به گزارش خبرگزاری مهر، آواز پرندگان یکی از بزرگترین لذتهای طبیعت است و دانشمندان اعتقاد دارند که آنها ممکن است با کشف جدید خود به علت این آواز پی برده باشند.
دانشمندان به این نتیجه رسیدند که آواز پرندگان دارای یک ابزار موسیقایی است که از هر آنچه که در یک ارکستر می تواند آواز زیبای آنها را تولید کند، پیچیده تر است.
برخلاف انسانها، پرندگان دارای دو جفت تارهای صوتی قابل استفاده هستند که به آنها این امکان را می دهد که از نتهای مختلف به طور همزمان استفاده کنند و استفاده از این نتهای هم زمان حتی در زمانی که آنها پرواز هم می کنند میسر است.
این درحالی است که انسانها و سایر پستانداران با حنجره خود تولید صدا می کنند پرندگان دارای یک ساختار منحصر به فرد هستند که در قسمت سه شاخه شدن نای به ریه ها قرار دارد و از آن با عنوان سیرینکس (syrinx) یاد می شود.
تصویر سه بعدی ارائه شده از اندام صوتی سهره گوره خری، سیرینکس به حل رازهای آواز پرنده کمک می کند
فناوری تصویربرداری سه بعدی برای تعیین نقشه اندام صوتی یک پرده به دانشمندان کمک کرده است که چگونگی خواندن آوازهای زیبای پرندگان را درک کنند.
تصویرسازی تشدید مغناطیسی (MRI)، مقطع نگاری رایانه ای (μCT) و سایر فناوری ها برای بازسازی اندام صوتی پرنده با جزئیات خیره کننده به کار گرفته شد.
درکنار هم قراردادن این مدل تعاملی سه بعدی موجب شد که محققان بتوانند این اندام ( سیرینکس) و مولفه های آن را چون ماهیچه ها و غضروفها با جزئیات بی نظیر بررسی کنند.
این تحقیقات همچنین به دانشمندان کمک کرده که یک ساختار "Y" را که با شکل سیرینکس تطابق دارد و به تثبیت تولید صدا کمک می کند، شناسایی کنند، چرا که این ساختار پیشتر ناشناخته باقی مانده بود.
در این تحقیق تصویر سه بعدی از اندام صوتی سهره گوره خری استفاده شد
پرندگان به عنوان خوش آهنگترین موجودات در قلمرو حیوانات هستند و تاکنون پرسشهای بسیاری درباره نحوه آواز خواندن آنها مطرح بود و این مسئله همواره دانشمندان را شگفت زده می کرد. پرندگان می توانند با سرعت بسیار بالا حرکت کنند، جیک جیک و یا جیر جیر کنند، نتهای بلند و کوتاه بخوانند و حتی نتهای مختلف را به صورت همزمان تولید کنند.
دکتر کوئن الماس از دانشگاه دانمارک جنوبی اظهار داشت: ما پیش از این از کدهای مغزی، رمزگشایی آوازها و نحوه یادگیری این آوازها توسط پرندگان جوانتر از پدران خود اطلاعاتی در دست داشتیم اما درباره خود این ابزار اطلاعات بسیاری اندکی در دسترس بود.
در این تحقیق تصویر سه بعدی از اندام صوتی سهره گوره خری استفاده شد.