به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی لایقی اصل افزود: از بدو تاسیس این شبکه، شاخص مرگ و میر کودکان، 35 مرگ در هر هزار تولد بود که این میزان به 7.9 در هزار رسیده است.
وی با بیان اینکه در نشست تحلیل آمار شبکه بهداشت و درمان دنا، شاخص های بهداشتی مراکز این شهرستان در طول 9 ماه گذشته مورد بررسی قرار گرفت، عنوان کرد: در این نشست، ماماهای این مراکز موظف به شناسایی و آموزش زوجهای واجد شرایط "وازکتومی"، برگزاری دوره آموزش پیشگیری از حاملگی های پرخطر، همچنین بارداری های زیر 18سال و بالای 35 سال شدند.
لایقی اصل یادآور شد: تکمیل فرم مانا برای کودکان بیمار زیر پنج سال نیز در دستور کار پزشکان مراکز بهداشتی، درمانی شهرستان دنا قرار گرفت.
وی اظهار داشت: بر اساس آمارهای 9 ماهه ابتدایی سال جاری مراکز بهداشتی، درمانی سی سخت، "پاتاوه"، "تمنک"، "میمند" و "بنستان"، در زمینه اجرای برنامه مراقبتهای پیش از باداری به خوبی عمل کرده اند.
زنان پس از یائسگی وزن خود را کنترل کنند/خطر ابتلا به سرطان سینه
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: در پژوهشی که بر روی 30 نفر از زنان مبتلا به سرطان سینه در یاسوج انجام شد، افزایش وزن پس از یائسگی در ابتلا به سرطان سینه موثر شناخته شد.
سیما محمدحسینی افزود: یافته های این پژهش نشان می دهد زنان 45 تا 50 ساله، بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه بوده و زنان 100 درصد بیش از مردان به این بیماری مبتلا می شوند.
وی اظهار داشت: بر اساس این پژوهش، سابقه فامیلی، جنس، عوامل هورمونی، سابقه سرطان، سابقه پرتودرمانی، تغذیه، چاقی، بلندی قد و عوامل ترکیبی مانند کارکردن در شب و مصرف زیاد آنتی بیوتیک، ده عاملی هستند که در افزایش ابتلا به سرطان سینه موثر هستند.
محمد حسینی با اشاره به تاثیر منفی تغذیه نادرست در ابتلا به سرطان سینه، تصریح کرد: مصرف زیاد چربی، گوشت قرمز و الکل ابتلا به این سرطان را در زنان افزایش می دهد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج استفاده از سویا و سایر غلات در برنامه روزانه، را در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه موثر دانست و یادآور شد: سابقه پرتودرمانی، در سنین پائین تر، تاثیر بیشتری در ابتلا به سرطان سینه خواهد داشت.
پوسیدگی دندان مادران باردار به نوزاد منتقل می شود
مدیرگروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: مادران بارداری که به پوسیدگی شدید دندان مبتلا هستند، میکروب های پوسیدگی زا را به دهان نوزادان خود منتقل می کنند.
خالد موسوی فرد افزود: علاقه به غذاهای ترش و شیرین، کاهش ظرفیت معده و حالات ابتدایی صبح، موجب افزایش احتمال ابتلا به پوسیدگی در زنان باردار می شود.
این دندانپزشک با بیان اینکه بر خی زنان در سه ماهه اول بارداری، صبح ها دچار حالت کسالت، تهوع و استفراغ می شوند، عنوان کرد: در این حالت که به آن بیماری صبحگاهی می گویند، استفراغ مکرر، سطوح دندان را در معرض اسید معده قرار داده که موجب حل شدن بافت سخت دندان و پوسیدگی می شود.
موسوی فرد افزود: کاهش ظرفیت معده زنان باردار، به ویژه در ماه های آخر بارداری، باعث افزایش دفعات صرف غذا با مقادیر کمتر، افزایش احتمال تشکیل پلاک میکروبی و ابتلا به پوسیدگی دندان می شود.
مدیرگروه بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت دهان و دندان در زنان باردار به عنوان گروه های در معرض خطر، یادآور شد: توجه زنان باردار به اصول سلامت دهان و دندان، ضامن سلامت خود و فرزندانشان می شود.
نخستین عمل جراحی لاپراسکوپی در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت انجام شد
مدیر شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه، گفت: تیم پزشکی بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت موفق به انجام نخستین عمل لاپراسکوپی کیسه صفرا در این بیمارستان شدند.
عبدالحسین موسویان زاده افزود: کاهش درد، خونریزی و آسیب بافتی، کمتر شدن دوران نقاهت بیمار و کاهش احتمال چسبندگی پس از عمل، مهم ترین مزایای اعمال جراحی لاپراسکوپی است.
وی بیان داشت: انجام اعمال جراحی آپاندیس، زخم معده، برداشتن طحال و کیسه صفرا، فتق و پاکسازی چسبندگی روده ای به روش لاپراسکوپی در برنامه های آینده تیم جراحی این بیمارستان قرار دارد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان کهگیلویه، یادآور شد: در عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا به روش لاپراسکوپی، ایجاد سوراخ های میلیمتری در چند نقطه از شکم، جایگزین باز کردن شکم و ایجاد برش های متعدد می شود.