترویج به فرهنگ سازی قرآن در کشور کمک می کند. نمایشگاههای قرآنی 300 گانه وزارت ارشاد و جشنواره های آیات دقیقا حوزه فرهنگ سازی را نشان گرفته و به سمت آن حرکت می کند.
 
برپایی 5 هفته قرآنی در ترکیه در بهمن ماه/ جوایز جشنواره آیات از سکه به موارد دیگر تبدیل شده است

حجت الاسلام محمدی با اشاره به برگزاری جشنواره های قرآنی آیات در 22 کشور خارجی تأکید کرد: از برنامه های دیگر وزارت ارشاد در حوزه قرآن این است که سال 2013 سال حضور ایران در ترکیه و سال 2014 سال حضور ترکیه در کشور ایران نامگذاری شده است، لذا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 5 هفته قرآنی را در بهمن ماه در ترکیه برگزار خواهد کرد.
 
وی در مورد جوایز ویژه جشنواره آیات نیز گفت: امسال به جای سکه جوایز نفیس و فاخر اعطا خواهد شد و بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری، سعی شده حد ریالی جایزه رعایت شود و از سکه به موارد دیگر نظیر کمک هزینه حج عمره، کمک هزینه سفر عتبات عالیات، تابلوهای فاخر و... تبدیل شده اما حد کمی جوایز کاهش پیدا نکرده است.
 
به گزارش مهر، جشنواره های بین المللی قرآنی آیات در قالب برنامه های فرهنگی و هنری در 24 بخش ادبیات، هنرهای تجسمی، سینمایی و هنرهای نمایشی، وبلاگ نویسی، عکاسی، تابلو فرش، پیامک و... به همت معاونت امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری نهادهای مختلف فرهنگی، از هفته وحدت تا دهه فجر در 22 استان کشور و 22 کشور آسیایی و اروپایی برگزار می شود و مراسم پایانی این جشنواره ها در 19 بهمن در تالار وحدت برگزار می شود.