وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر با اشاره به اینکه با برگزاری این جشنواره می خواهیم تئاتر ایران را به همه جهان معرفی کنیم یادآور شد مشکلات مالی این دوره از جشنواره تا آخر هفته حل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته با حضور سرزده در دبیرخانه سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در جریان فعالیتهای ستاد برگزاری جشنواره در بخش های مختلف قرار گرفت و نوید مرتفع‌شدن مشکلات مالی جشنواره تا پایان هفته را داد.

قادر آشنا مدیر کل هنرهای نمایشی درابتدای این دیدار گفت: همکاران من در دبیرخانه سی ویکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به ویژه دکتر کشن فلاح از ابتدای فعالیت با جدیت هرچه تمام تر مسائل را پیگیری می کردند. خوشبختانه از آغاز فعالیت های این دوره از جشنواره تمامی کارها منظم پیگیری می شود و من حتم دارم در این دوره شاهد برگزاری جشنواره خوبی خواهیم بود.

وی ادامه داد: یکی از اهداف مورد نظر جشنواره امسال توجه به هویت فرهنگ ایرانی بود که در همین راستا بیش از 90 درصد آثار این وی‍ژگی را دارا بودند و این مساله تاکنون کم سابقه بوده است. ضمن اینکه حضور نیروهای جوان و دانشگاهی در کنار هنرمندان پیشکسوت و صاحب نام از نکات دیگری بود که در این دوره از جشنواره شاهد آن بودیم .

مدیرکل هنرهای نمایشی خاطر نشان کرد : تمام تلاش های صورت گرفته منهای حضور نام ها ، بر این بود که تمامی آثارسطح بین المللی داشته باشد و شاید یکی از ویژگیهای برجسته جشنواره امسال همین نکته باشد. علاوه بر اینها فعالیتهای خوبی در دبیرخانه جشنواره صورت گرفته است به طوریکه ما از زمانی که برای برنامه ریزی جشنواره در نظر گرفته بودیم جلوترهستیم و هم اکنون که در خدمت شما هستیم بخش ایران و بین الملل جشنواره به طور کامل بسته شده است.

در انتظار مساعدت وزیر هستیم
سعید کشن فلاح دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر نیز در این دیدار ضمن تقدیر از حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دبیرخانه از نحوه انتخاب آثار نمایشی شرکت کننده در جشنواره امسال سخن گفت.

وی تصریح کرد: در این دوره سعی و تلاش بر آن بوده تا در معرفی اعضای هیات انتخاب آثار نهایت اعتدال و تساوی رعایت شود تا آثار معرفی شده بتواند پاسخگوی نیازهای مختلف و سلایق متنوع مخاطبان هنر نمایشی کشور باشد.

کشن فلاح ادامه داد: در این دوره از اعضای شورای نظارت و ارزشیابی نیز درخواست شد تا در زمان بازبینی نمایش‌ها حضور داشته باشند تا روند بازبینی مجدد برای اجرای عمومی این آثار در طول سال آینده با پروسه زمان بری مواجه نشود.

دبیر سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر گفت : از بین یک هزار نمایشنامه ای که از تهران به دبیرخانه جشنواره ارسال شد بیش از 180 اثر در مرحله اول انتخاب شدند . حتی ما شورایی را نیز تعیین کردیم که بار دیگر آثار مشروط را مورد بررسی قرار دهند که در نهایت با معیار قراردادن کیفیت آثار نمایشی در یک پروسه ی 12 روزه مرحله نهایی انتخاب آثار انجام شد و کارها رده بندی شدند.

کشن فلاح با اشاره به کیفیت مناسب آثار نمایشی شرکت کننده در جشنواره امسال تصریح کرد: خوشبختانه کیفیت آثار نمایشی شرکت کننده از معیار بسیار بالایی برخوردار بود که واقعا ما را با مشکل مواجه کرد و اگر مشکلات اقتصادی و کمبود تالار نمایشی نبود ما پذیرای تعداد بیشتری از آثار نمایشی بودیم اما تا آنجا که توانستیم راه را برای هنرمندان باز کردیم تا در نهایت 135 اثر در بخش های مختلف جشنواره حضور داشته باشند.

