مشهد - خبرگزاری مهر: مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه طی چند روز گذشته آلودگی هوا قلب پایتخت معنوی را نشانه رفته است، گفت: برای مقابله با حجم آلاینده های موجود در هوای مشهد محیط زیست به تنهایی متولی نیست.

حمید جلالوند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: برای مقابله با حجم آلاینده های موجود در هوا تمامی دستگاه ها و بخش ها باید وارد کار شوند زیرا مقابله با این معضل تنها وظیفه محیط زیست نیست و در این خصوص تمامی دستگاه ها از جمله شهرداری نیز باید اقدام کند.

وی تاکید کرد: به طور مثال شهرداری باید برای نوع سوخت اتوبوس‌های شهری و وسایل حمل و نقل درون شهری چاره ای بیندیشد زیرا در بلندمدت شرایط از امروز نیز بدتر می شود.
 
وی تصریح می کند: عدم استفاده از سوخت استاندارد، فرسوده بودن خودروها و تردد7 هزار دستگاه تاکسی فرسوده از معضلاتی است که باید به آنها رسیدگی شود.
 
تردد 800 هزار خودرو
 
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی عنوان کرد: تنها بخشی از آلودگی هوا ناشی از کاهش نزولات جوی است اما بخش دیگری از آلاینده ها به تردد 800 هزار خوردو و استفاده نکردن از وسایل حمل و نقل عمومی در این شهر باز می گردد.
 
وی عنوان کرد: سالانه حدود 491 هزار و 300 تن مواد آلوده کننده، با استفاده از سوخت های فسیلی مثل گازوئیل، بنزین، نفت گاز، نفت کوره و گاز، در هوای شهر مشهد پخش می‌شود که این عامل نیز بر بحران حجم آلاینده ها می افزاید.
 
جلالوند در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه آلودگی هوای مشهد طی هفته گذشته با بارش برف کاهش یافت، افزود: در حال حاضر چند روزی است که مجددا شاهد افزایش آلاینده ها در سطح شهر هستیم و این امر نشانگر همکاری نکردن تمامی دستگاه ها با محیط زیست و دامن زدن به بحران آلودگی هوا است.
 
وی بیان کرد: آلودگی هوا امروزه با توجه به پیامدهای زیانبار و مخربی که به همراه دارد به یکی از ملموس‌ترین معضلات زیست محیطی پایتخت معنوی تبدیل شده است.
 
عدم فرهنگسازی در استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی
 
وی ادامه داد: عدم فرهنگسازی در زمینه استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی، ایجاد ترافیک، دود و سوخت نامناسب یکی از مهمترین دلایل آلودگی هوا در مشهد است.
 
جلالوند بیان کرد: مطابق آمارها در روزهایی که آلودگی هوای مشهد تشدید می شود شمار بیماران تنفسی تا 30 درصد افزایش می‌یابد.
 
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تاکید کرد: معضل آلودگی  به طور متوسط موجب کاهش 3 سال از عمر مشهدی ها شده ‌است و این امر نشان می دهد که بیشترین عامل مرتبط با تشدید بیماری‌های قلبی، عروقی و ریوی، افزایش حجم آلاینده ها و ذرات معلق در هوا است.
 
وی یادآور شد: طی امروز و روزهای آینده افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی هستند از تردد در سطح شهر خودداری کرده و در صورت ضرورت حتما از ماسک استفاده کنند.