شیراز - خبرگزاری مهر: معلولان فعال در عرصه تئاتر از روند بی نظم برگزاری جشنواره تئاتر مهرآئین گلایه دارند و خواستار این هستند که این برنامه با نظم بهتری برگزار شود.

به گزارش خبرنگار مهر، "مهرآئین" نام جشنواره تئاتر معلولان است، معلولانی که با تمام مشکلات قدم در راه هنر گذاشتند و تئاتر را برای حضور در عرصه فرهنگ انتخاب کردند.

جشنواره تئاتر مهر آئین یا جشنواره تئاتر معلولان که متولی آن بهزیستی است چندین سال است که در مراحل مختلف استانی، منطقه ای و کشوری برگزار می شود اما به گفته گروه های شرکت کننده در این جشنواره طی یکی دو سال اخیر روند برگزاری این مراسم تغییر کرده و با مشکلاتی همراه بوده است.

اردلان تاج الدینی کارگردان و سرپرست گروه تئاتر مکس شهرستان گناوه در خصوص مشکلاتی که بر سر راه این جشنواره قرار دارد به خبرنگار مهر گفت: این جشنواره باید روزجهانی معلولان یعنی 12 آذر برگزار شود اما دو سال است این جشنواره اسفند یا بهمن برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه تغییراتی که در روند برگزاری جشنواره پیش می آید به بچه های معلول هنرمند که در گروه های تئاتر برای این جشنواره خود را آماده کرده اند ضربه های روحی وارد می کند، بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که در این رابطه وجود دارد این است که این جشنواره دبیرخانه دائمی و بودجه خاصی ندارد.

این کارگردان تئاتر گروه مکس شهرستان گناوه استان بوشهر بیان کرد: در این خصوص یک دبیرخانه در بوشهر، شیراز و کشور باید این امر را دنبال و با برنامه ریزی مناسب پیگیری کند.

تاج الدینی با اشاره به اینکه این جشنواره با سایر جشنواره های تئاتر تفاوتهای زیادی دارد، گفت: در فراخوان جشنواره تئاتر مهر آئین تاکید شده که دو سوم افراد گروه تئاتر باید معلولان باشد.

وی همچنین با اشاره به وضعیت امسال جشنواره نیز اظهار داشت: امسال در استان بوشهر نهمین جشنواره تئاتر معلولان فراخوان مربوطه منتشر شده و در اسفند قرار است برگزار شود و قرار بود همزمان جشنواره منطقه ای در آذر ماه برگزار شود به بیان دیگر گروه هایی که منتخب سال گذشته استانی در جنوب کشور بودند باید در جشنواره منطقه ای در شیراز شرکت می کردند و خروجی جشنواره منطقه ای در جشنواره کشوری شرکت خواهند کرد.

این کارگردان تئاتر توضیح داد: امسال تاخیر دو ماه ای در این امر صورت گرفته و بعد از دو ماه که هیچ اطلاع رسانی صورت نگرفته اکنون گفته شده که باید cd کارها را آماده و ارسال کنید تا کارشناسان و داورها کارها را ببینند.

وی اضافه کرد: مشکلی که در این خصوص دیده می شود فقدان کارشناس مجرب است به گونه ای که باید کارشناسان علوم اجتماعی و بالینی و... حضور داشته باشند اما به جای آن یک کارشناس را در حوزه ارشاد می بینیم که هیچ شناختی از تئاتر معلولان ندارد و بخواهد متن را بازبینی کند.

به گزارش مهر، به هر حال باید دست چنین گروه های تئاتری را که با تمام سختی ها در حال فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی هستند را گرفت و با برنامه ریزی مناسب جشنواره را به اهدافش که تغییر نگرش جامعه نسبت به پدیده معلولیت است رساند.

دبیرخانه دائمی، استفاده از کارشناسان متخصص و آشنا با مشکلات معلولان، روند منظم برگزاری جشنواره و... خواسته های تمام گروه های فعال در این بخش است که باید از سوی بهزیستی دیده و پیگیری شود.