وی با اشاره به بخش بین الملل جشنواره نیز گفت: در بخش بین الملل 108 اثر نمایشی خارجی از کمپانی های معتبر تئاتری دنیا مورد ارزیابی قرار گرفت که از این بین 9 اثر نمایشی برای شرکت در این بخش انتخاب شد . در این بخش مشکل عمده ای که داشتیم مساله گرانی بلیت و هزینه هتل است که امیدوارم با همکاری و مساعدت وزیر محترم مرتفع گردد و ما در این بخش و همچنین تامین کمک هزینه گروه های نمایشی شرکت کننده جشنواره در همه بخش ها برای فراهم سازی دکور و دیگر نیازها مشکلی نداشته باشیم .

کشن فلاح خاطر نشان کرد : ویژگی عمده این دوره از جشنواره حضور پررنگ جوان های تحصیلکرده عرصه تئاتراست . جای بسیار خوشحالی است که تعداد زیادی از هنرمندان بزرگ و پیشکسوت عرصه تئاتر به عنوان بازیگر و مشاور در آثار نمایشی این جوانان هنرمند حضور دارند و کارهای قابل قبولی را نیز ارائه داده اند.

حضور پرتعداد نویسندگان جوان ایرانی
براساس این گزارش پیمان شریعتی ، دبیر اجرایی جشنواره هم در این نشست گفت : حضور پرتعداد نویسندگان جوان ایرانی در این دوره از اتفاقات مبارکی است که امسال شاهد آن هستیم. همین موضوع  باعث شده که آثار یکی از دیگری قوی تر و شایسته تر باشند به طوری که ما در حوزه انتخاب نمایشنامه واقعا دردسر داشتیم و این نشان دهنده قلم خوب هنرمندان ایرانی است که باعث افتخارهمه ماست.

وی ادامه داد: حضور برخی از بازیگران صاحب نام و چهره سینما همه که در تعدادی از آثار نمایشی نام آنها دیده می شود نشان گر این مساله است که متون خوب و با ارزش نویسندگان ایرانی آنها را ترغیب به بازی و حضور در جشنواره کرده است.

شریعتی درصحبتهای خود ضمن تقدیر از مشارکت نهادهایی چون حوزه هنری ، جهاد دانشگاهی و شبکه های رادیویی در این دوره از جشنواره گفت: در اینجا لازم است با تمام تلاش هایی که در حوزه تبلیغات انجام گرفته انتقادی هم از صدا و سیما داشته باشیم که آنچنان در تبلیغ آثار نمایشی مشارکت جدی با ما نداشتند و در همین جا لازم است از آقای حسینی بخواهم در این مساله ورود پیدا کنند و در این فضایی که اخبارسیاسی در صدر فعالیت های صدا و سیما قرار گرفته ، اقداماتی را انجام دهند که این جریان فرهنگی در سکوت رسانه ای برگزار نشود.

دبیر اجرایی سی و یکمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر ضمن ارائه گزارشی کوتاه از روند فعالیت های ستاد جشنواره به آثار نمایشی بخش بین الملل جشنواره هم اشاره کرد و گفت : یکی از اتفاقات مهم جشنواره امسال در بخش بین المللی تولید دو کار مشترک با دو کشور اروپایی است که در این راستا علی اصغر دشتی کارگردان جوان تئاتر کشورمان با استفاده از گونه های نمایشی ایرانی اثری را با هنرمندان سوئیسی آماده کرده است.

وی ادامه داد: ضمن اینکه امید نیاز از هنرمندان فعال استان اصفهان نیز نمایشی را با کمپانی ایتالیایی آماده کرده اند که تولید این دو اثر نمایشی می تواند نقطه عطفی در فعالیتهای بین المللی هنرمندان ایرانی باشد . البته دو کارگاه آموزشی با حضور هنرمندانی از کشور های ایتالیا و آلمان نیز در طول جشنواره امسال با مشارکت دو دانشکده تئاتری برگزار خواهد شد.

وی در معرفی نمایش های شرکت کننده بخش بین الملل جشنواره افزود : نمایش هایی از کشوره های ارمنستان ، آذربایجان ، لبنان ، کره جنوبی ، ایتالیا ، مجارستان و سوییس در بخش بین المللی جشنواره امسال حضور خواهند داشت . البته این آثارمحدود از بین آثار نمایشی کمپانی های معتبر تئاتر دنیا انتخاب شده است و با توجه به اینکه جشنواره تئاتر فجر در منطقه خاورمیانه معتبر است تمام تلاش خود را انجام دادیم آثار در کیفیت مطلوبی انتخاب شوند.

