به گزارش خبرگزاری مهر، زهره حبیبی افزود: یک تا سه درصد تومورهای مغزی، مستقیما به نقایص ژنتیکی مرتبط هستند.
این متخصص مغز و اعصاب، اظهار داشت: ترکیبی از عوامل محیطی و ژنتیکی، مهم ترین نقش را در ابتلا به تومورهای مغزی دارد.
حبیبی با بیان اینکه اغلب تومورهای مغزی با افزایش سن بروز می کند، تصریح کرد: زنان به طور متوسط، بیش از مردان به تومور مغزی مبتلا می شوند.
وی عنوان کرد: 88 درصد تومورهای دستگاه عصبی را تومورهای مغزی تشکیل داده و عواملی مانند سن و جنس در ابتلا به این بیماری موثر است.
حبیبی سردرد شدید، تشنج، تغییرات خلق، استفراغ صبحگاهی، بروز نقائص عصبی در اندام ها و یا بروز اختلالات بینایی و تکلم، را مهمترین علائم ابتلا به تومور مغزی عنوان کرد.
تشکیل کمیته بحران در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ضروری است
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: تشکیل کمیته بحران در معاونت بهداشتی این دانشگاه ضروری است.
رشید غفاری افزود: در چهارمین نشست مدیران گروه های بهداشتی، تشکیل کمیته بحران معاونت بهداشت در دستور کار واحدهای مرتبط قرار گرفت.
وی با تاکید بر لزوم بسترسازی در این زمینه، اظهار داشت: چارت کمیته بحران باید مشخص و برای همه اعضای کمیته ابلاغ شود، سپس اقدام به آموزش اعضای کمیته در شهرهای استان خواهیم کرد.
غفاری با بیان اینکه راه اندازی کمیته بحران مستلزم تهیه نقشه جامعی از مناطق تحت پوشش مراکز بهداشتی، درمانی و خانه های بهداشت است، تصریح کرد: این نقشه ابزار مناسبی برای ایجاد آمادگی و برگزاری مانور خواهد بود.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: واحد مدیریت و کاهش خطر بلایا در معاونت بهداشت کار خود را آغاز و هم اکنون به صورت پایلوت طرح ارزیابی عوامل خطر را در مراکز بهداشتی، درمانی شهرستان گچساران اجرا می کند.
غفاری بیان داشت: پس از تهیه نقشه جامع مناطق تحت پوشش استان، مانور آمادگی مراکز در اسفندماه سال جاری برگزار می شود.
مبتلایان به دیابت، همیشه از کفش و دمپایی استفاده کنند
کارشناس مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: افراد دیابتی باید همیشه کفش به پا داشته، در منزل و روی فرش نیز از دمپایی استفاده کنند.
علیرضا عوض پور افزود: کفش بیماران دیابتی باید از نظر سایز مناسب بوده، نوک تیز، پاشنه بلند یا با پاشنه صاف نباشد.
وی بیان داشت: وجود ارتفاع کافی در جلوی کفش، باعث می شود به انگشتان فشار وارد نشود.
عوض پور با بیان اینکه در ساعات عصر که پا بزرگ ترین سایز خود را دارد، اقدام به خرید کفش کنند، تصریح کرد: افراد دیابتی کفش جدید را بیش از دو ساعت در روز نپوشند.
این کارشناس مبارزه با بیماریها با بیان اینکه بیماران دیابتی از کفش یا دمپایی های انگشتی استفاده نکنند، عنوان کرد: این بیماران در هنگام سفر یا ورزش، حتما ازکفش های مناسب و راحت استفاده کنند.
عوض پور افزود: جوراب افراد دیابتی باید نخی و با رنگ روشن بوده و ساق پا را تحت فشار قرارنداده و روزانه نیز تعویض شود.