به گزارش خبرگزاری مهر، منظور از برگزاری این جلسات رویارویی با تفکر جودیت باتلر، نه به عنوان یک فمنیست، بلکه به عنوان متفکری برجسته است که دغدغه اش پرداختن به برخی از مهمترین مقولات فلسفه و تفکر سیاسی دوران معاصر بوده است.
مفهوم سوژه نه فقط یکی از بنیادی ترین و پیچیده ترین مفاهیم فلسفه مدرن است، بلکه در عین حال همان مضمونی است که ماجراهای فکری و مراحل گوناگون تفکر باتلر را به هم پیوند می زند. از این رو، دنبال کردن صورت بندی های نظری باتلر از سوژه، هم ارائه تصویری کلی از فلسفه او را ممکن می سازد، و هم درگیر شدن با مکاتب متفاوت فلسفی را به واسطه برخوردهای او با آنها.
در این جلسات مدرس می کوشد تحول فکری باتلر را از تفاسیر اولیه اش از پدیدارشناسی و اگزیستانسیالیسم (مرلوپونتی و سیمون دوبوار)، سپس، چرخش او به سوی پساساختارگرایی (لکان، آلتوسر، فوکو)، و نهایتاً تمرکز اخیرش بر تئوری حاکمیت و شکل گیری سوژه سیاسی (آگامبن) دنبال کند.
سیر فکری او را می توان این گونه جمع بندی کرد: حرکت از آگاهی در مقام بدن و شیوه های "بودن" و "شدن" بدن در جهان، و سپس، فاصله گرفتن از ته مانده های اومانیستیِ پدیدارشناسانه و ارائه برداشتی ساختاری و ضد اومانیستی (آلتوسر) از سوژه که نهایتاً به مضامین پساساختارگرایانه (لکان، فوکو) روی می آورد. در مرحله متأخر فکری اش، باتلر بر سیاست زیستیِ فوکویی biopolitics)) و مضامین اشمیت/آگامبن در باب حاکمیت تامل می کند و از قضا در همین مرحله است که به نظر می رسد برخی از رگه های اولیۀ پدیدارشناسانه در تفکرش از نو فعال می شوند.
در هر یک از جلسات بر یکی از این دوره ها تأمل می شود و نهایتاً در جلسه آخر به میانجیِ نقد گرایشِ متأخر باتلر به اخلاق لویناسی، می کوشد حضور بالقوه نوعی نظریه سیاسی رادیکال را در تفکر او برجسته سازد.
علاقه مندان می توانند جهت ثبت نام و حضور در کلاس با روابط عمومی مؤسسه 88658603 - 88658604 - 88658605 تماس حاصل کنند.