تجلی تاثیر دانشکده های تئاتری در جریان برگزاری جشنواره

اردشیر صالح پوریکی از اعضای هیات انتخاب آثار نمایشی شرکت کننده در جشنواره هم در این نشست تصریح کرد: من در این دوره بیش از 120 اثر نمایشی را مشاهده کردم و نکته حائز اهمیتی که در بین این آثار به آن پی بردم اهمیت وجود دانشکده های تئاتری و تاثیرات در تئاتر ایران بود که در این دوره تجلی آن را به وضوح دیدیم.

وی گفت: باعث خرسندی فراوان است که این فرایند جدید با قدرت توانست صاحب نامان عرصه تئاتر را به خدمت بگیرد و ارائه دهنده واقعی شعار تئاتر برای همه در قالب گونه های متنوع نمایشی باشد.

تئاتر ایران را به همه جهان معرفی می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در دیدار از دبیرخانه که برای اولین بار در سطح وزارت انجام می‌گرفت، با تقدیر ازدست اندرکاران جشنواره تئاتر فجر و اداره کل هنرهای نمایشی گفت: تمام مقدمات کار در این چند مدت طوری فراهم شده که ما شاهد برگزاری یک جشنواره مطلوب باشیم. جشنواره ای که همه فعالان تئاتر درطول این سالها در برگزاری آن سهیم باشند. ضمن اینکه طبق گزارش دبیر محترم نگاه ایرانی که در جشنواره امسال نسبت به ادوار گذشته توسط هنرمندان تئاتر عرضه شده باعث خواهد شد که مردم هم ارتباط بهتری با آثار نمایشی برقرار کنند. به نظر من این نقطه قوت جشنواره سی و یکم است که باید از آن تقدیر کرد.

سید محمد حسینی با اشاره به محدودیت های مالی سال جاری خاطر نشان کرد : امسال محدودیت های مالی داشتیم اما سعی کردیم همه جشنواره های تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با وجود تمام مشکلات برگزار شود اما با اقداماتی که انجام گرفته مشکلات مالی جشنواره تا آخر هفته مرتفع خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت : اینکه جشنواره تئاتر فجر امسال با جشنواره فیلم فجر تلاقی ندارد از اتفاقات خوبی است که امیدوارم این فرصت مناسب باعث آشنایی بیشتر رسانه ها و مردم با روند فعالیتهای جشنواره تئاتر فجر باشد و تماشاگران بیشتری از نمایش های جشنواره دیدن کنند. ضمن اینکه تولید دو اثر مشترک هنرمندان ایرانی با کشورهای سوئیس و ایتالیا باعث رفع محدودیت های بین‌المللی از طریق زبان هنر می‌شود که باید از این فرصت نهایت استفاده را کرد.

حسینی بر فعالیت گسترده هنرمندان در بخش دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و گفت: طی چند سال اخیر در بخش کتاب و فیلم نهایت تلاش خود را به کار بسته ایم تا حضوری پررنگ در کشورهای منطقه و بین الملل داشته باشیم و در ادامه تلاش خواهیم کرد تا آثار برتر و ممتاز تئاتری را نیز در زمره حمایت برای اجرا در کشورهای مختلف جهان قرار دهیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: یکی ازکارهایی که باید بعد از برگزاری این جشنواره انجام داد اعزام گروه های برگزیده جشنواره امسال به هفته های فرهنگی ایران در خارج از کشور است که می تواند هم مشوقی برای هنرمندان شرکت کننده باشد و هم معرف خوبی از فعالیتهای فرهنگی هنری هنرمندان ایرانی در خارج از مرزها باشد.

به گفته عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نگاه ما در جنس تولیدات نباید تنها معطوف به مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی باشد چرا که هنر ایرانی و اسلامی با وجود داشته‌های غنی فرهنگی و معرفتی خود در زمانه حاضر که تمامی دشمنان ایران و انقلاب کمر به نابودی فرهنگ اصیل اسلامی و ایرانی بسته اند می تواند بهترین ابزار و مانع در برابر کارشکنی‌های فرهنگی استعمارگران باشد.

حسینی در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: با توجه به اینکه به هنرمندان تئاتر اعتماد زیادی داریم می دانیم که همه کارها به درستی و نظم برگزار می شود.

سی و یکمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری سعید کشن فلاح از 26 دی ماه تا 12 بهمن ماه در تهران و استان‌های گلستان، فارس، سمنان، البرز و کهگیلویه و بویر احمد برگزار می شود.