دکتر محمدعلی آذرشب عضو کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد نقش الگوسازی در اصلاح ناهنجاریهای اجتماعی به خبرنگار مهر گفت: الگو یکی از مسائل مهمی است که در جامعه تأثیرگذار است و خداوند از همان لحظه اول نزول قرآن الگویی برای آن قرار داد و آن پیغمبر اسلام (ص) است. خداوند فرمود: ولکم فی رسول الله اسوة الحسنه یعنی الگوی خوب برای شما قرار دادیم.
وی افزود: البته این الگو برای تمام دوران و اعصار است. بنابراین ما یک الگوی تاریخی داریم که شامل کلیه صفات کمال و صفات والای انسانی است مشخصات این الگو در اختیار ماست پیامبر اسلام و اهل بیتش(ع) هستند، زیرا پیامبر فرمود من میان شما قرآن را که کتاب خدا و رهنمون کننده است و عترتم که همان اهل بیت است و رفتار و سیرتشان الگوست به یادگار میگذارم. این الگوی آموزههای دینی ماست.
استاد زبان و ادبیات عرب دانشگاه تهران یادآور شد: در جامعه هم به الگو نیاز داریم. در قدیم علما و شخصیتهای علمی فکری و فرهنگی ومراجع دینی و نه حکمرانان مورد الگوی مردم بودند بخاطر اینکه مردم به حاکمان بدبین بودند. ولی در نظام جمهوری اسلامی حاکمان هم الگو شدند و در سطح رهبری دوالگوی امام(ره) و مقام معظم رهبری را داریم که در زندگی شخصی فکری و اجتماعی و جهادی الگو هستند. البته مردم به دولتمردان و مسئولان و نمایندگان هم نگاه میکنند و آنها هم باید ادامه دهنده الگوی رهبری باشند و الا جامعه دچار توهم میشود که این خطری جدی برای حکومت است.
عضو کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد اینکه تأثیر ناهنجاریهای اجتماعی نظیر زورگیری و قتل و درگیری و... بر امنیت ذهنی و روانی افراد جامعه چیست، اظهار کرد: جامعه نیاز به تعادل دارد و تعادل با اقتصاد سالم و امنیت کامل ایجاد میشود زیرا خداوند فرموده: اطمعهم من جوع و آمنهم من خوف. یعنی تعادل مردم به اقتصاد و امنیت آنهاست.